Нужда от съвет

08.03.15
20:12

Здравейте! Преди 6 месеца започнах 90 дневната диета, имаше резултат, да - от 60кг. станах 53кг. Два месеца след диетата като по чудо не бях качила много, само 1 килограм, започнах да ходя на фитнес всеки ден от понеделник до петък. Цял месец ходих така, чувствах се отпаднала, изморена, изтощена и постоянно ми се спеше. Все пак за начинаещ не е нормално да ходи всеки ден на фитнес. Поне за мен де. И така, ядях нормално, не съм гладувала, не съм и преяждала. Сутрин-мюсли, на обяд салата с месо и на вечеря салата с някаква манджа сготвена в нас. През останалото време от деня, ако огладнеех си купувах някой плод или сурови ядки. И след 1 седмица фитнес бях станала 56кг. Стресирах се супер много, защото не бях го очаквала, тръгнах на фитнес с нагласата да си поддържам теглото и да си оформя тялото, а не да качвам.. Може да не са кой знае колко килограма, но знам колко трудно ги свалих... И така след този 1 месец постоянно ходене на фитнес реших да ги намаля, за да имам време да уча и за да ми се възстановяват мускулите и да си почивам(4 пъти в седмицата фитнес). Чувствам се добре, но искам да премахна мазнините около корема. И като цяло искам да ви помоля да ми дадете съвет как да се храня, ако може без да качвам :D и да си оформя корем (знам упражнения + кардио) и вашето мнение, защо качих 2кг. след 1 седмица фитнес. И забравих да ви кажа, че сега съм 57кг и ако има някакво значение на 16г. съм. Благодаря ви предварително.

Според мен 90-дневната диета не е била удачна.
Вероятно не заради 5те тренировки седмично, а заради този ударен режим непосредствено преди това, си се чувствала отпаднала, изморена, изтощена и т.н.

Към режима, който спазваш сега, може да добавиш на закуска към мюслито 2 яйца, на обяд към салатата - мазнина, а на вечеря да имаш и белтъчини (ако в манджата ги няма) + отново мазнини. Наблюдавай се, ако ти е малко (усещаш, че се изморяваш и нямаш енергия) добави още храна. Това може да са или сурови ядки като междинно хранене, или пък въглехидрати към обяда (ориз, картофи) или нещо друго. Идеята е да слушаш своето тяло и да напасваш храната според него, а не да изпадаш в някакви безумни диети (90-дневната диета за мен е такава, коментирано е неведнъж тук и изобщо не е била подходяща за теб).
Ти си на 16 години - развиваш се, имаш нужда от пълноценна храна ежедневно.:)

Не е нещо нетипично да качиш килограми, когато започнеш да се занимаваш с фитнес. Дай време на тялото да се адаптира и си оправи храната - т.е не предприемай повече такива диети, а си изгради хубав режим, който да няма краен срок и с който да се чувстваш жизнена. :)

Колко вода пиеш?

Успех!

09.03.15
19:42

Вода пия по 2 литра на ден, понякога и повече.

Carbohydrate

09.03.15
19:54

казано от Вероника Налбатска на 09.03.15, 17:04:

Ти си на 16 години - развиваш се, имаш нужда от пълноценна храна ежедневно.:)
Успех!

(handshake) Много правилно!
В рациона ти трябва да има: белтъчини, мазнини и въглехидрати! А калорийността да е намалена. И тренировки типични за бодибилдър. Три пъти седмично е добре, не повече, защото си с намален енергиен приход. Като си на дефицит калории, няма как да качиш, но трябва да си с най-малко 4 хранения на ден! Полезно ще е да пиеш и витамини и минерали в комплекс.

09.03.15
20:20

А относно желанието ми за оформяне на корем, може ли да ми дадете съвет и препоръки

Carbohydrate

09.03.15
20:46

казано от Ивана Кирова на 09.03.15, 20:20:

А относно желанието ми за оформяне на корем, може ли да ми дадете съвет и препоръки

За съжаление, това е част от тялото, която изисква много лишения. Ако не си спортист, или не изкарваш пари с тялото си, то това не ти трябва( пиша за плочки, не за нормална визия). Всечко ще си дойде на мястото, но трябва хранителен режим сега. Не се старай да отслабнеш на всяка цена, това не е правилно! Старай се да се храниш здравословно и да спазваш калориен режим, по време на отслабването. Дефицит на калории, но рационален: белтъчини, мазнини и въглехидрати. Тренировка - не аеробна( вървене, леко бягане, леки тежести), а интервална ( 30 сек. спринт, 30 сек вървене например) - прочети за интервалните тренировки, те могат да бъдат и кръгови ( да редуваш упражненията)- целта е състоянието на организма да ти е такова, че да можеш да си кажеш името, без да се задъхваш ;) - на ръба. ако ти се вие свят, или не ти стига въздуха, то тогава правиш по-големи почивки( това е много важно). Такива тренировки са много интензивни и е достатъчно да ги правиш по 15 минути на ден! Върви пеша повече....Успех!

09.03.15
23:31

Благодаря ви :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1