Какви добавки да си взема

10.02.15
02:36

Здравейте първо малко предистория от няколко месеца съм в чужбина и съм свалил около 7-8 кг . Сега започнах отново тренировки
сутрин към 8 закусвам лека закуска някъв сандвич или мюсли с млько след фитнеса пия протеин с банан .Към 12 и 30 обядвам следобяд на работата хапвам някви сандвичи и  риба тон или си вземам китайско и вечер към 12 като се прибера вечерям доста стабилно долу горе приемам по 150тина грама протеин на ден +-10 .Въпроса си е какви добавки да си взема освен протеин с който компенсирам недостатъчния брой хранения .Обмислям евентуално амино , някви витамини тъй като храната която ям не е много богата на витамини .Препоръчайте ми също предтренировъчен продукт но да не е на базата на кофеин и таурин понеже не ми действат пия много кафета и коли и този тип неща не ми действат особено .Също така дали да не взема някой продукт за тестостерон примерно D acid тъй като съм на 34 години. Забравих да спомена 71 кг съм 180 см. Парите не са проблем

10.02.15
06:37

Креатин и витамини, тъй като имаш протеин, защо са ти повече добавки? :). Може да си вземеш и кофеин на таблетки за преди тренировка.

вземи си гейнер, вероятно не приемаш достатъчно калории, поради липсата на време

Съветът за гейнър е сериозна глупост.
Докато не оптимизираш храненето - суплементацията ще е с нулев или крайно неудовлетворителен ефект. Не е необходимо да гледаш в посока само към увеличаване броя на храненията. За да качваш ти трябват - (1) достатъчно градивен материал (белтъчини) и (2) достатъчно енергия (мазнини и въглехидрати). В този смисъл първото нещо, което си струва да опиташ, е да увеличиш енергийния прием. За да не се променя особено обема на храната е практично да увеличиш мазнините в храната. Изборът между аминокиселини и протеин е разумно да се направи според конкретните особености в организацията на твоето ежедневие. Витамини и рибено масло са добавки с първостепенен приоритет в твоя случай. Предтренировъчните продукти едва ли ще ти се отплатят с увеличение на мускулната маса. Ако чак толкова държиш да приемаш нещо - един хубав креатин монохидрат е логичният и оправдан избор. За да си струва да мислиш за тестостерона трябва да “издялкаш” МНОГО трески в режима си.

11.02.15
02:18

предтренировъчен си мислех да взема тъй като работата ми е сериозно натоврваща , не всеки път се наспивам добре и нямам достатъчно сила като отида в залата ,иначе би ли конкретизирал с ккаква храна по точно да си набавя мазнини

11.02.15
07:32

казано от jijo на 11.02.15, 02:18:

предтренировъчен си мислех да взема тъй като работата ми е сериозно натоврваща , не всеки път се наспивам добре и нямам достатъчно сила като отида в залата ,иначе би ли конкретизирал с ккаква храна по точно да си набавя мазнини

Ядки, риба, цели яйца, царевица, ленено семе, зехтин и др..

казано от jijo на 11.02.15, 02:18:

Предтренировъчните продукти не са най-доброто решение при недостатъчно възстановяване. Няма как да компенсираш съня и храната с подобен продукт. Повечето предтренировъчни продукти съдържат стабилни дози стимуланти на нервната система, които ти много разумно искаш да избегнеш (системното “натискане” на нервната система при такива условия наистина е лоша идея). Да, можеш да приемаш някои от прекурсорите на азотния оксид (а.к.а. напомпващи) - аргинин (често в комбинация с орнитин), цитрулин малат, агматин, норвалин, някои от формите на карнитин и други. Не съм сигурен, обаче, дали те ще успеят да компенсират недостатъчно добрия ти тонус и ще ти донесат търсения ефект. Алтернативна идея са билките адаптогени - особено Rhodiola rosea, Eleuthero и Tribulus terrestris. Те също са временно решение, предполагам е ясно. Затова по отношение на добавките те насочвам към фундаментите - витамини и незаменими мастни киселини. Към тях можеш да добавиш един хубав креатин монохидрат, а сега се сещам, че ще е много подходящо да го съчетаеш с магнезий. Основните усилия следва да насочиш към храната и организацията на режима като цяло, с идеята да се храниш по-качествено и да осигуриш още малко време за сън. Това е добро за теб и извън спортния план, чисто от здравословна гледна точка.

Качествените източници на мазнини са храни като зехтин и маслини, сурови ядки и семена (всякакви), тахан, авокадо, кокосов орех, краве масло, сирене и кашкавал (включително зрелите сирена като Бри и Камембер), сметана (заквасена и течна), мазнички меса (включително бекон, някои видове риба) и други.

13.02.15
02:25

благодаря за компетентния и изчерпателен отговор

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1