Навлеците/идиотите в залата

08.02.15
13:22

Мисля тая тема да е от забавните. :D Идеята освен това е да покажем и на дамите, които се притесняват от такива и не смеят да влезнат във фитнеса, че няма нищо страшно. Дори понякога е забавно с тях. Имате ли опит с такива? Ще споделя моите впечатления из залите, пък вие можете да направите същото, че дори и да качвате забавни видеоклипове. :)
Eто на какво съм попадал аз.
Първо - мъча се да се досетя да съм виждал мъж да нахалства на дама във фитнеса, но не мога да се сетя. Обикновено навлека идва да избие комплекс при друг мъж. Разказвали са ми случаи, когато някакво нюби замалко да си изяде шамарите, защото обикалял из залата и обяснявал на по-опитните, че не изпълнявали чисто упражниенията.
При мен идват доста често да ме питат “на какво си?” или “отколко време тренираш?” или “това не са ли много килограми?”. Докато с последните две питания може да отговориш човешки, първото започна по едно време да ми досажда и вече си имам стандартен отговор, с който се забавлявам да гледам тъпи физиономии. Казвам им, че съм на “месостерон пилентат” и “салатобол”.  :D
Нерядко в залата попадам и на “големите” батки с таралежите под мишниците, дето хвърлят дъмбели, разхвърлят залата викат и гледат много лошо. Обикновено тия батки не вдигат кой знае колко големи тежести, но някакси те трябва да бъдат забелязани. Винаги са ме дразнили, но преди не можех нищо да направя по въпроса. Вече си имам и лек за тях. :D Kато видя/чуя някой такъв и когато имам желание да се заяждам, а такова не ми липсва, отивам при него и чакам да си свърши серията. След като захвърли дъмбелите (например) го питам:
- Извинявай, свърши ли с дъмбелите, може ли да ги ползвам?
Обикновено се започва с едно недоверително оглеждане от краката до главата ми, лош поглед и тъп въпрос:
- За какво са ти?!
- Ами, за да напарвя една серия - отговарям съвем логично - но ще ми трябва и пейката, ако може?
Батката става едва-едва, пък аз гледам да направя така нещата, че упражнението, което ще изпълнявам да е по-сложно изискващо по-малки тежести от неговите. Например - ако е бутал дъмбела за гърди, аз ще вдигна облегалката и ще правя флайс.
След една такава серия обикновено го оставяш да зяпа и повече не се обажда през цялата му оставаща тренировка. :D

Та, давайте. Вие сте, споделяйте случки, клипчета. :)

08.02.15
14:55

Истории бол :D . Миналата година едни приятели решиха да ходят с мен на зала. Бяха пълни новаци и естествено нищо не знаеха. Аз естествено с най- добри намерения им показвах и казвах какво да правят.
Единият приятел обаче беше голям филмар, който никога не си затваряше устата (типичен арменец). Запозна се с абсолютно всички в залата, най- много наблягаше към мутрите :D . След 2 седмици във фитнеса реши да прави цикъл с разни вещества. Добре че приятелката му забрани и той си взе само добавки за около 200лв. След още има- няма 2 седмици спря с фитнеса :D . През този тежък за мен месец и половина не спря да ми надува главата с приказките си с кой баничар се е запознал и заговорил. По едно време толкова си повярва, че чак започна да раздава фитнес съвети наляво и на дясно.
От тогава съм си казал- На фитнес сам!
В момента в залата има един “broscience” тип, който е супер разговорлив и дразнещ. Правя си аз мъртва тяга и той идва при мен.
- Ъъъъ... ама до сега беше на лежанката, защо правиш тяга.
- Еми... на 5х5 съм.
- Ъъъъ... Не знам какво е това, ама не прави гърди и гръб в една тренировка, че така ти се притиска гръдния кош и е вредно за сърцето....
- WTF!!!!!!
————————————-
Иначе най- ме дразнят селските мутри от типа на Гамена “чУек тва аз ли съм уе, глей кви ръКи”.
В залата един път имаше двама такива. Правя си аз клековете, оставям си щангата на стойката (заел съм им мястото за бицепсово сгъване) и ги чувам лекичко.
- А, тоз кляка уе чУек.
- А, ко ши го прая туй уе, няЯ стаам кОлтурисс.
————————-
Малко тъпо ми става, че заради разни комплексари псевдо мутри, новаците не смеят да тренират като хората.
Примерно заел съм лежанката и гледам как някой нов се върти леко нервно и се чуди какво да направи.
В такива моменти му казвам, че можем да се редуваме или, че ще свърша скоро. Опитвам се да създам една приятелска обстановка в която всички да си помагат, вместо да гледам лошо и да си присвоявам всички тежести.

Иван

08.02.15
14:57

Миналата седмица, секунди преди да започна предпоследната серия на раменната преса, един идва при мен със заговорническa/самодоволна/ехидна усмивка и изръсва: “Крачка, а?” Бахти фейла просто...

Мнението беше редактирано от Иван на 08.02.15 14:58.

08.02.15
15:33

:D Готини истории. Сетих се преди 2 седмици за случай с момичетата, които са на бара/касата. Понеже исках да правя набирания с тежест обикалях бая време да търся колана с веригата, но така и не го намирах. Отидох да ги питам момичетата да не би да е при тях. И двете се пулят и ми викат:
- Ми ние такъв колан в залата нямаме.
Позачудих се да не би случайно да е на някой фитнес-инструктор, обаче като се сетих кой всъщност е инструктор в залата...мнеее, много бързо се осъзнах и им казвам:
- Абе, не ме правете на луд, всяка седмица правя набирания с тоя колан...
И те пак тяхното си знаят. Пообиколих хубаво и го намерих забутан на едно място...пак някой го захвърлил. Занесох им го да го видят, поне да се запознаят с оборудването в залата, която обслужват.  :D

Иначе и аз често съм го забелязвал това с притеснението при по-новите в залите. Гледам ги вътрят се и не смеят да питат, та и аз така...предлагам им да се редуваме.

10.02.15
21:08

само в нашата зала ли всички са приятелски настроени идва и ти дава съвети съвсем културно и учтиво казва ,че захвата не е правилен и  упражнението за гръб не влиза както трябва да бъде .. бил съм свидетел за 2г ми опит по залите ... сигурно щото сме малък град. Иначе си личи кои са новаците в залата и трябва да сме по приятелски с тях да може да тренират и да навлизат в нещата разбира се и не само с тях а към всички.

Carbohydrate

10.02.15
21:17

Темата е смотана! Аз едно време бях повлиян от книгата на Арнолд, че не го е било срам да пита по-големите, питах, да, може и тъпи въпроси да съм задавал, но не ми е пукало и съм напредвал доста. А темата е по-скоро за правежите на “големите” в залата ))). Всички сме започвали от нулата, така, че бъдете толерантни. Хора всякакви има ;)

Аз имам късмета да тренирам в такава зала, в която хората като цяло си гледат своята тренировка и не се бъркат на другите в работата. А пък и трениращите 95% очевидно знаят доста повече от средностатистическия фитнесар, тъй че даже ми е трудно да се сетя кога последно някой сериозно ми е досаждал по време на тренировка. Пък и като достигнеш някакво ниво на визия и не вдигаш вече най-бебешките килограми, някак си се вписваш в общата картинка и я има презумпцията, че знаеш какво правиш. От друга страна, ако си 60кг и изглеждаш объркан от всичко, което се случва във фитнеса (както бях аз като стъпих за първи път в залата), съвсем нормално е да дойде някой и да почне да ти обяснява какво да правиш, ама дали ще ти даде качествени съвети е тото. Лошото е, че във фитнеса хората обикновено стъпват много неориентирани относно това какво искат и какво им трябва, за да го постигнат, а следвайки “напредналите” обикновено се получава ситуация, в която слепите водят слепите.

За хвърлянето на тежести - то си е редовна практика в залата, мен лично не ме бърка, доколкото ми е ясно че като си бутнал дъмбели по 35-40кг за гърди, е нормално да се надъхаш. Е, като почнат да мятат и 10-килограмовите е малко смешно, но всеки си знае какво му прави кеф.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Та за да допринеса все пак към темата, ще приведа разни примери от самото начало на ходенето ми на фитнес, когато ходех из разни по-популярни зали.

-веднъж един беше дошъл да ме убеждава как ще ми даде някакви препарати за 70лв и ще кача 10кг суха мускулна маса за една седмица. :D
-един път се затиснах на лежанката и на уреда точно до мен имаше някакъв тип, аз се гърчех да отлепя лоста от себе си може би 10 секунди, а оня само ме гледаше тъпо, та му викнах да ми помогне и нашия почна да вдига лоста ама от едната страна...не знам как се измъкнах тогава
-бяха ми обяснявали как клека и мъртвата тяга са упражнения само за жени :D :D :D

Мнението беше редактирано от Иван Илиев на 12.02.15 09:10.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1