Как да вместя матричен протеин в диетата?

05.03.15
22:43

Привет колеги по желязо.
Реших да си взема матричен протеин (спрял съм се на AMIX Whey Pure Fusion, защото ми се видя най-хвален като цена-качество, но приемам предложения за по-добри алтернативи), та не знам къде точно в режима да го включа. Хранителната програма съм си я съставял сам, по статиите в сайта, със сигурност не е най-правилната, но дава резултати.
Малко информация за мен:
структура - ектоморфна
години - 26
ръст - 178
тегло - 72 (възтановявам се от операция и 5 месечно отсъстие от залата, иначе съм около 75кг.)
стаж - 5 години
тренировки - 3 дневен сплит с 70-90% интензитет на работни серии.
С добавките не съм добре, не че съм против, но заплатата не го позволява. Взимам Кре-алкалин 2-3 пъти годишно. Сега искам да събера някой лев и да пробвам протеин за пръв път.
Хранителният режим:
Тренировъчен ден
Нетренировъчен ден
Та не знам къде да го включа. Хубаво е да е след тренировка, но там имам въглехидратен шейк. Ако го добавя в него, дали няма да стане много, или направо да го заменя?
Надявам се на съвети.
П.П. И ако някой предложи и бърза и лесна закуска, ще съм благодарен! Сутрин ми е дотегнало от готвене.

Темата беше редактирана от BОxER на 05.03.15 22:52.

Какво толкова ти представлява въглехидратният шейк, че не можеш да го комбинираш с протеин? 25 грама протеин с 50 грама въглехидрати са напълно приемливи, като въпросът с въглехидратите в този момент, дори е спорен. Най-важният момент за протеина е след тренировка!

Сутрин също може да използваш протеин, ако те мързи да си готвиш. Направи си една овесена каша или си подготви протеинови барове (протеин, фъстъчено масло, вода и др.)

Отсега да те предупредя, ако си се насочил към Whey Pure Fusion, ще останеш разочарован от вкуса. AMIX използват като овкусител Splenda, който винаги ми е бил един от най-неприятните.

10.03.15
23:29

След тренировката взимам този шейк от 20:00 часа:
2 яйца, банан, 200мл. прясно мляко, 1 с.л. мед = 22,3 гр. протеин, 65.5 гр. въглехидрат, 17,3 гр. мазнини.
Уместно ли е да прибавя матричния протеин в този шейк, или да приемам матричният протеин като заместител на шейка след тренировка?
Благодаря и за съвета за вкуса, но след шейк извара/кисело мляко, едва ли има нещо, което да ме изненада неприятно. Важното е да е качествен продукта и да ми е по джоба, вскуса не е от значение.

Мнението беше редактирано от BОxER на 10.03.15 23:30.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1