Здравей, плоско коремче

14.03.15
12:49

Привет на всички, от скоро се ровя из сайта и доста ми допадна. Набързо да кажа нещо за себе си - момиче на 17 години, висока 165см, теглото ми варира от 42-44 кг.  Взела съм си за цел да постигна перфектното плоско коремче, също така и да се стегна. Не ходя на фитнес, но близо от 5 месеца правя всеки ден упражнения вкъщи за цялото тяло, признавам имало е и дни, които съм пропускала. Храня се здравословно, е разбира се, позволявам си от време на време и малко сладко, но за радост това се случва рядко. Но имам един малък проблем мисля, че упражненията които ги правя те просто не ми помагат. В тази връзка ще съм ви много благодарна да чуя вашите съвети за да постигна желаната цел.

14.03.15
13:09

Здравей от мен!
А какви упражнения правиш - изброй ги и ги опиши. Без лост за набиране  вкъщи трудно ще правиш цялото тяло пълноценно.
Как се храниш - също опиши, “здравословно” е много отвлечено понятие.
Мисля, че си с поднормено тегло за ръста си и на 42 кг предполагам, че коремчето ти е вдлъбнато навътре и ти стърчат тазовите кости. (аз като падна до 60кг, ми щръкват и ребрата)
Какво не харесваш в тялото си? Ако имаш конкретен проблем, качи своя снимка -  всички тук сме си качвали своите.
Като опишеш един твой ден с храна и тренировка, повече хора ще се включат да ти помогнат.

14.03.15
14:21

Благодаря за бързия отговор
Преди да започна сегашните упражнения бях изпробвала сума ти от нета - които не ми помогнаха и дори получих гръбначно изкривяване, консултирах се с докторка и тя ми препоръча ето тези -  1 и 2 ,  много са елементарни,  всяко едно упражнение го правя по 20 пъти. В момента с гръбнака всичко ми е наред от както ги правя, но не виждам да имам ефект върху тялото си - просто не го усещам стегнато.
Не спазвам диети, не се храня след 20:00ч. Наблягам на варива, зеленчуци, плодове(често си правя така наречените плодови смутита), ям само пилешко месо, консумирам пълнозърнест хляб(на ден маx по 2 филийки), варени картофи, също така и понякога макарони, грис, юфка. От млечните продукти - мляко (1.5%), сирене, кашкавал. Избягвам слънчогледовото олио, маргарин, майонеза, пастет. Както по горе бях споменала ограничавам се, но не напълно има дни, в които не мисля с какво се храня. Често избягвам закуската, което е голям минус за мен, може да се каже че съм пристрастена и към 3в1 (на ден мax по 2-3 пия).
Относно теглото ми - да и аз мисля, че съм с поднормено тегло, но лятото когато бях 46 кг се чувствах доста пълна, склонна съм да пълнея в бедрата и някак си се притеснявам отново да не наддам.
Имам усещането че коремът ми изглежда някак издут само когато не съм се хранила с нищо тогава е плосък. Няколко снимчици - 12 
Много бих искала да си оформя корема и да се стегна ще се радвам да ми помогнете. :)

14.03.15
20:21

Здравей пак!
Малко хора ще тръгнат за пореден път (десетохиляден може би в историята на сайта ) да обясняват как е дожбре да се храним и тренираме. Отдели време и усилие да прочетеш статиите в сайта  в раделите хранене и здраве-  горе на зелената лента. После научи нещо за анатомията си и упражненията, с които може да тренираш. Пак горе, в ляво. Разгледай дамските дневници. Направи си свой и го попълвай ежедневно- ще получаваш съвети от опитни хора и сама ще се стимулираш да си по-стриктна.
Това изисква усилие и воля, ако искаш да научиш повече за здравословния живот и да не се отклоняваш от целите си.
Които -повярвай ми, трябва да следваш цял живот. Спортът и хранителният режим не са ден до пладне,  до бала, до морето, докато си намериш гадже и пр. Това е режим за цял живот и ако не си готова да с егрижиш за тялото си постоянно, помисли дали да започваш.
Първо-коремът ти не е дебел, но е отпуснат и това е заради липсата на мускулен тонус. В момента не правиш нищо в посока стегнато тяло. Стегнатото тяло включва тонизиран гръб, рамене, ръце, гърди, дупе и крака, тренирани с тежести или само с теглото на тялото, но пак силови упражнения. Насочи усилията си към трениране на всички мускули. Програми и съвети има предостатъчно в сайта и мненията в форума, които са 5-6-7 год назад и са все актуални. Едва ли някой за двадесетхиляден път ще седне да пише едни и същи съвети.
Второ
Като цяло упражненията са хубави, но няма да постигнеш много с тях, трябва да подобриш тренировката си, за да даде резултат.
Може да ги използваш за база, върху която да надградиш бъдещата си тренировка.
Използвай статиите тук, за да научиш правилата форма на изпълнение.
Започни с най-трудното и изморително- клякане. За начало прави 3х20 за начало. Това значи три отделни серии, всяка с 20 клека, между тях с почивка 30-45 секунди, максимум минута.
С изправен гръб, без да си кривиш краката и да издаваш коленете напред и така че дупето ти да опре в прасците. Бавно и контролирано. Вдишваш при клякане, издишваш при изправяне.
Пробвай напади http://www.mensfitness.com/sites/mensfitness.com/files/styles/photo_gallery_full/public/walking_lunge-the-30-best-legs-exercises-of-all-time.jpg 3х10 - 15 за всеки крак за начало.
Пробвай български клек http://www.mensfitness.com/sites/mensfitness.com/files/styles/photo_gallery_full/public/bulgarian_split_squat-the-30-best-legs-exercises-of-all-time.jpg 3х10
и сумо клек -http://befhb.com/wp-content/uploads/2014/03/download-1.jpg 3х15-20 без тежест.
После може да правиш повдигането на таза от тилен лег-  нарича се глутеус мост. - Глутеус е латинското наименование на мускула на дупето. :) И повдигане на крака от колянна опора- глутеус ритник. Това са леки упражнения които спокойно може да правиш без почивка. Повдигане на пръсти -също- това е упражнение за прасците. Това за краката и дупето никак не  малко. Една така тренировка 3 пъти седмично през ден би ти се отразила доста добре.
За корем упражнения 4-5-6 и 7 изглеждат чудесно, би трябвало да те натоварват, ако ги изпълняваш редовно. Примерно всяко по 3х15-20 бройки, изпълнени едно след друго.
Имаш нужда от упражнения и за горната част на тялоот, които да правиш в останалите 3 дни . Например лицеви опори истински или “женски” от опора, трицепсови лицеви опори, женски кофички, бицепсово сгъване, раменни преси, разтваряне за рамо встрани и разгъване за трицепс над глава. (Провери в гугъл за какво ти говоря :) )- ако нямаш тежести - пробвай с 2 бутилки по 1.5 литра, пълни с пясък- много просто и много ефективно 3х10 бройки
За да натоварваш гърба си, имаш нужда от гребане с тежест и набиране. Едва ли ще можеш да се набираш, затова има варианти
Хоризонтално набиране - с една точилка между 2 стола например -
https://www.youtube.com/watch?v=-ymRTZS6zw4 или
https://www.youtube.com/watch?v=qp6B-6Cl5lY
Или този вариант с кърпа/ чаршаф- https://www.youtube.com/watch?v=aXlxWq1Tz1I
Изключително подходящи са за съвсем начинаещ без много сила и без оборудване.
Има много полезни упражнения за цялото тяло с кардио ефект- като бърпи, например.

Трето- ако не ти се ходи на фитнес и не искаш да се прежалиш да тренираш в зала, инвестирай в някаква тежест - чифт дъмбели по 8-10 кг всеки, или пудовка, които ще ти се изплатят многократно.

Написала си какво ядеш и какво не, но по-добре опиши през самият ден какво се случва с храната.

От мен- толкова. Дано с нещо да съм ти помогнала.

15.03.15
00:27

Много ти благодаря! С твоите съвети, и със статиите от сайта мисля, че ще постигна доста. След като се информирам достатъчно, ще започна и с дневника. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1