24.02.15
01:09
Стажа ми е 3 месеца, в началото правих 3 x3 за бицепс и трицепс, но реших да си добавя по 1 упражнение и вече правя по 12 серии на тренировка/1 път в седмицата за всяка от 2 те.....одеве видях в една тема, че дори 9 за бицепс е много за моя стаж и леко се озагадъчих....да поясня, че докато правех 9 серии чувствах бицепса/трицепса натоварени, но не чувствах тренировката пълноценна, а сега я чувствам супер пълноценна и след последната серия мускула е супер изтощен, както трябва да бъде....но след като пия протеина, след като се наспя и се нахраня, на другия ден е възстановен и ако имам треска е не повече от 1 ден....мога да добавя още, че откакто добавих по 1 упражнение и ги направих 12 серии се увеличиха и бицепса и трицепса доста, но леко се притеснявам дали претренирвам...няма никакви признаци за това, мускулите са отпочинали и готови за следващата тренировка, но все пак искам да чуя мнението на хората, защото съм зелен и ми е ясно, че има неща, които не вдявам още...:) пак повтарям, че така тренировката ми се струва точно по-силите и мускула се възстановява много добре, което би трябвало да значи, че всичко върви по-план, още повече след като има растеж след като дибавих още 3 серии, но ще съм по-спокоен да чуя мнения :)
трицепс
лежанка с тесен хват - 3 по 10,8,6
френско - 3 по 10
разгъване с въже/ръкохвати - 3 по 10
кик-бек - 3 по 10
бицепс
сгъване на щанга от стоеж - 3 по 10,8,6
скотово сгъване с щанга - 3 по 10
сгъване с въже/ръкохвати - 3 по 10
концентрирано сгъване с дъмбел - 3 по 10
Темата беше редактирана от Силви Георгиев на 24.02.15 01:14.
24.02.15
07:16
Добре е. Френското го премисти в края само.
Един начинаещ не трябва да отделя токова голямо внимание на ръцете. Цял тренировъчен ден за ръце с по 3- 4 упражнения за бицепса и трицепса си е загуба на време за един начинаещ.
В момента трябва да те интересуват други неща. Заучаването на правилните техники на Клека, тягата, лега и другите базови упражнения. Постепенното увеличаване на тежестите, силовата прогресия и тн. С 1 ден за ръце няма да станеш по- силен, по- здрав и тн.
24.02.15
16:56
И още нещо - проблемът с претренирането изобщо не трябва да те тревожи. Много ти е рано.
26.02.15
15:28
Не си споменал най-важното - работната тежест
26.02.15
16:55
Кво общо има тук работната тежест ?
Съня и храната също влияят доста сериозно на това горе упоменато т.нар. претренирване. Аз бих го нарекъл недостатъчно възстановяване. В случая упражненията са добре, стига да не стигаш постоянно до физически отказ. Не виждам проблем да се тренира така, стига да хапваш достатъчно “за мама, тате и цялата рода” и да спинкаш по 40мин. по голяма стрелка. :)
Самото име на темата показва как изобщо не знаеш какво е претрениране, камо ли да си стигнал до подобно състояние. :)
27.02.15
23:05
казано от avitohol на 24.02.15, 11:53:
Един начинаещ не трябва да отделя токова голямо внимание на ръцете. Цял тренировъчен ден за ръце с по 3- 4 упражнения за бицепса и трицепса си е загуба на време за един начинаещ.
В момента трябва да те интересуват други неща. Заучаването на правилните техники на Клека, тягата, лега и другите базови упражнения. Постепенното увеличаване на тежестите, силовата прогресия и тн. С 1 ден за ръце няма да станеш по- силен, по- здрав и тн.
Хахахахахах, що ? Аз като не правя тяга и като правя ръце в 1 ден като него, какво .. не съм станал здрав и силен ли, аре стига с тея глупости, много добре си прави момчето !
Какъв е смисъла от 8 упражнения, като можеш да се концентрираш върху 4 упражнения, 4 серии тежко френско 10 12 повторения, тежък тесен хват от лег с щанга 4х 8 10, 4 серии сгъване с лост за бицепс 10 12 повторения, и едно сгъване с дъмбели тежко 10 12 повторения, и ръцете ти гръмват.