НВД Проблем с изхождането

06.03.15
17:58

Здравейте, имам проблем с НВД режима, откакто съм на него постоянно имам запек и ми е доста трудно изхождането, започвам да си мисля, че имам вътрешни хемороиди, защотото (с извинение) когато се изхождам по изпражнението има кръв, и после когато (с извинение) се избърсвам има повече кръв по тоалетната хартия, отколкото изпражнение.

06.03.15
21:29

Това от колко време е така? Преди имало ли го е?
Какъв е цветът на кръвта? Ярко червен? Черен?
Болка? (ако има такава, къде е, нейният характер? Кога се появява? Постоянна ли е?)
Гадене/повръщане?
Известно ли ти е да имаш проблеми с черния дроб?

Вероятно е да имаш хемороиди, но все пак дай отговор на горните въпроси. Опитай прием на повече течности, на храна, богата на фибри.

06.03.15
22:08

Този проблем го имам откакто почнах с НВД, около месец и преди съм нямал такъв проблем. Цветът на кръвта е светло червен, болка имам когато се напъвам да се изходя, но след като се изходя нямам. Гадене и повръщане нямам, относно проблеми с черният дроб не съм забелязал да имам.

07.03.15
00:05

Вероятно се касае за вътрешни хемороиди, както ти сам предположи. Избягвай напъванията, клековете с щанга (ако правиш такива), сухата и еднообразна храна, както и пикантното.

07.03.15
00:07

Ами на нвд не мога да намеря подходяща храна която да не е суха, мисля да мина за една седмица на Здравословно хранене, за да видя дали ще продължавам да имам подобни проблеми.

07.03.15
08:01

Здравей и от мен. За съжаление хемороидите са много разпространен проблем, има засегнати във всяко семейство и е хубаво да наистина да вземеш мерки.  Това си е заболяване, което трябва да контролираш цял живот, а не само в момента, защото ти пречи на диетата.
Тъй като има безкрайно много полезни и пълноценни режими на хранене, не виждам защо да се мъчиш с НВД, което явно ти вреди. Една балансирана диета с по-малко въглехидрати и калории, ще ти помогне да се орелефиш/отслабнеш.
Щом си в период на обостряне на оплакванията, не ти препоръчвам повече фибри, освен ако не са водноразтворими- пектин, овесени ядки (а не трици) и пр. , по-малко твърди сурови зеленчуци, а повече меки и пасирани храни, супи и пюрета. Пийвай си повече вода и чай, 3-4 литра поне. Напълно забрави лютото и пърженото.
Може да вземеш вътрешно  натурални противовъзпалителни средства, които подпомагат заздравяването на тъканите и които доказано помагат при този проблем - прополис (клеева тинктура- страхотно натурално средство), билкови препарати с невен и лайка, допълнителен прием на витамин А, Е и Ц. Външно - освен рекламираните продукти с лидокаин - които са само обезболяващи, има мехлеми на основата на екстракт от конски кестен, които също може да ти помогнат. Има подходящи мокри тоалетни хартии за целта.
+ не забравяй една тройна хигиена в периода на обостряне.
Не мисля, че чак толкова ще ти се отрази фитнеса и вдигането на тежести, ако гледам как се напъват средностатистическите трениращи,  все пак ограничи максовете на клек,тяга, обръщане и изхвърляне 2-3 седмици.

07.03.15
08:12

Като си намалил въглехидратите, трябва задължително да увеличиш мазнините!

07.03.15
09:15

Бих искал да премина на някаква здравословна диета, но немога да намеря подходящата за мене, имам предвид че за чистене на мазнини нали трябва да се намалят въгхлехидратите, а четох, че когато увелича мазнините и белтъчините се появява и проблема с запека.
Затова ако е възможно да ми дадете едно примерно меню, за един ден за да се ориентирам доло-горе какви храни трябва да консумирам и в какво количество.
Сутрин за закуска ям овесени ядки с кисело мляко, чудех се проблем ли е ако примерно на обяд ям, картофено пюре, ориз с зеленчуци(царевица), или примерно 2 банана и кофичка кисело мляко 2% масленост, зелен боб, зрял боб, гледам да наблагям засега повече на супите и течностите. (Всякакъв видове сокове съм ги отказал, пия само Вода, Чай и отвреме на време кафе без захар или чаша прясно мляко.)

Мнението беше редактирано от Yonislav Stamov на 07.03.15 09:15.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1