Тапаут, отказване на цигарите и още нещо

Темата е заключена.

06.02.15
11:35

Здравейте,

Отдвана следя темите и мисля,че е време да се включа с един въпрос.
Малко предистория:
На 26 години съм.176см/62кг(от скоро).Спортувам активно от година и половина с прекъсване за по един месец - м. Май и м. Декември. В началото 8 месеца с личен треньор , а след това само групови занимания - Кросфит, Тапаут, Канго джъмп, Боди пъмп(средно 3 пъти седмично). Освен това гледам веднъж седмично да направя 40мин бягане(около 10км/ч) и 40мин плуване(около 1км) едно след друго.

Храна: Не съм от най-серизните относно храната. Никога не съм се хранила в големи количества, но за сметка на това си обичам “лошите” храни. И все пак от около 9 месеца се храня здравословно, наблягам на супер храни - чия, спирулина, киноа.  Пия много вода, много домашно приготвени фрешове и смутита. На два месеца веднъж поне правя детокс на фрешове(по програма).

До тук добре.

Започнах преди година и половина от около 60кг с цел да станат 55(така и не станаха). Лятото ги докарах до 57кг и ги задържах почти до м. Декември. Тогава прекалих сериозно с храната(празници все пак:)) и станах 62(искам да добавя, че никога през съзнателният си живот не съм била толкова преди).
От Януари се стегнах и влезнах в спортен режим, тренирам 4-5 пъти седмично(по посочената по горе схема).За момент отново станах 60, но...
Храната е с намалено количество въглехидрати, без газирано, без мазно, без пържено, без “джънк”...Единствено 1 десертче Линд с лешници и черен шоколад на около 2 дни ми е сладкото.
Примерно дневно меню:
8ч: кисело мляко/2-3яийца/1-2 банана/смути/портокал/ябълка/оризовки с пуешко или телешки суджук(едно от посочените)
10ч: Фреш(1л) от ябълка/нар/морков/зелен/...
12.30ч: Яйца/краставици с кисело мляко/оризовки с месо или риба тон..(трудно е защото съм на работа и няма условия за хранене)
15ч: Сурови бадеми - 25бр.
18.30ч: Тренировка
20ч: Салата(със зехтин)/ яйца/телешка пържола/риба/суши...

И изведнъж започнах отново да качвам.И отново 62кг....Тук е момента да вметна, че от 1месец съм спряла цигарите и се чувствам отлично.

За мен има две възможности:
1. Или поддържам това тегло заради спирането на цигарите, или
2. Мускулната ми маса тежи повече, и тъй като видимо се стягам, килограмите ми също се увеличават.

Моля някой компетентен да ми даде своето мнение относно повишаването на теглото?
Също така съвет как да го намаля(знам, че теглото не е показател, но имам нужда да се върна в предишните си граници, а именно под 60кг.)

Приемам градивна критика и полезни съвети.

Поздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1