Еднакъв брой калории - различни резултати?

04.03.15
20:43

Здравейте, съфорумници!
Имам питане относно начина на работа на един хранителен калкулатор взет от интернет.

Идеята при него е, че при въведени 2750 ккал. дневна консумация, тренировки 4 пъти седмично и режим “сваляне”, дава резултат 3163 ккал. при тренировъчен и съответно 2200 ккал. при нетренировъчен ден.

Ако изберем обаче режим “качване” на същите 2750 ккал. резултатите остават същите (3163 за трен. и 2200 за нетр. ден) просто при режим “качване” се увеличава процента на въглехидрати за сметка на протеини.

Има ли логично обяснение за това как с еднакъв прием на калории се получават различни резултати?

Има нещо нередно при пресмятането според мен. А и би следвало, ако ще се смятат така целите, да се започне от целевото тегло и на база на това - калорийният прием.

04.03.15
21:34

А проблем ли е ако се приемат еднакъв брой калории в тренировъчен и нетренировъчен ден?

04.03.15
21:39

това май ще работи ако в графа дневна консумация въведеш вече сметнати за килограмите ти (необходими дневни калории + калории за качване) ?!

казано от roynebul на 04.03.15, 21:34:

А проблем ли е ако се приемат еднакъв брой калории в тренировъчен и нетренировъчен ден?

Ако се ръководиш от стриктно следене на приетите калории, с опита в такъв режим вероятно ще прецениш за себе си, че при нетренировъчен ден по-малко калории ти се отразяват по-добре. Ако тренираш 5-6 пъти седмично, разликата надали ще е от решаващо значение.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1