Бобови храни за вечеря

08.03.15
22:39

Здравейте, прече ли ако консумирам бобови храни за вечеря в период на изчистване, говоря за зрял боб, зелен боб, грах и леща.
На РБД съм, и бях чел че не трябва да консумирам въглехидрати вечер, но е трудно да консумирам такива храни на обяд или закуска, защото съм на училище, и си нося храната в кутия.

Темата беше редактирана от Yonislav Stamov на 08.03.15 22:41.

Ако се вписват в изчислените ти за целта калории и съотношение на макронутриенти, не би трябвало да пречи; и ако нямаш проблеми при консумирането им (подуване, газове) - говоря за бобовите. :)
Какво ти пречи да си носиш и въглехидратите в кутия, ако искаш да ги приемаш по друго време на деня?

08.03.15
23:38

Малко е трудно да нося манджа на училище, апък и донякъде се притеснявам какво ще кажат другите, но вече ще си вземам не мисля да плащам данък “Обществено мнение”, пуснах темата за да попитам дали мога и вечер да си ги похапвам, защотото навсякъде където прочета пише да не приемаме въглехидрати вечер в период на чистене, затова искам да разбера това би ли ми попречило по някакъв начин?

Мнението беше редактирано от Yonislav Stamov на 08.03.15 23:39.

08.03.15
23:52

Ти цял ден ли си на училище?
Аз не смятам, че е проблем, особено ако това са ти единствените въглехидрати за деня. Важното е да спазваш съотношението Б:В:М за деня. Разбира се, по-добре е да са сутрин или на обяд.

09.03.15
15:15

Не съм цял ден на училище, но след училище имам тренировка по футбол и след това ходя на фитнес, другият въглехидрат който приемам е сутрин от 50-60гр овесени ядки + Една кофичка кисело мляко 2% масленост, но ако се налага ще променя закуската.

09.03.15
16:19

По принцип бобовите имат и въглехидрати, и белтъчини, чe и известно количество мазнини. Относно въглехидратите в период на чистене и качване  ям сложни въглехидрати всяка вечер и не съм забелязъл проблеми, ако всичко е в рамките на калорийния прием за деня.

Мнението беше редактирано от Dale Cooper на 09.03.15 16:30.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1