Днес последна тренировка, полека багажи и потегляме. Като се върнем, ще я мисля с трениране, тоест с жокер и към Пловдив като се прибираме.
Иначе ще пиша някой и друг ред, ще качвам снимки, приятно е след време, като прецъкам назад в дневника. Последното пътуване прескочих, но това ще го опиша. Те така де, дойде времето да стягам раницата, първа спирка - София :)
26.09.23
22:46
Nihon.
Ако нещо не ги разбираш-пиши, вече уча 40 дни
Мнението беше редактирано от Homer Simpson на 26.09.23 22:46.
С езика ще се оправя, обаче с митническата им декларация днес изгубих къде час с бюрокрация. А е имало места, в коитo въпросът е - “Носиш ли нещо лошо - yes/no” и толкова :D След това, чиновник те гледа страшно 30-тина секунди и си готов.
Прибрахме се вчера, беше голямо пътуване. Стартирахме с Доха, до сега винаги сме минавали транзит през Хамат, но този път успяхме да я разгледаме. Страхотни неща са направили Катарците в пустинята, последните 5-10 години (негативите, не коментирам:)). От там, лек 11 часов полет и кацнахме в Токио. Най-важната придобивка беше джи-ар паса, с който в продъжение на седмица, можем да ползваме всички влакове неограничено, включително Шинкансен-а (влаковете стрела). Два дни в Токио, малко храмове, почивка и ядене:). От там се придвижихме до Нагоя и Такаяма, където има “запазена” архитектура от Едо периода, тоест шогунска история :) От там, към Ширакава-го, красиво селце, сгушено в планината с характерните gassho-zukuri къщички, стила в който са построени, в превод означава „конструирана като ръце в молитва”. Нощувахме в Каназава, един от културните центрове на Япония. Следват, гейши, разкошни градини, замъци, музеи, храмове и какво ли още не, тоест, Киото. Влюбих се в града, прекрасен е. Останахме три дни, като в единия, отидохме до Химеджи, най-добре запазеният японски замък, включващ общо 83 постройки .. а и да си купя нож от града на чаплата. След киото, се оптправихме към Нара, най-старата столица на Япония - пикник с елени и суши, няколко исторически паметници и най-масивната бронзова статуя на буда в Япония. От там трек в планините и нощувка в един от манастирите. Спане на татами, традиционна вегетарианска храна и повече от небходимото количество бира. Последните няколко дни, отново в Токио, като се качихме до Фуджи и видяхме Никко. Минахме и през Осака, да опитам Фугу. (не умрях, въпреки притеснението на Таня). Токио също е интересен, нощен живот, много ядене и едни 40к крачки на ден.
Като храна, опитах какво ли не. От улична - включваща уни, стриди, бейби октоподи, змиорки и миди (почти всичко сурово), през различните видове рамен и гьоза в малките семейни ресторантчета, до “фенси” местата. Суши естествено, във всичките му форми. О да, и телешко, Кобе, Вагу и в едно планинско градче, доста Хида. Саке-то не ми харесва, но уискито им е добро, бирата също :)
Япония е изключителна, просто феноменална.
Мнението беше редактирано от Splash на 14.10.23 22:25.
Тренировка А:
триесет едно през 3 минути
- зерчер клек 3х3х60кг
- румънска тяга 3х5х70кг
- бг клек 3х10хСТ
триесет две през 2 минути
- раменна преса 3х3х50кг
- високо изтегляне без подем 3х5х40кг
- въртене на диск 3х10х10кг на страна
Много леко и контролирано, две врътки мисля да направя така, после ще я мисля.
Тренировка B:
триесет едно през 3 минути
- силово гребане 3х3х40кг
- набиране 3х4хСТ
- скрипец клек 3х12
триесет две през 2 минути
- лег 3х3х80кг
- кофи 3х5хСТ
- кросоувър 3х12
Голям мързел ме гони, едвам се наритах до залата за раздвижване.
Пудовки A
- @24 задържане, движение, навеждане, клякане
- изхвърляне от земя, изхвърляне прав 20х1 с @24
*разтягане, ролер
Леко преди работа, за тонус, така и така съм затънал до ушите и времето е кът.
Добре сте си изкарали!
Япония определено ми е много нависоко в топ 10 за посещение. Само дето винаги излизат други приоритети и не мога да отделя време и пари за такива дълги пътувания. :)
Ще трябва да го направя, докато все още мога.
казано от Boby_ на 31.10.23, 14:35:
Добре сте си изкарали!
Япония определено ми е много нависоко в топ 10 за посещение. Само дето винаги излизат други приоритети и не мога да отделя време и пари за такива дълги пътувания. :)
Ще трябва да го направя, докато все още мога.
Боби, заслужава си!
Да кача още някоя снимка, тренировките ме е срам да ги пиша. Поне да има цвят дневника :)
~ загрявка
- тяга 4х4 с 90кг през минута
- скрипец 4х4 с 60кг през минута
- лег 4х4 с 80кг през една минута
~ разтягане, ластици
Човек каквото сам си направи ... Поне “тренирах”, не се е случвало скоро.
@rehab
- зерчер 10х1 с 50 кг през 10 секунди
след 3 минути
- раменна преса 10х1 с 40кг през 10 секунди
Ежедневно и леко е плана. Надявам се да сработи, без алкохол и кафе в обозримо бъдеще и внимателно с храната. Качвам една снимка от предната седмица, добър старт на “взимането в ръце” :) Ще станат нещата, гз се иска...
Мнението беше редактирано от Splash на 14.12.23 11:18.
@rehab
- високо изтегляне от земя - пендлей гребане в сс 10х1 с 40 кг през 10 секунди
след 3 минути
- кофи 10х1 със СТ през 10 секунди
Мнението беше редактирано от Splash на 15.12.23 11:26.
@rehab
- обръщане от земя 7х1 с 40 кг през 10 секунди
след 4-5 минути
- лег 10х1 със 70 кг през 10 секунди
Днес не успях да завърша първия интервал, отне малко време докато се събера и с лег-а беше неприятно. Има и такива дни, утре ще е по-добре.
Мнението беше редактирано от Splash на 16.12.23 08:49.
@rehab
- тръстър 7-8х1 с 40 кг през някакво време
след 3 минути
- скрипец неутрален хват 10х1 със 60 кг през 10 секунди
Не беше ден, няма да се оплаквам. Тренирах.
@rehab
- тяга 10х1 с 90 кг през 10 секунди с накъсване към края
след 3 минути
Днес добре, никакви ядове. Боби си беше кръстил дневника “да позагрея и да си ходя” и се смазваше от интервали... при мене си е баш загрявка и в къщи :) Малки стъпки.
Днес почивен, малко разтягане и до там с движението. До ушите съм затънал в работа, мисля обаче да сменя крачола и да оставя за след празниците :)
rehab
след 3 минути
Полека почвам да изчиствам и храната, може би след 10-тина дни ще махна въглехидратите. Без алкохол и кафе, наливам се с чайове :)
Мнението беше редактирано от Splash на 20.12.23 13:38.
@rehab
- високо изтегляне от земя - пендлей гребане в сс 10х1 с 40 кг през 10 секунди
след 3 минути
казано от Splash на 18.12.23, 10:58:
Боби си беше кръстил дневника “да позагрея и да си ходя” и се смазваше от интервали... при мене си е баш загрявка и в къщи :) Малки стъпки.
И виж докъде се докарах така... :D
казано от Boby_ на 21.12.23, 17:45:
казано от Splash на 18.12.23, 10:58:
Боби си беше кръстил дневника “да позагрея и да си ходя” и се смазваше от интервали... при мене си е баш загрявка и в къщи :) Малки стъпки.
И виж докъде се докарах така... :D
Съжалявам Боби!
Малко с носталгия ти зачетох дневника в началото, едно време, беше друго ... и салама беше по-хубав:D
@rehab
- обръщане от земя 8х1 с 40 кг през 10 секунди
след 3 минути
- лег 10х1 със 70 кг през 10 секунди
@rehab
- тяга 8х1 с 100 кг през 10 секунди с накъсване към края
след 3 минути
- кофи 10-12х1 със СТ през 10 секунди
след 3 минути
@rehab
след 3 минути
- раменна преса 11х1 с 40кг през 10 секунди
Днес добре, б@си вместо някакви нормални тежести, да се натиска време и прочие, аз съм доволен че съм завършил. Не се оплаквам де, каквото. Мисля че е време да вкарам и храната в релси и мисля да си я описвам за извесно време. Въглехидратати ще намаля драстично от следващата седмица. Все още държа без кафе и алкохол, дори по “празниците”.
- две телешки кюфтета, моркови и зелен боб на пара, киноа и малко салата с цвевкло
- соба с пилешко и масло, зелена салата
Защо тренираш с такива тежести, на фона на възможностите ти по принцип. Не видях назад да си описвал наличието на проблем.
казано от Dydo на 03.01.24, 12:29:
Защо тренираш с такива тежести, на фона на възможностите ти по принцип. Не видях назад да си описвал наличието на проблем.
Имам си ядове да, много не ми се иска да влизам публично в подробности.
@rehab
- високо изтегляне / пенделей с 40кг в сс 6х1 свежи
- високо изтегляни 10х1 с 40кг през 10 секунди
след 3 минути
- кофи 11х1 с СТ през 10 секунди
Не се справям нящо със супер-сериите, интевалите добре. Храната също прилично.
- чоризо със спанак и козе сирене, печен карфиол със семена и чери
- протеиново барче
- качо е пепе
Мнението беше редактирано от Splash на 04.01.24 11:45.
Днес не успях да тренирам, имах ранна среща сутринта и не стигнах до залата. Ако успея следобед, ще се имзъкна за 15-тина минути и ще едитна.
- вареники с телешко и сметан, две яйца на очи
- голяма салта, филе от пъстърва, ядки
@rehab
- зерчер 10х1 с 40кг през 10 секунди
след 3 минути
- скрипец 10х1 с 70кг през 10 секунди
след 3 минути
Добре днес, четири врътки така, после ще има промени. Храната също прилично и повече движение.
- адаптирани палачинки
- соба с масло, варено пиле и зеленчуци
- кюфтета телешки и зелена салата
Мнението беше редактирано от Splash на 06.01.24 20:30.
@rehab
- високо изтегляне от земя 10х1 с 40кг през 10 секунди
след 3 минути
- пенделей гребане 10х1 с 40кг през 10 секунди
след 3 минути
И днес добре, изкарах си нормално, позитива на ниските тежести е че, техниката е перфектна :) Засякох и интервалите, има накъде да се подобряват, но и това ще стане.
- пилешко филе, соба, моркови
- миш маш с повечко яйца, кисели краставички и зелена салата
Мнението беше редактирано от Splash на 07.01.24 18:57.
Днес почивен от тренировки, но с доста задачи. Храната отиде на 20-тина часа фаст.
- миш маш, препечен хляб, моркови и орехи
- пилешко с картофи и зеленчуци, зелна салата
@rehab
- тръстър 10х1 с 40кг през 10 секунди (малко накъсах към края)
след 3 минути
- скрипец 10х1 с 70кг през 4-5 секунди
Полека започвам да се чувствам окей с тренировките, на скрипеца трябваше да се вместя докато почиваше момчето, което го ползваше. Добавил съм сутрин преди залата, три-четири километра, не точно бягане ... до морската и обратно, без мнго подмоткване. Ще стане.
- три яйца на очи в масло, малко маслини и моркови
- по малко - свинско и пилешко, печене и задушени зеленчуци
- алио е олио с магданоз, пекорино и пармезан, зелена салата
Мнението беше редактирано от Splash на 09.01.24 12:07.
@rehab
- тяга 10х1 с 90кг през 10 секунди
след 3 минути
- лег 10х1 с 70кг през 10 секунди
- пелмени със сметана
- зелен боб и крилца на фурна
- къри с телешко и зелна салата
@rehab
- тръстър 10х1 с 50кг през 10 секунди
след 3 минути
- набиране 4х1 със СТ, скрипец 10х1 с 70кг през 10 секунди
Тренирам си по схемата, но нямах време да описвам. Като цяло добре, храната също бива. Качвам снимка на сандвич и на нашето “гадно” черноморие.
Мнението беше редактирано от Splash на 16.01.24 10:52.
Днес само с разходка, мислех да тренирам но ще вадя мъдрец с рязане на костта и реших да не прекалявам. Бира няма, та следващите дни на шейкове. Тренировки, ще видим, предполагам след 2-3 дни ако всичко мине нормално.
Последен ден антибиотици, лед и прочие, отивам да свалят шевовете. Раздвижих сутринта с гюлето, но не съм се натоварвал - свежо и с леко. Интересно, колко влияе на вдигането, невъзможността да си затвориш устата :)
казано от Splash на 23.01.24, 12:29:
Интересно, колко влияе на вдигането, невъзможността да си затвориш устата :)
Емииии,колкото да козируваш с надути бузи и отворена уста...
казано от nervak на 23.01.24, 12:38:
казано от Splash на 23.01.24, 12:29:
Интересно, колко влияе на вдигането, невъзможността да си затвориш устата :)
Емииии,колкото да козируваш с надути бузи и отворена уста...
Всъщност може, но трябва да имаш нещо в устата..........например банан, морков и т.н. :-)
@rehab
- тяга 10х1 с 90кг през 10-15 секунди
след 3 минути
- лег 10х1 с 70кг през 5-10 секунди
Първа тренировка, зъба хем го няма, хем ме разцепва от болки :) Добре като цяло, малко ми омръзна с детските тежести, ама се въздържам за сега. След две врътки, поне ще добавя и малко бройки към интервалите. Храната, глад основно, ям рядко и без много да подбирам.
Мнението беше редактирано от Splash на 24.01.24 16:08.