Помогнете, моля - подут корем

Здравейте на всички, преди да започна да описвам с какво се храня и как тренирам, искам да Ви помоля да споделите опита си с мен, защото имам един проблем, който не разбирам. От 5 януари се храня здравословно, изключих пърженото, fast food, захарта, сладкишите, газираните напитки, белия хляб и домашно приготвените манджи на майка ми, които са много мазни. Започнах да се храня главно със салати, плодове, яйца, кисело и прясно мляко и варено или печено месо. Тренирам с 90-дневното предизвикателство на Румяна Илиева, а след него завършвам с от 20 до 40 минутно кардио или аеробика от youtube. Решила съм в почивните дни, които ми се падат да започна да практикувам йога за начинаещи. Ученичка съм в 12клас, висока съм 1.59, тежа 55кг. За момента не мога да посещавам фитнес, защото работя 5 дни в седмицата, пък и си признавам, че няма с кой да отида, а сама се срамувам изключително много, колкото и глупаво да звучи. Докато завърша ще тренирам по този начин, който Ви описах по-горе, а след това ще сменя работата и ще започна да посещавам и фитнес.. отлично знам, че резултатите ще са много по-добри. От тази седмица започнах да тренирам сутрин на гладно. Скоро ще си закупя гирички по 4кг., може и ластици.  Забелязах промяна в краката ми, паласките ми се поприбраха, дупето и целулита също понамаляха, НО коремът ми винаги си стои подут... Единствено не се подува, когато не съм хапвала нищо. Ще Ви дам пример как протича храненето ми в един ден и моля кажете, ако някъде греша и на това се дължи подуването.

Сутрин: Омлет от яйца или кисело мляко с накиснати овесени ядки.
Обяд: Омлет от яйца с голяма купа салата или само голяма купа салата.
Междинно: Един-два плода. В повечето случай е киви или зелена ябълка.
Вечеря: В повечето случай е голяма купа салата.

Изчела съм много по форумите за въглехидрати, полезни мазнини, фибри и протеини. Имам представа кое къде се съдържа, но не знам защо не успявам да ги комбинирам правилно, за да спре подуването. Наблегнах на толкова леки количества храна и предимно еднообразни, защото наистина много се разочаровам като хапна голяма купа салата от маруля и краставица и корема ми се подуе до безобразие... Нямам здравословни проблеми, започнах да пия много зелен чай и изключих солта като подправка, боря се да пия по 2л. вода на ден. Може би един месец не е достатъчен и корема наистина е най-неблагодарния мускул, но ще се радвам, ако споделите някой съвет как Вие сте се преборили с този проблем. Благодаря предварително.

Това е тренировката ми за днес:

[/youtube]https://www.youtube.com/watch?v=V18M8lxrHM4

[/youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7vkzeTLhYbk

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EPeaQIm3Hnk

По принцип и трите тренировки са една цяла, но не ми позволява да сложа линк направо към сайта на Румяна, където ги е сложила една под друга. След изпълнението на трите, първата и втората тренировка се повтарят.

Кардио:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fcN37TxBE_s

Хранене:
Закуска: Кисело мляко с две лъжици овесени ядки.
Обяд: Кисело мляко с две настъргани ябълки и омлет от две яйца.
Мисля да спра с храната до тук за днес и да наблегна на зеления чай и водата.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 05.02.15 14:55.

Здравей!

Има ли конкретна храна, при която да си забелязала осезаемо подуване?
Всеки ден едно и също ли ядеш?
Има ли храна, която е нова за теб (от както си почнала новото хранене)?

Здравей и на теб! Не, не ям всеки ден едно и също исках да кажа, че всеки ден ям главно плодове и зеленчуци различни по вид. Не умея да си приготвям здравословни манджи за сега, ако ще хапвам месо ще е пилешко на скара или сварено, риба на скара или пилешки шишчета. Но на мен корема ми се подува само от салата, а какво остава, ако включа и месо, за това сега се храня така, но промяна няма. Иначе общо взето изцяло храненето ми е ново, защото преди ядях само нездравословни храни. Конкретно подуване при определена храна не съм забелязала, просто след хранене се подува........

Мнението беше редактирано от Кристина Рангелова на 05.02.15 15:48.

Когато си се хранела нездравословно, не си ли хапвала зеленчуци?

Може да са много причините за подуване - повече фибри, непоносимост към храна, непоносимост към комбинация от храни и още, и още.
Като за начало - дъвчи повече и се храни бавно. Слагай мазнини към салатите. :)

Колко вода пиеш?

Хранила съм се със зеленчуци, но веднъж дневно или през няколко дена. В повечето случай се хранех с готови салати от топлите точки по хранителните вериги. В хладилника съм си сложила 4 шишета с вода от по 500мл. и се старая да ги изпивам всички за деня. Наблягам много на чайовете.

05.02.15
16:24

Раздели приема на плодове и зеленчуци от този на белтъчини, въглехидрати и мазнини... т.е. храни се с манджи по едно време и след 2-3 часа си яж плодовете и прочие.. след още 2 3 4 часа прави следващото ядене..
Забрави за прясното мляко; яж всекидневно кисело мляко и по възможност, колкото се може по ‘истинско’, най-добре домашно
Ако ядеш боб, леща и зеле, ги забрави
Храни се по-бавно, дъвчи по-дълго време и не пий вода след като се наядеш поне 2 часа. Застраховай се срещу жаждата, като приемеш известно количество вода 20 30 мин преди хранене

Можеш да сси вземеш и някакви про- и пребиотици. Пазара е голям :)

Теди Илиева

05.02.15
18:57

Опитай да си приготвяш сама салатите вкъщи и да си носиш в кутия. Предимството е, че зеленчукът ще е в пъти по-добре измит и ще знаеш дали и колко е прясна салатата. Преди нарязване на зеленчуците опитай като мен да ги накисваш във вода - 2 пъти по 15 минути. Така някаква част от изкуствените торове (нитратите) ще се разтвори във водата и тази химия няма да ти пречи после при усвояването. Ето тук пише повече: http://www.bb-team.org/articles/4516_kak-da-se-predpazim-ot-nitratite

Здравейте отново, от два дена съм на прочистване и пия само чай, вода и сок от лимон. Поразрових се в сайта, прочетох някои дневници и статии и реших да се обърна и към хранителните добавки. Правилно ли ще е, ако си закупя L-carnitine и Protein isolate и пия L-carnitine сутрин рано преди тренировка, след това Protein isolate след тренировка и отново L-carnitine на обяд преди работа? Когато времето се позатопли ще започна да бягам сутрин, но за сега с този сняг на вън ще тичам в къщи на място 15мин, силовата тренировка след това и завърщвам с кардио, HIIT cardio или аеробика.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1