Качване на маса

05.03.15
23:01

Привет на всички.
На 17 години съм, висока почти 170 см и съм 44кг, а целта ми е да стигна до 48-49кг.
Бих искала някой да ми препоръча нещо като хранителен режим, понеже ми е много трудно да подбирам храни... обичам, както се казва, “от всичко по много”, но любимите ми храни са предимно боклуци...
Също така; ще мога ли да качвам и да стягам едновременно или трябва първо да достигна желаните килограми и след това да започна тренировки? В момента правя само клекове.
Благодаря предварително на всички отзовали се. (nlove10)

казано от Lindsay Felpher на 05.03.15, 23:01:

обичам, както се казва, “от всичко по много”, но любимите ми храни са предимно боклуци...

Това ще го променяш ли или да не се напъваме?

казано от Lindsay Felpher на 05.03.15, 23:01:

Също така; ще мога ли да качвам и да стягам едновременно или трябва първо да достигна желаните килограми и след това да започна тренировки?

Зависи какво качваш - приоритетно мазнини или повече мускулатура.
Изборът е твой и е директно свързан с горния цитат. :)

казано от Lindsay Felpher на 05.03.15, 23:01:

В момента правя само клекове.(nlove10)

Т.е. горната част на тялото ти е хармонично развита, в чудесен тонус и с перфектна визия, нали така? :)

06.03.15
16:36

Koльо, повярвай ми- говориш на абсолютно извънземен език на това момиче :) Сигурна съм, че тя почти нищо не разбира от упражненията и схемите, коментирани тук, камо ли за качествената храна (като вземем предвид всички масови заблуди за здравословни бисквити, сокове и кисели млека).
“Т.е. горната част на тялото ти е хармонично развита, в чудесен тонус и с перфектна визия, нали така?”
Може и така да мисли. Всички момичета така си мислим в началото. Проблемът винаги е под кръста и над коленете :)
Аз никога не съм подозирала че в гърба и гърдите (особено  в гърдите) имало мускули. Еле па и че ще трябва да ги тренирам. (преди 10 години де)
Линдзи -или както там се казваш- предстои ти МНОГО ЧЕТЕНЕ И САМООБРАЗОВАНЕ.
Всичко го има в сайта и дневниците.
Никой няма да ти разказва тепърва а и б.
Започвай тренировки още сега, такива които включват всички мускулни групи. А кои са всички мускулни групи, е твоя работа, която да проучиш. За храната просто няма какво повече да се каже от казаното досега.
Сядай да четешЧ

08.03.15
01:38

Кобричке, как успя от три изречения да ми разбереш цялата биография, че и дори какво разбирам и какво не... :)))
Имам бърз метаболизъм, ужасно ми е трудно да качвам килограми, затова в момента гледам да се “тъпча” с колкото и каквото мога повече.
И не, никъде не съм казала, че от кръста нагоре всичко ми е перфектно. Нито пък под него. Имам ужасно слаби крака, именно заради което съм се съсредоточила върху клековете.
Интересува ме при кое ще бъде по-лесно - сега да кача килограмите, които искам, било то със здравословно или нездравословно хранене И СЛЕД това да започвам стягане, или да съчетавам тренировките с полезна храна.

08.03.15
07:41

Напиши как се храниш в един ден. Главата си залагам, че или хапваш недостатъчно, или не усвояваш храната.
Тъпченето с колкото и каквото повече... Няма да коментирам. Прави разлика от 500 калории месо и 500 от вафли. С боклуци само ще буксуваш на едно място, най-много (да, колкото и невероятно да ти звучи) след време да се чудиш що така се появи тоя корем и тия паласки.

08.03.15
08:22

Преосмисли подхода към храненето, там е ключа в качването на мускулна маса.

В момента отговора е качваш се първо на стола и после на масата.

Ако се тъпчеш с каквото ти падне и не тренираш, най-много да качиш килограми, но под формата на мазнини.
Ако почнеш след това да тренираш, тези мазнини няма да ги превърнеш в мускули (т.е. да се стегнеш), защото това е нещо невъзможно.
Ето защо решението ти е да започнеш да се храниш съобразно целта ти И да спортуваш.
Но не да ядеш каквото ти падне, а да обръщаш внимание на продуктите в менюто си. :)

08.03.15
21:56

Благодаря на всички за отговорите.
Тренировките не са ми никакъв проблем. Някой би ли могъл да ми напише един примерен хранителен режим,  по който да се водя?

13.03.15
15:12

Не си казала или показала(примерна снимка) каква форма целиш, килограмите са ТВЪРДЕ относителен критерий, в следствие на тези иначе подробности не можеш да очакваш нещо адекватно към момента от когото й да било... и между другото с твоя ръст и поне60кг трнирано тяло ще изглеждаш абсолютно перфектно.. Тегло в твоя случай ще се вдигне най-лесно с концентрация на тренировки за мускулна маса, но преди да продължа да ръся информация на сляпо, както споменах добре е, ти да дадеш повечко информация...

13.03.15
18:17

казано от Lindsay Felpher на 08.03.15, 21:56:

Тренировките не са ми никакъв проблем.

Няма да е лошо да опишеш как смяташ да тренираш или как тренираш в момента, понякога тренировките са голям проблем за много по-опитни хора. Така че- успех в целите!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1