13.02.15
14:02
Добър ден! На 20 години. Проблемът ми е следният : Преди около 5-6 месеца получих някакви тъпи болки ниско долу от дясната страна(точно на сгъвката). По- време на тренировка нямам никакви болки, но след това започва отново да чувствам дискомфорт в тази дясна част и след 1/2 дена болката отшумява. То даже не може да се опиши като болка.. Минимално нещо.
Ходих при личната и и казах за тази тъпа болка, прегледа ме и ми каза, че няма опасност от ингвинална херния или пък от апандисит.
И така отшумя всичко, нямам никакви болки в тази област вече, но това което ме притеснява сега е , че вчера докато се къпех в тази област напипах някаква подутина. Най - вероятно близките дни ще отида при някой специалист да ме прегледа, но ако може да споделите според вас, от какво може да се е получила тази подутина ? Дали пък не е ингвинална херния или пък е нещо друго. Отбелязвам, че нямам никакви болки. Лек ден! :)
Вероятно каналчето ти е разширено и това е съвсем начална ингвинална херния. Може да си остане така с години, нямаш поводи за притеснения. Иди си на хирург да те прегледа и не се безпокой предврително.
13.02.15
19:17
И моя канал беше разширен и пускаше повече течност от колкото трябва(в резултат на което единия тестис с времето се увеличава и става доста голям а аз късно установих ,че съм се изсипал преди време но от къде да знам аз ,че може да стане такъв проблем с времето)..имах първоначално малко “топче” което се набарваше трудно но както и да е... оперираха ме (хидроцеле) ... така ,че отивай на уролог ... това за което говори колегата по принцип е варикоцеле което може да се отлага но в крайна сметка се прави операция защото с времето болката се увеличава.Щом си напипал “нещо” значи е хидроцеле това е моето мнение.Пак по-добре ,че не е херния .. пиши все пак какво е станало.
Мнението беше редактирано от Свилен Киров на 13.02.15 19:18.