17.02.15
13:59
Привет, привет!
Започвам дневничето с надеждата, че то ще ми помогне да поддържам мотивацията, да установя грешките си и да науча нови неща от вас - по-опитните от мен!
В тзои ред на мисли, моля ви, критикувайте ме, съветвайте ме - каквото е нужно ;)
Сега накратко за мен - на 23 години съм, 164см. 56 кг. За обиколките не съм много сигурна, но са около: гръдна - 88 см, подгръдна - 79 см, талия - 67 см, ханш - 90 см, бедро - 51 см. Целта ми е да натрупам мускулна маса, да оформя релеф, да поизчистя мазнинки най-вече от областта на корема. Оформянето на стегнати и обемни крака и дупе е приоритет :D Никога не съм била спортна натура, но сега установявам, че ходенето на фитнес всъщност много ми харесва и имам желание да продължавам (giggle), та се надявам да успея да привикна към по-спортен начин на живот!
Начинът ми на живот - доста забързан и натоварен. Работата ми е свързана с много пътуване, ставане рано, лягане късно и съответно - недоспиване, което се опитвам да сведа до минимум. Това ежедневие много често обърква и плановете ми за по-стриктно хранене, тъй като много често ми се налага да ям, каквото ми сервират. Инче, когато зависи от мен, се старая да хапвам зеленчуци, плодове, месо (държа да отбележа, че избягвам свинско, колбаси, кайма и шунка), млечни продукти, ядки, семена. Старая се да избягвам пържено и тестени изделия, макар не винаги да ми се отдава. По отношение на хляба - ако въобще ям такъв, той е пълнозърнест и се опитвам да го консумирам в ранните часове.
Най-големият ми проблем е сладкото! Ето! Признах си! Често е въпрос на воля, вярно е, но имам и моменти, когато си е чиста нужда. ;( Напоследък се замислям дали да не опитам да пия допълнително цинк и магнезий, пък дано този глад за сладко намалее.
Тренировките - 3-4 пъти седмично, силови като ги разделям на 2 за крака, дупе и корем, 1 - рамене и гръб и 1 - бицепс и трицепс. Тъй като тренирам само сутрин преди работа, нямам възможността да закуся половин - единчас преди тренировка. Затова пия аминокиселини + течен L-карнитин преди тренировка, а след тренировка - протеинов шейк и малко след това - закуска в офиса, която обикновено е под формата на яйца и авокадо или високомаслено кисело мляко с овесени ядки, ленено семе, чиа, ядки и домашен мед.
Менютата и тренировките, ще описвам подробно всеки ден, разбира се.
Пак казвам - моля, критикувайте и съветвайте!
Поздрав от мен и до скоро!