Пак да се уточня говориме за подложки дето са от гума и са високи 1см! защото съм виждал дебили да си слагат под петите подложки 3-4см и тогава наистина можеш да се контузиш като куче.
Мнението беше редактирано от Blue на 02.04.15 13:32.
02.04.15
19:31
Не знам твоята глава какви подложки си представя, не ти говоря да клякаш на токчета, подложката е 1см и то гумена, ти не знам какво си представяш
ПАЗИ БОЖЕ
Клякам с кубинки по съвсем други причини, които нямат нищо общо с тока, височината на петата или стабилността на ахилеса. Понякога клякам и бос, като свалям без усилие гъза на три пръста от пода. Тока на кубинките ми е точно 2,5см, което е колкото петата на обикновена маратонка. А маратонки има и по-високи.
Пази Боже е за такива “инструктори”, изкарали подобни “курсове”, даващи “безценни” съвети, като “подложките сваляли натоварването от кръста”... Докато техниката ти е крива, и на кокили да клякаш, спасение няма.
Иначе подложките при клека са като фитилите при тягата. Помагат да заобиколиш проблема, но не допринасят с нищо за решаването му. Напротив, пречат.
Не съм казал, че подобрява мобилността на хора, които имат проблем с нея, просто помага при изпълнение на упражнението.
Да де, точно. И ако не работиш целенасочено за справяне с проблема, а просто го избягваш с подложки, кога ще го решиш? Иначе още повече помага при упражнението, когато двама отстрани вдигат заедно с тебе. А най-лесно е да гледаш как някой друг кляка. Ама каква е файдата?...
Клякам с кубинки по съвсем други причини, които нямат нищо общо с тока, височината на петата или стабилността на ахилеса. Понякога клякам и бос, като свалям без усилие гъза на три пръста от пода. Тока на кубинките ми е точно 2,5см, което е колкото петата на обикновена маратонка. А маратонки има и по-високи.
Пази Боже е за такива “инструктори”, изкарали подобни “курсове”, даващи “безценни” съвети, като “подложките сваляли натоварването от кръста”... Докато техниката ти е крива, и на кокили да клякаш, спасение няма.
Иначе подложките при клека са като фитилите при тягата. Помагат да заобиколиш проблема, но не допринасят с нищо за решаването му. Напротив, пречат.
Тока на кубинки е достатъчен за клек-а точно за това говоря той е почти 1см и аз съм тренирал с кобинки, по удобно е то е ясно.
Чак грешни съвети не бих казал, сега като ми дойде клиент който има много пари и не му дреме и иска просто да кляка, естествено че и под него бих застанал да му е удобно, разбира се че е по добре да изучиш техниката перфектно.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.04.15 19:56.
02.04.15
21:35
Не знам твоята глава какви подложки си представя, не ти говоря да клякаш на токчета, подложката е 1см и то гумена, ти не знам какво си представяш
ПАЗИ БОЖЕКлякам с кубинки по съвсем други причини, които нямат нищо общо с тока, височината на петата или стабилността на ахилеса. Понякога клякам и бос, като свалям без усилие гъза на три пръста от пода. Тока на кубинките ми е точно 2,5см, което е колкото петата на обикновена маратонка. А маратонки има и по-високи.
Не съм казал, че подобрява мобилността на хора, които имат проблем с нея, просто помага при изпълнение на упражнението.
Да де, точно. И ако не работиш целенасочено за справяне с проблема, а просто го избягваш с подложки, кога ще го решиш? Иначе още повече помага при упражнението, когато двама отстрани вдигат заедно с тебе. А най-лесно е да гледаш как някой друг кляка. Ама каква е файдата?...
Проблемът тук е, че проблемът не винаги може да се реши напълно, можеш да допринесеш за неговото намаляване, но не винаги за неговото пълно изчезване, зависи от генетиката. Тренирай подвижността си - окей, правиш го, правиш серии и със и без, когато си окей почваш без, въпреки че пак ти казвам, че просто понякога няма как да стане напълно, зависи и от генетиката и от вида на клека. Иначе ми хареса това за справянето с проблема, така е прав си трябва да се търси директният начин ! А последните две изречения ти бяха в повече ...
Мнението беше редактирано от Павел Иванов на 02.04.15 21:36.
02.04.15
21:44
Тока на кубинки е достатъчен за клек-а точно за това говоря той е почти 1см и аз съм тренирал с кобинки, по удобно е то е ясно.
А аз казах, че причината да тренирам с кубинки не е удобството. Въпрос е на принципи. Тичам също с кубинки, нали е ясно, че не е по-удобно. Казах също, че клякам и бос, без разлика в килограмите.
...сега като ми дойде клиент който има много пари и не му дреме и иска просто да кляка, естествено че и под него бих застанал да му е удобно...
Достойнство? Себеуважение? А ако тоя с многото пари поиска нещо друго??? :x
А последните две изречения ти бяха в повече ...
Напротив, точно са ми. :) Не бяха за заяждане, а за да подчертаят, че по-лесно, по-леко и по-удобно, много често се разминават с по-правилно, по-ефективно и по-полезно.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 02.04.15 21:57.
А аз казах, че причината да тренирам с кубинки не е удобството. Въпрос е на принципи. Тичам също с кубинки, нали е ясно, че не е по-удобно. Казах също, че клякам и бос, без разлика в килограмите.
...сега като ми дойде клиент който има много пари и не му дреме и иска просто да кляка, естествено че и под него бих застанал да му е удобно...
Напротив, точно са ми. :) Не бяха за заяждане, а за да подчертаят, че по-лесно, по-леко и по-удобно, много често се разминават с по-правилно, по-ефективно и по-полезно.
Не знам защо се заяждаш ама няма значение..
Ако поиска нещо друго което не е в сферата на фитнес-а ще го изпратя на друго място, но ако дойде и ти каже искам да клякам, но не ми се занимава да уча техника понеже имам твърди глезени кажи ми на момента как да клякам покажи ми, показваш, казваш какви са рисковете и какви са плюсовете при дървени глезени и гъвкави и така :... :)
02.04.15
22:26
Надявам се да си прочел нагоре какво съм писал, че вадиш неправилните цитати явно, но както и да е. Дискусията няма смисъл да продължава ! Поздрави и лека вечер !