24.01.15
22:39
Здравейте! Вероятно за пореден път се пише на тази тема,но при всеки съветите са индивидуални и затова си позволих да попитам.
Мисълта ми е как трябва да се храня за изчистване на мазнини и орелефяване?
Ето това с което се храня аз
Сутрин-3 пържени белтъка в малко зехтин,поръсени с обезмаслена извара и спанак,1 домат и филия пълнозърнест хляб+чаша фреш от грейфрут
Обяд-например кафяв ориз с печено пилешко месо
Вечеря-марула с риба тон
Тренировката ми обикновено е към 18-19:00ч.
Струва ми се,че е малко тази храна като цяло
Интересувам се най-много при условие че чистя мазнини какво трябва да ям преди и след тренировка?
Много ще съм благодарна ако някой ми отговори :)
25.01.15
15:50
Здравей,
Първо спри пърженето.
Второ - пълнозърнест хляб в България няма. Изобщо опитай да не ядеш тестено.
Фреша сама ли си го правиш? По-добре изяж плод отколкото фреш.
Не се плаши толкова от жълтъците.
Към обяда можеш да добавиш салата, с малко зехтин и/или маслини. Само 1 марула през целия ден от зеленчуците си е малко.
Можеш да хапваш сурови ядки, кисело мляко, вкарай всякакви зеленчуци. Преди и след тренировката, ако искаш си вземи протеин на прах като добавка. От месата можеш да разнообразяваш с пуешко, заешко, конско...стига да можеш да си ги намираш. Аз не мога примерно и заради това съм останал само с пилешкото. От въглехидратните храни можеш да вкараш боб, картофи, грах, леща, нахут - на фурна или варени.
Горното при положение, че си здрава и нямаш проблем със затлъстяването и здравето ти като цяло. Все пак нищо не си споделила за себе си.
Мнението беше редактирано от Ivan Vasilev на 25.01.15 15:51.
25.01.15
16:22
А този протеин на прах какъв трябва да бъде? Фирма? и на шейк ли го правя или? Не съм много наясно с добавките и за това питам
А относно пърженото,при положение че е с зехтин и то съвсем малко пак ли има проблем?
25.01.15
16:26
И да предположим,че не взимам протеин на прах,тогава какво все пак мога да хапвам 1-2ч преди и след тренировка ?
25.01.15
20:57
За яйцата ползвай няколко грама краве масло, зехтина е за сурова консумация.
25.01.15
23:40
За фирма не искам да ставам рекламно лице, но ако решиш протеин, то си вземи суроватъчен такъв на някоя от слeдните фирми:
Optimum nutrition, Scitec, Now foods, Mutant, Dymatize, MusclePharm и няма да сбъркаш. Ако не искаш протеин преди тренировка примерно можеш да хапнеш извара и някое яйчице, а след тренировка може да е някое от основните ти хранения. Можеш и сама да си направиш протеинов шейк. Тук имаше някъде подобни теми как се правят такива. Пърженото не е вариант, защото при самия процес се отделят канцерогени, които изобщо не са здравословни. Всеки сам си решава. Аз си варя и си пека храната, като избягвам да пека до кафява коричка.
Мнението беше редактирано от Ivan Vasilev на 25.01.15 23:52.
26.01.15
08:50
ок. значи преди тренировка хапвам 50-100гр извара с цяло яйце ли обаче,или само белтък? И след тренировката мога направо да си хапна вечерята,т.е марула с риба тон и това да е? защото попринцип след тренировката ми е леко отпаднало,и съм чела на много места че е добре да се приеме бърз въглехидрат (нали,не говоря за шоколад или вафла ),а примерно 1 банан веднага след натоварването.Но незнам дали е удачно при условие,че чистя мазнини. Някакъв съвет? :)
26.01.15
08:56
и ще съм благодарна ако ме насочите къде да погледна за така наречения “домашен ” протеинов шейк в сайта,тъй-като съм нова и още се ориентирам :)
а като се замисля да не покача кила от този протеинов шейк? Извинявам се ако задавам глупави въпроси,но сега навлизам в тази сфера и мисля по пътя на логиката,не от професионална гледна точка. Доколкото знам,за да е шейк,се прави с мляко,а са ми казвали че при НВД и за чистене на мазнини напълно се изключва прясното мляко? Много се обърках :D
26.01.15
09:31
200-250 мл пр. мляко, 6 яйчни белтъка, до 10, според нуждата и възможностите, малко извара, около 50 гр, един банан, и една лъжица мед. При желание - една лъжица овесени ядки на прах.
Така приемате около 40 гр протеин, не повече от 5 гр чиста захароза - глюкоза и фруктоза, плюс около 20 гр от фибрите в банана и овесените ядки.
Мазнини - около 3-5%, които 2.6% са сигурни омега-3 и омега-6 мастни киселини. Останалото около 1%-1.5% са наситени мастни киселини, те служат за възстановяване на хормоналната обмяна и тн, и тн.
Как смятате,това ще свърши ли работа? И дали е препоръчително за чистене на мазнини?
26.01.15
09:34
Или това :
200гр извара-обезсолена; 200гр кисело мляко-обезмаслено; 1/2 банан; канела; ванилия
Тези шейкове стават ли за преди и след тренировка?
26.01.15
18:10
Като гледам си се ориентирала. На мен ми хареса повече първия шейк. 5 гр. захароза не е нищо страшно. Относно въпроса ти за въглехидратите след тренировка - проблема идва от там, че според някои се изчерпват гликогенните запаси и за да ги заредим отново ни трябва въглехидрат. Което принципно е спорна тема, тъй като съм чел проучвания, че изчерпването на гликогена всъщност не е толкова голямо и тялото само успява да си го възстанови с времето до следващата тренировка. Ти си жена все пак и чак до такива тънкости във фитнеса едва ли е нужно да стигаш. Освен, ако разбира се не целиш да трупаш и мускулна маса. В крайна сметка важно е какво точно целиш. Ти все още не си казала нищо за себе си. Не знам никакви твои данни, кг., мерки, години, цели (от един си колко % да сваля до един колко си %), здравословни проблеми имаш ли някакви... Искаш ли да качваш мускулна маса, не искаш ли... Всичко това, което досега съм ти дал като съвет може и изобщо да не е вярно.
А относно храненето след тренировка - то е задължително! Не казвам веднага да седнеш и да плюскаш. :) Прибери се, изкъпи се, пък си нареди масата, седни като белите хора, спокойно и релаксиращо и те ще са минали поне 30 мин. от тренировката. Пък тогава си хапни. :)
Мнението беше редактирано от Ivan Vasilev на 26.01.15 18:13.
26.01.15
20:36
ами на 25 години,170 височина,60 килограма.но идеята е там че се чувствам отпусната,и това ме дразни :) Искам чисто и релефно тяло.Здравословни проблеми нямам,освен че като тренирам имам чувството че ми пада захарта.Понякога се случва дори и когато не се натоварвам физически.Не съм правила изследвания,но знам че когато не хапна цял ден нещо сладко и ми е зле.Попринцип съм свикнала да ям мнооого сладко,не минавам в никакъв случай само с една вафла.:) и това ми е най-големият проблем. когато спра рязко да хапвам сладко и се чувствам зле и отпаднала.
От много любими неща се отказах...пиех по 2 литра кола на вечер,беше ми като наркотик.Мислех че никога няма да мога да се откажа от нея,но успях. почти от година не съм вкусвала газирано,нито сокове.Само вода и кафе пия.
Макдоналдс,КФС,пици,дюнери...обожавах ги. Общо взето всичко най-вредно.Но ги спрях,не се и сещам вече за тези неща.Но не мога без сладко,а много ми вреди :(
Модерация: Това е форум, а не чат. Моля, когато е необходимо използвайте опцията за редактиране на мненията.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.01.15 23:46.
27.01.15
00:08
Ако се храниш с добри храни, балансирано, глада за сладко ще мине до 2 седмици.
28.01.15
15:30
А възможно ли е например час-два преди тренировка да хапна 1 филия пълнозърнест хляб( въпреки,че доколкото разбрах не го препоръчвате) с извара?
28.03.15
14:56
Имам следния проблем,ако мога така да го нарека. Имам приятелка,която ми препоръча Lipo 6 Black ultra concentrate.Каза ми,че наистина гори много бързо мазнините.Дотук добре,но когато започнах да го приемам се чувствах странно,все едно ти пада кръвното,замаяно,имах чувството че земята под краката ми изчезва.
Това нормално ли е ?