27.01.15
19:25
Здравейте на всички това е моят първи дневник и се нуждая от вашия съвет. Та накратко аз съм на 32г тежа 65 кг 166 см крайна цел 58-60кг. От два месеца съм на протеинова диета която спазвам стриктно ям яйца,месо,зеленчуци,сирене само това нищо друго ям често и по малко и пия 2литра вода на ден.Спортувам като ходя по 4дни в седмицата на фитнес което включва 6км на пътека със скорост 5.7 коремни преси 3серий по 30 отам вътрешно и външно бедро 3по 30 и 400 стъпала . И след всичко това днес се премерих на кантара и съм 65.700 кг визуално не съм свалила а съм в чудесно здраве.И на тези кг да остана няма проблем но подяволите защо не свалям. Къде греша?
27.01.15
19:31
Здравей и добре дошла! :)
Може би грешиш в това, че си изключила мазнините от менюто си.
Също така, влияние може да има фактът, че си се ограничила до 5 храни. Да отслабваш не значи, че храненето ти трябва да е еднообразно.
В какви количества са храните, които ядеш?
Относно тренировките - съсредоточи се повече върху упражнения със съпротивление (тежести), които да са многоставни, а не върху кардиото.
Цифрите на кантара са просто цифри и ориентир. По-важно е от какво са тези килограми. Ако спортуваш добре и се храниш добре, нищо чудно да се харесаш и на повече килограми от заветните ти. :)
Красива си!
27.01.15
19:35
Виж как си с количествата. Трябва да усещаш Лек глад, може и без него но принципно лекият ненатрапчив глад е сигнал за отслабване, не колко вида храни ядеш. Яж чисто и не очаквай моментални “големи” резултати. Най-добре брой калории поне първите 3 седмици, за да знаеш какво е адекватно количество. Всичко останало се свежда до тва:
http://www.bodyrecomposition.com/fat-loss/9-ways-to-deal-with-hunger-on-a-diet.html/
Тренировките, които правиш, са прекрасно начало за начинаещ, но не са особено отслабващи. Продължи да ги правиш, но увеличавай постепенно частта с тежестите/ упражнения на постелка тип пилатес/НЯКАКЪВ вид силова тренировка-за да постигнеш тонус.
С месо, сирене, яйца и зеленчуци лесно може да се чукнат 1800 кал., които с твоите тренировки да доведат до приятно разведряване на хормоналната система, но не и до отслабване. Не се води по чудодейни режими от бг мама, а хващай калкулатора и си създай вкусно меню с калориен дефицит 200-500 кал. дневно и веднага ще усетиш някакъв резултат. : )
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 27.01.15 19:43.
27.01.15
19:45
Иначе готина коса, секси тяло и лице и не ти трябва да отслабваш поне визуално и с дрехи. Не знам как е на голо/без яке, но дори и да имаш да сваляш някое друго килце, гледай да е нежно сваляне, не особено агресивно и прави повечко силови тренировки, за да не увисне всичко.
27.01.15
19:49
А, да, Файърчето подсети за нещо, което мислех да напиша, но съм забравила: това, че ядеш здравословни храни, не значи, че можеш да ядеш колкото си искаш от тях. Ако усвояваш повече калории от изразходваните, няма как да отслабваш. :)
27.01.15
20:12
Благодаря момичета много сте мили ще послушам съвета за тежестите ,относно храненето съм спец и съм сигурна че правя всичко точно именно затова съм в потрес че нямам ефект за близо 3 месеца .Ето какво точно ям сутрин 50г сирене и 2 яйца вода обед месо 150-200гр салата вечер същото като на обяд само сменям месото пиле,риба .Друг път за 3месеца съм сваляла по 7-8кг без проблем но и без да спортувам. Сега спорт и няма резултат въпросът ми е дали да спра със фитнеса да смъкна кг и чак тогава да започна да стягам тялото при по ниски кг.
28.01.15
07:57
казано от Гери Георгиева на 27.01.15, 20:12:
Благодаря момичета много сте мили ще послушам съвета за тежестите ,относно храненето съм спец и съм сигурна че правя всичко точно именно затова съм в потрес че нямам ефект за близо 3 месеца .Ето какво точно ям сутрин 50г сирене и 2 яйца вода обед месо 150-200гр салата вечер същото като на обяд само сменям месото пиле,риба .Друг път за 3месеца съм сваляла по 7-8кг без проблем но и без да спортувам. Сега спорт и няма резултат въпросът ми е дали да спра със фитнеса да смъкна кг и чак тогава да започна да стягам тялото при по ниски кг.
50 гр сирене-макс 175 кал
2 яйца-160-200
—————————————
—-> 350-400
Обяд : 200 гр пиле - 240 кал.
Салата: Зеленчуци - 200 кал., ако слагаш БАЯ + зехтин? 2 с.л.= 240 кал., но повечето хора като сипят на око и може и 360 да стане :Д
—————————-
600 да ги сложим
600Х2=1200+400= 1600 кал.
На ден приемаш по max. 1600 кал. правилни храни, ако това са истинските количества, които ядеш. Това би трябвало да е достатъчно, за да поддържаш ежедневната си активност и да сваляш леко. Дори да пресоляваш храната, това не би било негатив при ВМ-НВД, понеже тялото има нужда от повече сол при липса на въглехидрати. Как си с водата? Може да задържаш.
Как си с честността? Дали месото е действително до 200 гр, щото ако е 300, а сиренето 100 понякога, вече си в модус поддържащи кал. и няма да сваляш. Дет симпъл. Колко често имаш различни дни? Някога да си хапваш други работи/ по-големи количества? Трябва да си максимално честна със себе си и поне в началото никакви “окомери”, бъди конкретна.
Ако действително си в диапазона до 1500-1600 кал., значи страхът ми е оправдан : мнооого забавен метаболизъм.
“Преди съм сваляла по 7-8 кг без проблем”. - На пръв поглед безобидно изказване, но разнищено на ореационната маса, се оказва като убийствено за метаболизма, ако си сваляла неведнъж и то с агресивни подходи. На 32 години си, сподели ни диетичният си живот преди тази диета за повече фон на историята. Съвсем възможно е да си си забавила метаболизма от лошо хранене и обездвижване и да не го осъзнаваш.
Майка ми поддържа сигурно на 1200-1600 кал. Тя си е слабичка и изглежда добре, но яде колкото врабче и спазва налудничави правила, не спортува особено и просто хапне ли над 1600 кал. (брояла съм й всяка хапка в устата, за да установя този феномен), качва.
Когато увеличиш интензивността на тренировките си, а за това ти трябва да запретнеш ръкави и да видиш как точно ще си изпотиш дупето здраво, увеличиш или намалиш храната, добавиш поне 3 литра вода дневно в менюто си и си провериш с кръвни изследвания щетовидната (ТСХ, Т3 И Т4 плюс ултразвук - само ТСХ нищо не ти казва....) и други основни хормони като кортизол (може да ти е висок и да не сваляш заради това), естроген, тестостерон ДХЕА-С, би трябвало да откриеш следа за следващите си действия, напаснати относно тази справка.
Успех!
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 28.01.15 08:18.
28.01.15
08:54
Изключително красива си! ( Направо си те заплювам :) )
28.01.15
11:14
Приемът на храна ми е този който си изчислила за което много благодаря.Нянам други дни адски съм стриктна аз съм влюбена в месото и този режим не ме затруднява.Назад във времето съм сваляла по абсолютно същия начин с лекота точно с този начин на хранене без екстремности без глад.Единственната разлика е че сега спортувам А пръв път в живота си.И се питам дали точно спорта ми задържа кг.И водата е ново за мен сега пия по 2л а в миналото го карах без вода. Напълнях много бързо в началото на миналата година баща ми почина след дълго боледуване а аз лекувам стреса с ядене на сладко и от 56кг за три месеца станах 68 .Сега съм по спокойна и затова се заех с кг ,но не съм свикнала да се боря за грамове месеци на ред .Възможно ли е да се привиква към протеиновата диета и да не действа вече при мен.Другият ми въпрос е от 6месеца съм сама без партньор липсата на секс може ли да е причина.И дали да спра с фитнеса до постигане на желаното тегло и чак след това да се върна в залата за да стягам мускулите. Как да си забързам метаболизма защото 100%е бавен .За хормонални проблеми ще се изследвам по нататък за сега няма да бързам иначе със щетовидната съм ОК както и с тестостерона (това го изследвах преди година)Прегрешението ми е един бонбон на ден . Благодаря за вниманието ви то е важно и ценно за мен благодаря.
Прегледай си пак щитовидната. Преди година може да не е имало проблем, но сега да има.
И редуваш ли зеленчуците в салатите и видовете месо? Това също е важно.
казано от Гери Георгиева на 27.01.15, 19:25:
Спортувам като ходя по 4дни в седмицата на фитнес което включва 6км на пътека със скорост 5.7 коремни преси 3серий по 30 отам вътрешно и външно бедро 3по 30 и 400 стъпала .
Здрасти,
Ако правиш това всеки ден 4 пъти в седмицата, тялото ти е привикнало към натоварването. Пробвай ходенето на пътека ако не можеш да го замениш изцяло с бягане, поне прави няколко минути ходене, няколко минути бягане. Ако си здрава, права, тренировките ти нека да са интензивни. Бабите ходят 6 км до пазара. Ти тичай. Не се страхувай да се изпотиш. Когато тренираш кардио в зала винаги си носи хавлия, за да попиваш локвите пот. Иначе се самозалъгваш, че тренираш.
Ако започнеш да се натоварваш, ти гарантирам че ще отслабнеш видимо само за месец.
Храната е добре.
28.01.15
11:39
казано от Гери Георгиева на 28.01.15, 11:14:
.Назад във времето съм сваляла по абсолютно същия начин с лекота точно с този начин на хранене без екстремности без глад
Свалянето е ок, запитай се ЗАЩО си ги качила отново? Тук е уловката, да се храниш и живееш така , че да поддържаш едно тегло с годините.
.
Единственната разлика е че сега спортувам А пръв път в живота си.И се питам дали точно спорта ми задържа кг.
Спортът
Напълнях много бързо в началото на миналата година баща ми почина след дълго боледуване а аз лекувам стреса с ядене на сладко и от 56кг за три месеца станах 68 ..
Стресът ти уврежда всички органи и системи, така че търси причината в нарушенията на хормоните, храносмислането, а не в самия. стрес
Другият ми въпрос е от 6месеца съм сама без партньор липсата на секс може ли да е причина.И дали да спра с фитнеса до постигане на желаното тегло и чак след това да се върна в залата за да стягам мускулите.
Може и да има влияние, зависи от типа нервна система и т. нар. “полова конституция” -нивата на половата потребност, предела на половата активност и отговора срещу вредните влияния, въздействащи върху половата сфера (цитат). На мен примерно не ми влияе въобще, други за седмица ще “луднат” и ще изпаднат в хормонален дисбаланс. Балансирай нещата с хранителни добавки, хубави преживявания, тренировки :)
В никакъв случай не спирай фитнеса. Отслабване без изграждане на мускули= висяща кожа, целулит, мускулна атрофия, “разграждане” на костите.
Как да си забързам метаболизма защото 100%е бавен .
НЕ знам какво точно значи “бавен”. Има една добра статия
http://www.livetolift.com/2015/01/06/bullshit-i-hear-аз-имам-бавенбърз-метаболизъм/
Чети и се образовай. Успех :)
28.01.15
12:04
Ям едно и също всеки Божи ден, и то само свинско, много рядко пиле, зеленчуците са всеки ден еднакви - домат, краставица, зехтин - 1 с.л., незнаейки, че има значение.
Модерация: Форумът толерира уважението към българския език и грамотното писане. Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.01.15 12:23.
28.01.15
13:44
Не разбрах какво неграмотно има в писането ми .Моля да ми бъде разяснено кой точно ми отправя тази критика и член на сайта ли е или доброволец по правилен правопис.
28.01.15
14:08
Гери Георгиева, корекцията е направена от човек от екипа.
Същият е коригирал и всички грешки в предишното ти мнение. Не бяха малко.
Ако държиш непременно да има някой персонално отговорен - аз поемам тази отговорност.
Това не е филологически форум, но тук категорично уважаваме българския език.
Държим граматиката да не бъде погазвана грубо, да се спазват основните правила на правописа и пунктуацията, както и Добрият тон. Това е и част от уважението, което изразяваме един към друг като потребители. Не е необходимо да възприемаш това като специално и/или лично отношение, защото то не е такова. Не говорим и за полицейско преследване по повод на всяка пропусната запетайка. Нивото на толерантност е дефинирано в достатъчно широки граници. Просто се постарай да изразяваш мненията си по-грамотно. Това ще бъде изтълкувано като уважение към това своеобразно общество, а и със сигурност ще помогне да бъдеш разбирана по-точно.
С уважение и усмивка!
Кольо Пияндето
28.01.15
15:19
Благодаря за редактирането това което демонстрирах до момента е моето ниво на интелигентност .Не мога да пиша по друг начин.Ако това Ви се струва неуважение към тази общност моля да бъда редактирана без червен шрифт или просто премахната от сайта.
28.01.15
15:26
казано от Гери Георгиева на 28.01.15, 12:04:
Ям едно и също всеки Божи ден, и то само свинско, много рядко пиле, зеленчуците са всеки ден еднакви - домат, краставица, зехтин - 1 с.л., незнаейки, че има значение.
Модерация: Форумът толерира уважението към българския език и грамотното писане. Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
З: 350-400
О: 200 свинско = 2Х250=500 (зависи какво взимаш, но най-често кал. са му толкова, ако не и повече)
Зеленчуци: 2 краставици + 3 домата + нещо друго ако сложиш - 150
1 с.л. зехтин : 120
——————————-
770 Х 2 = 1540 + 400 = 1940 = поддържащи БЕЗ бонбона, така че си ядеш съвсем нормалните 1800-2000 кал. на ден с бонбона, а предвид нискоинтензивните ти тренировки, които хабят макс 4Х200 кал. седмично=800 кал., си точно в зоната за поддържане.
Свинското не е пилешкото, пък рибата не е и двете. Прави разлика.
Всичко останало, което каза, глупостите за спорта, за водата, е за секса ще те оставя да се заблуждаваш и ще ти предложа да правиш по много с някой див тигър, щото е яко....... останалото ме мързи да го коментирам колко е грешно. Довери ми се.
Трябва ти повече тренировка. Сега зад думите ти прозира бг мама манталитет, просто been there, done that. Явно цял живот се държиш с тялото си неоптимално, което дори да не е голяма болка за умиране и 90% от женските да го правят поне в ранните си години и особено засилено в България, има своите метаболитни отражения. Ако желаеш прогрес, ето ти наръчник по-изпитан и действащ от Дюкан, съобразен с нивото ти на разбиране на този етап:
1. Започвай деня колкото се може по-често със секс. Не гори много калории, но на кого му пука. ;)
2. Яж храните, които ядеш сега и това с бонбона го намали само в дни с двуразов секс. Или най-добре ги спри и яж по 1 плод на ден.
3. Тръгни на тае-бо/ интензивна аеробика. Ако ще се мотаеш по кардио машините и ще правиш абдуктор и други роботски движения, няма смисъл от фитнеса. По-добре някой силно да те изпоти в група, доста ефективно е, правила съм го дълги години. Не знам колко има смисъл да ти препоръчвам тежестите, но ако решиш да вземеш този златен съвет, вземи си треньор или си направи сносна програма сама от сайта и я следвай. Но половинчати работи, които не те цедят, не прави.
4. Пий си водата без изключения. Всички метаболитни процеси в тялото се извършват във водна среда, включително и топенето на масТ.
5. Най-важното: брой си калориите като добро момиче, вземи си везна или измервай акуратно грамажите на месото като гледаш на етикета кое колко гр е, как с окомера да го делнеш така, че да си сигурна, че 200 гр са 200 гр и тн. Не минавай 1500 на ден. Бих казала и 1600, но усещам тенденция да си подценяваш храната, затова ги сложи 1500, те от самосебе си ще чукват 1600 понякога :Д
28.01.15
15:36
ОК разбрано.От утре действам и пак ще пиша.
казано от Гери Георгиева на 28.01.15, 15:19:
Благодаря за редактирането това което демонстрирах до момента е моето ниво на интелигентност .Не мога да пиша по друг начин.Ако това Ви се струва неуважение към тази общност моля да бъда редактирана без червен шрифт или просто премахната от сайта.
Гери Георгиева, интелигентността няма много общо с грамотното писане и уважението към българския език. Към Вас бе отправена не заповед, а молба, бяхте помолена да уважавате българския език, пишейки грамотно. Дали ще удовлетворите тази молба, това е въпрос на избор, Ваш избор. Не е за пренебрегване и обстоятелството, че грамотното писане би било И във Ваша полза, както спомена Кольо Пияндето, написаното от Вас би било по-лесно за прочитане и разбиране.
Относно цвета на модерацията - цветът на модерацията е избор на конкретния модератор, този избор, как да си върши работата, е негов личен и важи по отношение на всеки. Смятам, че конкретният потребител няма право на избор как да бъде модериран, това би поставило потребителите в неравностойно положение. С оглед на това, молбата Ви да не бъдете модерирана в червено следва да остане без уважение, що се отнася до случаите, в които мненията Ви се модерират от мен.
Смятам, че по въпроса бе казано всичко. Оттук нататък предлагам да се придържаме към насочеността на темата Ви.
С най-добри намерения,
karfi4ka
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.01.15 17:03.