18.02.15
12:18
Здравейте,
Купих си BCAA на Optimum Nutrition капсули 1000 mg. Тежа 107 кг от 1 месец тренирам усилено, като съм подложен на НВД. Въпроса ми е как и по колко да приемам капсулите, тъй като досега чух много противоречиви мнения. От силабг ме посъветваха, че трябва да приемам минимум по 16 капсули (8 преди трен и 8 след тренировка). Тази доза ми се струва невероятно голяма, тъй като на шишето пише 2 преди тренировка и 2 след тренировка. Вие как мислите, по колко капсули да взимам? Благодаря предварително
18.02.15
12:32
Всичко е точно, препоръчаната доза не е невероятна. При нас също сме дали подобен съвет за ползване.
Едно добро количество BCAA е 7-15 грама. За някои това дори е абсолютен минимум и доста хора приемат по 20-30 грама, което пък за мен е безумно, но това е друг въпрос.
Та, в 2 капсули BCAA 1000 се съдържа 1 грам BCAA. Т.е. в 20 капсули се съдържат 10 грама.
Продуктът е изключително неизгоден, за съжаление и много купуван. :)
Е сега видях, че 2 капсули съдържат 1 гр. Мнооого се подведох
Мнението беше редактирано от Mortos на 18.02.15 14:07.
18.02.15
14:03
М-не. Никъде не пише, че едно хапче/капсула е 1000 мг. Пише BCAA 1000, което всъщност е количеството в една доза, а една доза е 2 капсули/хапчета. Просто виж етикета.
Serving size 2 capsules
18.02.15
14:07
Килограма BCAA от този продукт излиза над 300 лева.:D
Дааа, именно, благодаря за инфото. Може ли да ми се разстрои стомаха от толкова много капсули (визирам обвивката на самата капсула). Мога ли да им извадя съдържанието и да си го разтворя с вода. Сега мисля да взимам по 10 капсули преди и 10 след трен
казано от Mortos на 18.02.15, 14:10:
Дааа, именно, благодаря за инфото. Може ли да ми се разстрои стомаха от толкова много капсули (визирам обвивката на самата капсула). Мога ли да им извадя съдържанието и да си го разтворя с вода. Сега мисля да взимам по 10 капсули преди и 10 след трен
Ти за моженето можеш да си разтвориш прахчето BCAA във вода, но неовкусените BCAA са нещо изключително гадно на вкус. :) По-добре да си ги пиеш с капсулите.