Подходяща ли тази методика за начинаещ?

26.01.15
14:06

Здравейте изгледах това клипче:

в което въпросният водещ казва ,че може да се тренира мускулна група 2 пъти седмично ? До момента съм тренирал винаги по стандартната схема /вече около 8 месеца/ и нямам кой знае какви резултати макар че се храня прилично и съм в излишък от около 350 кал от питателни източници разбира се нямам кой знае какъв прогрес.Интересува ме ако започна подобен тип тренировки 1 път с по леко и повече повторения и един път с тежко по малко повторения 2 пъти седмично дали ще имам по-добър прогрес ?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 26.01.15 18:05.

Не само, че може два, а може и три, даже трябва три.

Преди анаболните стероиди бодибилдърите са тренирали цяло тяло три пъти седмично. Но с взимането на препарати е трябвало да тренират все по-дълго и по-дълго, затова са решили да разделят мускулните групи, иначе една тренировка е отнемала 8 часа на Арнолд.

Само дето въпросната програма от клипчето ми се вижда не особено натоварваща.

26.01.15
19:01

Тренирането на мускулните групи 2 пъти седмично е много добра схема. По- добре да тренираш дадена мускулна група 2-3 пъти седмично но с 1-2 базови движения, отколкото да натоварваш мускулната група само 1 път и от с 3- 4 ненужни изолиращи упражнения.

Понеделник и четвъртък правиш горна част на тялото, вторник и петък долна част.
Също много хубава схема е да тренираш цялото тяло през ден, пак с базови упражнения.

26.01.15
20:17

Благодаря ви много за съветите до сега не съм срещал някой да тренира така :) за първи път от клипчето чух но явно всички са заблудени в моята зала.

казано от Iordan Ivanov на 26.01.15, 20:17:

Благодаря ви много за съветите до сега не съм срещал някой да тренира така :) за първи път от клипчето чух но явно всички са заблудени в моята зала.

И този клип гледай, ако не си. http://vbox7.com/play:ffdafb8bc5

26.01.15
21:00

казано от Iordan Ivanov на 26.01.15, 20:17:

А всички ли имат тяга над два пъти теглото, клек два пъти теглото и лежанка по 1.5? Защото сплитовете са много бавен начин да напреднеш в сравнение с класическите тренировки. Не трябва да изпускаш никога тренировки с тях, да си стриктен като швейцарски банкер и да имаш висока толерантност към болка по време и след тренировките /the day after leg day/

28.01.15
17:43

казано от Антон Батбаянов на 26.01.15, 15:27:

Не само, че може два, а може и три, даже трябва три.

Преди анаболните стероиди бодибилдърите са тренирали цяло тяло три пъти седмично. Но с взимането на препарати е трябвало да тренират все по-дълго и по-дълго, затова са решили да разделят мускулните групи, иначе една тренировка е отнемала 8 часа на Арнолд.

Само дето въпросната програма от клипчето ми се вижда не особено натоварваща.

Без да се заяждам , но Арнолд определено не е тренирал по 8 часа на ден. Може да се бъркаш с това че е правил по 2 трен. дневно- през 8 часа.

Иначе тренирането на мускулна група повече 2 пъти седмично е добра идея, стига да няма психическа и физическа амортизация след втората седмица.
Тренировъчни програми и вариации много.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1