Поничка срещу последните 10 килограма

Темата е заключена.

25.01.15
11:31

Здравейте и добре дошли в дневника ми,
надявам се водейки го да помогна както на себе си, така и на някой друг.
    Борбата с килограмите при мен започна преди 5 години, когато тежах 56 кг при ръст 158. Исках да съм слаба като всички около мен и така стигнах до 66 кг 4 години и половина по-късно. Винаги съм била пълничка и преди някой да се опита да каже нещо наистина имах за сваляне тогава, пък и сега. Започнах да се храня здравословно(не винаги), да ходя повече пеша и за 3 месеца от 64,3 свалих 5 кг (можеше да са двойно ако не съгрешавах системно). Днес се събудих и тежах 59,3 кг. Пишейки този дневник се надявам да задължа себе си да се храня точно както трябва и да не си позволявам я пица, я китайски ориз, я пиле със сметана и картофено пюре (просто защото аз не знам кога да спра и изяждам промишлени количества).
    Целта ми в краткосрочен план е до 1 март да тежа 54 кг, а в дългосрочен до 20 юни да съм стигнака мечтаните 50-.
    За днес съм планирала да закуся с омлет с 2 яйца и сирене, а за обяд и вечеря домашна салата снежанка. Всяка вечер ям по едно блокче черен шоколад. Също така днес ще правя зумба ( https://www.youtube.com/watch?v=ZsVp7wRWG7I ) . Утре ще споделя мерки, килограми и т.н.
    Приятен ден и благодаря, че отделихте малко време на мен и моя дневник.

VI

25.01.15
12:16

Ти гладуваш, защо не почнеш да ядеш. Според мен трябва да се махне тази снежанка за обяд и вечеря.
Успех :) !

Мнението беше редактирано от Vico_ на 25.01.15 12:16.

25.01.15
12:28

Здравей и добре дошла във форума, Поничке. Голяма цел си си поставила, дано да успееш да я постигнеш по правилния начин.
Имам няколко въпроса към теб :)

казано от Ponichka Ponichkova на 25.01.15, 11:31:

Целта ми в краткосрочен план е до 1 март да тежа 54 кг, а в дългосрочен до 20 юни да съм стигна мечтаните 50-. .

Защо 50? На 54 и дори на 55 можеш да изглеждаш феноменално. Ако се постараеш, де. Започни да разглеждаш дневниците на момичета с твоя ръст и пропорции и ще получиш добър пример какво да правиш.

За днес съм планирала да закуся с омлет с 2 яйца и сирене,

Постът ти е от 11.30 :) а чак сега планираш закуска. Предчувствам, че си легнала след 2. :) Мислиш ли, че може да инвестираш усилие в това да спиш повече преди полунощ и да ставаш в зори?

а за обяд и вечеря домашна салата снежанка.

За бога, защо? Това не е хранително. Ако всеки ден ядеш само кисело мляко с краставици, ще си навлечеш невиждани здравословни проблеми.

Всяка вечер ям по едно блокче черен шоколад.

Е, те това хич не го разбирам. Цял ден гладуваш- нямаш протеини, нито мазнини, нито въглехидрат и изведнъж- бам!, шоколад. И то цял. Не че не е полезен, особено с повечко какао, но може да си го хапнеш чак след като си приела много по-важните микро и макро нутриенти.
Имаш много какво да нанаучиш за здравословното хранене и отслабването. Със сигурност мога да ти кажа, че двете неща не се постигат, ядейки само храни с по-малко от 50 ккал на 100 гр.  Пожелавам ти успех и ще те следя. Вярвам, че много момичета и момчета, ще ти дадат добри напътствия.

25.01.15
14:51

казано от Queen Cobra на 25.01.15, 12:28:

Здравей и добре дошла във форума, Поничке. Голяма цел си си поставила, дано да успееш да я постигнеш по правилния начин.
Имам няколко въпроса към теб :)

Целта ми в краткосрочен план е до 1 март да тежа 54 кг, а в дългосрочен до 20 юни да съм стигна мечтаните 50-. .

Защо 50? На 54 и дори на 55 можеш да изглеждаш феноменално. Ако се постараеш, де. Започни да разглеждаш дневниците на момичета с твоя ръст и пропорции и ще получиш добър пример какво да правиш.

За днес съм планирала да закуся с омлет с 2 яйца и сирене,

Постът ти е от 11.30 :) а чак сега планираш закуска. Предчувствам, че си легнала след 2. :) Мислиш ли, че може да инвестираш усилие в това да спиш повече преди полунощ и да ставаш в зори?

а за обяд и вечеря домашна салата снежанка.

За бога, защо? Това не е хранително. Ако всеки ден ядеш само кисело мляко с краставици, ще си навлечеш невиждани здравословни проблеми.

Всяка вечер ям по едно блокче черен шоколад.

Е, те това хич не го разбирам. Цял ден гладуваш- нямаш протеини, нито мазнини, нито въглехидрат и изведнъж- бам!, шоколад. И то цял. Не че не е полезен, особено с повечко какао, но може да си го хапнеш чак след като си приела много по-важните микро и макро нутриенти.
Имаш много какво да нанаучиш за здравословното хранене и отслабването. Със сигурност мога да ти кажа, че двете неща не се постигат, ядейки само храни с по-малко от 50 ккал на 100 гр.  Пожелавам ти успех и ще те следя. Вярвам, че много момичета и момчета, ще ти дадат добри напътствия.

Здравей, не съм се изразила правилно, вече бях закусила. Исках да кажа, че планирам това да е за днес храната ми, а аз си лягам доста рано-към 9 и спя поне 8 часа. Всяка неделя ям тези неща, ще видиш още утре, че не се ограничавам жестоко, просто неделя спя и наобяд и не изпитвам нужда от повече храна. Стандартно не си позволявам по-малко от 4 хранения като вечерята ми е задължително салата, на обяд ям или риба или пилешко (веднъж седмично кафяв ориз, боб, леща или картофи), на междинните закуски-плодове, а на истинската закуска чай и кисело мляко. Черният шоколад ми е “предписан” от специалист поради здравословни проблеми. Колкото до целта, която съм си поставила, намирам я реалистична и към това ще се стремя. Благодаря за коментара, и надявам се те убедих, че нито гладувам, нито нищо. :)

25.01.15
14:53

Също така казах блокче, а не цял шоколад

25.01.15
15:47

Блокче шоколад,но не всеки ден.Примерно един път седмично.Яж повече зеленчуци.Успех!И без Понички :)

25.01.15
16:35

казано от S. P. на 25.01.15, 15:47:

Блокче шоколад,но не всеки ден.Примерно един път седмично.Яж повече зеленчуци.Успех!И без Понички :)

Благодаря, понички не планувам хихи

26.01.15
08:52

26.01.2015.

Добро утро на всички,
    Кантарът не мръдна тази сутрин, защото вчера хапнах и хляб за вечеря, че нещо бях освирепяла.
    За днес :
- Закуска : омлет от 1 яйце и сирене
- Втора закуска : портокал
- Обяд : салата с риба тон
- Следобедна закуска : портокал
- Вечеря : салата “Капрезе”

Това са ми мерките :
- прасец : 36 см
- бедро : 57 см
- гърди : 87 см
- врат : 33 см
- корем : 84 см
- рамена (обиколка) : 99 см
- талия : 70 см
- ханш : 96 см

Може ли някой да ми каже към колко трябва да ми бъдат мерките, защото тук не съм в час ?
    Лек ден и успешна седмица на всички !

26.01.15
08:59

Добро утро! Първо- не се мери всеки ден. Няма как да забележиш отслабване за един ден. Най-добре го скрий някъде и се мери на 7-10 дни.
Иначе няма установени мерки. Всичко зависи от визията и състава на тялото- дали обиколките са мускул или мазнина. Имаш почти същите като моите (а аз съм замощна жена :) )- с изключение на талията, но си 12 см по-ниска. Така че има върху какво да се работи. Нямаш качени снимки, но мисля, че би могло да намалиш обиколките в долната част.
Хапването не е ли малко? Предполагам имаш предвид зелена салата?

26.01.15
09:03

Честно казано, за мен мерките също не са чааак толкова важни. Едно бедро може да е 60 см, но основно маса, може и да е 50 см отпуснато и мазно, с никакъв мускулен тонус.
И не се качвай на кантара всеки ден :)

В условията на това гладуване е нормално да освирепяваш на моменти за храна, особено вечер. Храната трябва генерално да я преосмислиш и промениш - с тия салатки и портокалчета нещата няма да станат добре, чакат те само проблеми и неуспехи. Споменаваш здравословни проблеми... с тази храна вървиш именно към тях.

26.01.15
09:23

казано от Queen Cobra на 26.01.15, 08:59:

Добро утро! Първо- не се мери всеки ден. Няма как да забележиш отслабване за един ден. Най-добре го скрий някъде и се мери на 7-10 дни.
Иначе няма установени мерки. Всичко зависи от визията и състава на тялото- дали обиколките са мускул или мазнина. Имаш почти същите като моите (а аз съм замощна жена :) )- с изключение на талията, но си 12 см по-ниска. Така че има върху какво да се работи. Нямаш качени снимки, но мисля, че би могло да намалиш обиколките в долната част.
Хапването не е ли малко? Предполагам имаш предвид зелена салата?

Здрасти, Кобра !
Ще се постарая да го скрия, но не обещавам нищо :(
Да, зелена залата с краставици, айсберг, рукола, зеле и риба тон (аз умирам за зеленолистни) и стандартно не огладнявам с толкова храна, тъй като ям много често-на 2-3 часа, а последното ми хранене е в 6 и след това се къпя, оправям се и заспивам хихи. Пожелавам ти успешка и спокойна седмица !

26.01.15
09:24

казано от Дона Флор на 26.01.15, 09:03:

Честно казано, за мен мерките също не са чааак толкова важни. Едно бедро може да е 60 см, но основно маса, може и да е 50 см отпуснато и мазно, с никакъв мускулен тонус.
И не се качвай на кантара всеки ден :)

Мерси, ще се постарая !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1