Контузия на китка - триъгълен фиброхрущял за операция

Здравейте, преди почти 2 години стана една контузия ама не усетих как. Просто на другия ден се събудих със силни болки в лявата китка. И от тогава до сега голяма епопея за да разбера какво ми има...При натоварвания колкото големи или малки китката започва да боли след известно време или да се измаря много бързо..дори като чета книга се изморява бързо китката. Кокалчето изглежда че стърчи повече от нормалното и ми убива като нося часовник.

първи доктор ортопед:  -нищо ти няма почивай 2 седмици и вземи тази инжекция.
  след месец бях сравнително добре отидох на фитнес 1-2 пъти и после пак почнаха лошите болки. Пак при същия ортопед пак нищо ми нямало да почивам и пак инжекция...ама вече не ми мина..нещо се е влошило

втори ортопед:  -погледна ме за 2 секунди и ми каза за операция си, и тази операция не се поема от касата и те пиша за вторник. Аз казах че трябва да помисля и отказах и не го видях повече него.

трети ортопед: - ако ми бяхте син нямаше да ви препоръчам операция, хайде да правим физиотерапия. Правихме - ефект нулев

4-ти ортопед: - може би си за операция но не знам.

5-ти ортопед(по се заинтересова от случея ми) : Направихме нови рентгенови снимки, направихме и ядрено магнитен резонанс..ама пак нищо не откри и ме прати при ревматолог.

6-ти доктор ревматолог: С ехография ми намери възпалени сухожилия и пих лекарства 1-2-3 месеца. Пак не се оправи и пак отидох там и пак ехография и пак подобни неща ама ми каза че може би има някакъв проблем от които излизат тези възпаления и колкото и да ги лекуваме при малко натоварване пак ще се възпалят.

7-ми чакръкчия: -предполага някакво сухожилие което опасвало китката е разкъсано и трябва да се обездвижи китката с операция с някакви анкери(пирони)

8-ми ортопед(вече не толкова отдавна) : направи нови снимки, гледа и магнитния резонанс, и доста обстойно ми бута по китката и каза за фиброхрущяла и че трябва да се оперира, но той не е хирург и ме прати при негов приятел ортопед хирург.

9-ти ортопед хирург: - за 2 минути разбра какъв ми е проблема и беше първия човек който на ядрения резонанс го видя проблема. И тук идва новия казус. Как да се оперирам... Той каза че това е пипкава операция и че в България почти никой няма опит с нея. Той самия я е бил правил около 5 пъти и каза че е най опитния в България относно този случай. Каза да ида в германия в специализирана клиника и да дам 10 000 евро което очевидно няма да стане. В германия я правели артроскопски операцията, а нашия хирург каза че с отворен срез ще е. С някъкви конци вместо пирони, че били по прецизни.

Та въпроса е някой имал ли е подобни проблеми и как ги е решил. Също какво ще съветвате? Също да препоръчате още някой ортопед хирург за второ мнение след като вече се знае какъв е проблема ми?

Благодаря предварително.

20.01.17
17:17

Аз имам същият проблем,ако си на линия може да го обсъдим.
При мен е от 6 7 години,но незнаех че имам такъв сериозен проблем.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1