изчисляване на хранителните съставки

21.06.05
18:20

Здравейте, искам да попитам как мога да изчисля най-подходящото съотношение между въглехидрати/белтъчини/калории/мазнини на дневен прием за режим на дефиниция.  Търсих статия затова на сайта но във раздел “Калкулации” за съжаление са дадени само самите стойности на хранителните продукти, а не пише как трябва да се изчислят(може би няма общ начин, все пак в този спорт повечето неща са строго индивидуални, но не знам и затова питам).

На НВД съм и спадам най-вече към ектоморфния тип. В момента ям предимно пилешко месо/филе и яйца(повече белтъци). По принцип преди тренировка пия кафе и около 40 мин. след тренировка закусвам със храна която съдържа малко въглехидрати(примерно овесени ядки)(също и при кардио). Правилно ли е това, и има ли смисъл заедно със кафето да пия аспирин(както прочетох че е хубаво да се прави в някои постове), след като съм ектоморф и съм с бърз метаболизъм, а предполагам че аспирина забързва обмяната на веществата.

Втория ми въпрос е как мога да изчисля процента на мазнините в тялото, понеже като чета форума и виждам че някъде го пишете това.

ПП: Извинявам се за дългия пост, извенете ме ако съм казал някоя глупост :).

21.06.05
18:36

Прочети тази статия - там пише как се изчисляват и калориите и необходимите в-ва :)

21.06.05
19:42

мерси, ще я прочета  :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1