21.06.05
21:33
Имам едно питане, към вас момчета, как бяха точните пропорции за едно добре изглеждащо хармонично ТелО ; врат,бицепс,прасец да са еднакви, като размер или беше врат,предмишница,прасец?? :roll:
Според не-знам-кой хармоничното тяло при мъжа е когато врата, ръката и прасеца са еднакви по обиколка ;) Правете си сметка вие които не тренирате крака :P
21.06.05
22:13
Който не тренира крака е балък и да му мисли.хахаха.Те са едни от най-яките мускулни групи. 8)
[quote author=“tory_”]Според не-знам-кой хармоничното тяло при мъжа е когато врата, ръката и прасеца са еднакви по обиколка ;) Правете си сметка вие които не тренирате крака :P
Висок съм 172см. Тежа 71кг.
Ръка - 38см.
Врат - 38см.
Бедро - 57см.
Прасец - 41см.
Крака не тренирам, защото не искам голяма маса на тях. Не ти разбирам логиката. :?:
А според мен хармонично тяло е като се гледаш в огледалото да ти харесва гледката... Толкова е просто :wink:
Хмммм аз съм с 41 бицепс 40 врат и 42 прасец и тва много добре ме устроива ...... НО ако трябва да направя 41 предмишница :shock: тва ште ме шокира , като се замисля в този момент колко ще ми е станал бицепса :lol: ( можеби 60см :D )
еее няма да се предаваш бе ман !!!
Никаи не се е родил набъбнал и къде релефен къде мазен, когато имаш желязна воля ще гледаш с умиление когато си писал своя пост в темата “хармонично тяло”
8)
[quote author=“rewave”][quote author=“tory_”]Според не-знам-кой хармоничното тяло при мъжа е когато врата, ръката и прасеца са еднакви по обиколка ;) Правете си сметка вие които не тренирате крака :P
Ръка - 38см.
Врат - 38см.
Бедро - 57см.
Прасец - 41см.
Крака не тренирам, защото не искам голяма маса на тях. Не ти разбирам логиката. :?:
А според мен хармонично тяло е като се гледаш в огледалото да ти харесва гледката... Толкова е просто :wink:
Пич ти според мен не знаеш какво е хармонично тяло.Искам да кажа че основната ми цел е хармонично тяло , за това тренирам и КРАКАТА.Също искам да кажа че ДЖОНИ БРАВО Е ГРОЗНИК и аз не искам да приличам на него.затова по хубаво тренирай и краката.успех
Предмишницата и прасеца са най-”генетичните” мускули. Ако не ти вървят трябва да се късаш да ги тренираш.
След като сравнения с крайниците и врата ще правим аз съм:
врат - ~41
ръка - 41.5
предмишница - 31
Бедро - 58
Прасец - 34
По тези схеми сигурно ме изкарва дехармоничен колкото бай Станой алкохолика от съседния блок. Само че, нали се сещаш когато двама човека се съпоставят мерките как излитат през прозореца и идват субективни и индивидуални характеристики като релеф, маса, структура и тем подобни.
Идеални мерки my ass както казва един приятел.
Ръка 43.4 см.
Врат - 42 см, ама ми изглежда даже голям.
Прасец - 40 см. Не тренирам прасци, може би 1 път месечно, инцидентно;) Ама май ще трябва да ги почна сериозно, че изглеждат малки на 66 см бедро.
Иначе, намерих една формула за хармонично тяло, но имайте предвид, че тя наистина е по - скоро за хармонично тяло, а не за културисти, понеже по съвременните стандарти дава доста ниски стойности.
Обиколката на китката х 6.5 = гръден кош.
0.85 х гр.кош = ханш.
0.7 х гр. кош = талия.
0.53 х гр.кош = бедро.
0.37 х гр.кош = врат.
0.36 х гр.кош = бицепс.
0.34 х гр. кош = прасец.
0.29 х гр.кош = предмишница.
За мен се получават следните стойности, при китка 18 см. (в скобите са реалните стойности):
Гр. кош - 117 (119)
Ханш - 99,45 (103)
Талия - 81,9 (89)
Бедро - 62 (66,5)
Врат - 43,3 (42)
ръка - 42,12 (43.3)
Прасец - 39,78 (40)
Предмишница - 33,9 (толкова си е някъде реално).
Талията, ханша и бедрото са ми в повече, и ако изчистя, ще получа подобни стойности. Така че във формулата има нещо вярно ;)
[quote author=“diksi”][quote author=“rewave”][quote author=“tory_”]Според не-знам-кой хармоничното тяло при мъжа е когато врата, ръката и прасеца са еднакви по обиколка ;) Правете си сметка вие които не тренирате крака :P
Ръка - 38см.
Врат - 38см.
Бедро - 57см.
Прасец - 41см.
Пич ти според мен не знаеш какво е хармонично тяло.Искам да кажа че основната ми цел е хармонично тяло , за това тренирам и КРАКАТА.Също искам да кажа че ДЖОНИ БРАВО Е ГРОЗНИК и аз не искам да приличам на него.затова по хубаво тренирай и краката.успех
Написах ти моите размери обаче явно не си разбрал с каква цел. Като ръката ми е 38 а бедрото 57 за какво да тренирам крака и да ги правя по-големи? Много ли хармонично изглежда 20+ см разлика м/у двете?
Напълно нормална е разлика от 20 см между бедрата и бицепса. Ти да не искаш да са равни? :)
Краката са ти доста далеч от определението “големи”. Освен това, не очаквай да направиш много големи ръце, без да дръпнеш и в краката. Краката играят голяма роля при качването на маса. Рано или късно ще ти се наложи да ги потренираш ;)