01.02.15
12:41
Здравейте , нов съм в BB team .
Имам един проблем със гърдите , лявата ми изостава доста от дясната особено долната лява част .
имам стаж година и половина , от село съм и не разполагаме със фитнес единственото което мога да тренирам за гърди е лег с щанга , лицеви опори , и кофички и на месеца 1 , 2 пъти мога да си позволя да ходя на фитнес в града и когато ходя използвам го за тренировка за гърди , и левият ми трицепс също е по слаб от десният , може ли това да пречи за развитието на лявата ми гърда , също и имам 7 ма плочка малко под лявата гърда , а под дясната нямам .
дайте ми идеи как мога да си оправя гърдите и да не би да е ген .
знам че със дъмбели се оформят най правилно .
По принцип асиметрията е нещо нормално. В природата като цяло няма две еднакви половини, две съвсем еднакви неща и тн.
Ако прекараш вертикална линия през човешкото тяло ще забележиш, че лявата и дясната половина са различни.
Според мен прекалено се филмираш и проблемът ти всъщност не е проблем.
Все пак може за всеки случай да погледнеш техниката си. Правилно ли изпълняваш повдигането на щанга от лег, кофичките, лицевите и тн.
Иначе лега, кофичките и лицевите опори са ти напълно достатъчни за изграждането на сила, маса и оформяне при гърдите, така че не се притеснявай, че нямаш нужните уреди.