Моля дайте ми съвет за как да кача много маса

01.02.15
18:46

Здравейте
аз съм на 15
висок съм  1.80
и тежа 71 килограма
обиколка на ръката ми е 32 ;(
искам големи ръце  някъде около 37 са ми достатъчни но ми трябват съвети дали да взимам нещо за да кача повече мускулна маса искам да съм по едър.Моля дайте ми съвет какво да направя
Благодаря ви предварително :)
Ето снимки :

Тренирай и се се храни, другото идва с времето и под трениране нямам предвид разходка до залата и обратно, а тренировки по добре планирана програма, подходяща за теб, вместо да даваш пари за добавки ги дай за храна, а ако след това ти останат излишни пари, може да ги дадеш на някой добър треньор да ти изготви адекватна програма. НЕ КОПИРАЙ програми от списания ;)

01.02.15
20:55

На първо място храната. Трябва да преминеш в калориен излишък, тоест да приемаш голямо количество калории. Увеличаваш приема на белтъчини, въглехидрати и мазнини. Направо виж в сайта или някъде другаде в интернет що е то калориен баланс и калориен излишък.
На тези години и ръст лесно би си набавил достатъчно белтъчини и въглехидрати от храната, така че изобщо нямаш нужда от добавки a.k.a протеини и гейнери.
На второ място адекватно трениране. Тренирай цялото тяло 3 пъти седмично, постепенно заучавай базовите упражнения като клек, лег, тяга, кофички и набирания. Не се хвърляй на някакви 5 дневни билдерски сплитове с по 5 излишни изолиращи упражнения за мускулна група.
Не на последно място адекватна почивка чрез която тялото ти ще може да се възстановява.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1