03.02.15
19:38
Здравейте! Аз съм авторът на тази тема - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/75676
Качих 2-2.50кг и малко повече от 1 см на ръката май ( не съм сигурен днес по-късно ще я измеря и ще постна ) . Като цяло не съм доволен. Програмата беше супер , но не можах да кача достатъчно килограми. Подобрих си диганията до някъде / лежанка + 4-5 кг ; клек +10кг ; тяга + 15 кг /. Та мисълта ми е , с каква програма да продължа , 4-5 дневен сплит или някакви базови упражнения?
Ако мислите , че е по добре базови то с коя програма - MAX OT , дърпащи/бутащи , нещо друго - не ми се кара отново 5x5 . Или пък да пробвам някой сплит с повечко повторения (10-12) ?
Ако мислите , че е по-добре сплит моля споделете някой вид комбиниране на мускулите в тренировъчните дни.
Една програма се кара минимум 6 месеца, за да се разбере доколко работи. И ти какво очакваше - за 2 месеца да качиш 15 кила мускули?
03.02.15
19:54
Прав си за килограмите май , а в темата пишеше , че е предназначена за 2-3 месеца.
Мнението беше редактирано от Nikolai Aleksiev на 03.02.15 19:59.
04.02.15
14:46
В темата са ти написали - базови, ти пак питаш?
Кажи си силовите резултати за клек , лег (дори и с дъмбели) , тяга , гребане раменна/военна преса и напиши как ядеш
Една програма се кара минимум 6 месеца, за да се разбере доколко работи.
Щото ако са 2 месеца няма да се разбере ли ?
А макса колко е ? 2 години ?
Мнението беше редактирано от rory на 04.02.15 16:44.
Не, то може да работи за 2 месеца, идеята ми е, че за да изстискаш максимума от една добре написана програма, трябва да я правиш по-дълъг период от време, за да напреднеш в прогресията и т.н. Плюс това, за 2 месеца, каквато и да е програмата, кой знае какви резултати не може да има, освен ако не започва съвсем от 0.
Максът е докато работи. Ако вървиш по прогресията и нямаш плато 2 години (което е невъзможно) - какво по-хубаво? Колкото по-дълго прогресираш и нямаш застой, толкова по-добре.
казано от pesho vasilev на 04.02.15, 17:50:
Не, то може да работи за 2 месеца, идеята ми е, че за да изстискаш максимума от една добре написана програма, трябва да я правиш по-дълъг период от време, за да напреднеш в прогресията и т.н. Плюс това, за 2 месеца, каквато и да е програмата, кой знае какви резултати не може да има, освен ако не започва съвсем от 0.
Максът е докато работи. Ако вървиш по прогресията и нямаш плато 2 години (което е невъзможно) - какво по-хубаво? Колкото по-дълго прогресираш и нямаш застой, толкова по-добре.
Всичко е много относително , това исках да ти кажа . Няма минимум и максимум.
Има и много други фактори , особено пък за силовите прогресии
Аз лично никога не съм и не бих тренирал по абсолютно един и същ начин 6 месеца , със една и съща подребна и фиксирани серии и повторения , че дори и интензивност - точно това води до застой
Мнението беше редактирано от rory на 04.02.15 18:13.
За протокола това, че тренираш в спит система не значи, че не можеш да тренираш с базови упражнения. Сплитът не означава тренировка само на машини и прочие, а система при която определени мускулни групи се тренират в определени тренировки/дни при определна периодичност на трениране и почивки-2,3,4,5 дневен сплит и т.н. Най - просто казано си определяш че едната тренировка тренираш гръб, следващата гърди, крака, рамена и .... В тази връзка и заглавието на темата е доста подвеждащо. Отново за протокола за мен дърпащи/бутащи си е чист сплит.
По питанетто ти/поне така както си го тълкувам/ - Можеш да пробваш с кръгови тренировки или да си караш на сплит, но разчупвай малко самите тренировки. Недей сменяй кардинално избраната програма, а само променяй вида и реда на упражненията, които правиш,може да разместваш и дните .
Смятам, че е вероятно от кръговите да имаш по-задоволителен резултат, към момента, защото ще ти донесът по-различно от досегашното натоварване на тялото и интезитета е съвсем различен от този при сплита, което смятам че ще ти се отрази може би по-положително от продължаване на сегашната ти сплит програма.
Мнението беше редактирано от I`M на 04.02.15 21:08.
12.02.15
22:31
Иван Марков до сега тренирах в силова система, не в сплит, май се обърка.
Мисълта ми е от кое ръцете ще ми дръпнат повече - базови упражнения ( цяло тяло 3-4 пъти седмично ) , горна/долна(4пъти седмично) или нормален сплит за 5 дни?
Искам големи и силни ръце от кое ще ги постигна?
Мнението беше редактирано от Nikolai Aleksiev на 12.02.15 22:31.