Едно ново начало. Решена да победя!

Темата е заключена.

15.03.15
22:07

Привет... :)
От година имам създаден профил, но все имплицитно следя нещата.Не смеех да започна своя дневник, поради страха от неуспех главно и най-вече заради свидетелите който биха разбрали, че съм се провалила.А честно казано, аз се провалях всеки един път в който колкото и усилия да полагах нещата не се получаваха, понеже всичко бе адски краткотрайно.Един миг и всичките ми усилия се сгромолясваха със скоростта на светкавица разцепваща дърво на две.Подобно на дръвче и аз се пречупвах не един или два пъти, но упоритостта ми ме изправяше наново.Упоритост и факта, че не мога да приема провала си, не мога да се откажа и да се задоволя с фарса си, за който съвсем съзнателно признавам, че съм виновна единствено и само Аз ....
Груби си самопризнанията, но край с драматичните дилеми...Ето и на какво главно се дължат успехите и неуспехите ми.

Почти на 21 години съм.Теглото ми варира м/у 53 и 55 кг .Висока 1.69.А колкото до мерките на тялото си, все още не ми стиска да ги проверя.  Целеустремена студентка, ‘’редовен’’ клиент на фитнес залите, както на народните танци така и на йога практиките
(сесията е фактор който ме прави леко непостоянна, като изключим фитнеса).
Фитнес залата успя да ме грабне септември 2013 година, с началото на образованието си и новото местоживеене.  Когато започнах тежах 49кг и целта ми беше просто да стегна тялото си и да извая една добра форма, но .....
Редовната форма на обучение не ми позволяваше да се храня редовно и определено здравословно.Хапвах нещо на бързо, а и по спомените си тогава нямах никакъв апетит.Това не ми пречеше до момента в който станах 45 кг, визия от който семейството ми бе крайно недоволно.Обявиха се срещу мен и тренировките който бяха предимно кардио и коремни преси. В този същия момент се появи  и проблема който го имам от 15 годишна, а именно липсата на менструален цикъл. Който до ден днешен е предизвикван с противозачатъчни. ДА но.... Октомври месец точно когато бях във вихъра на отслабване смених гинеколога си, който с огромно огорчение позволих да експериментира върху организма ми, като ми бе заявил, че ако не се подложа на подобно лечения няма да имам деца.А дори и с подобно лечение, ще съм репродуктивна само до 21 години. (пълни глупости, който на 19год. не осъзнах)
При множество прегледи и дори престой в боницата ми изписа диане 35 както и разни други глупави хапчета.
Стигна се до момента в който аз на 19 години приемах по 6 7 хапчета на вечер, започнах стремглаво да пълнея, да се подувам, изпаднах в депресия и всичко това в следствие на редовно сменящите се хапчета.Не си спомням имената им, но все още пазя около 15 блистера, който не успях да приема, понеже вече се бях отказала от подобно глупаво лечение на ПУКАЩИ се кисти на яйчниците.
Разбира се, се интересувах какво се случва с мен и през седмица отривах на преглед, но той просто заменяше хапчетата и никакво внимание относно теглото или това, че от медикаментите дробовете ми както и аз се налях с вода.От 45кг, аз тежах 58.Цели 13 кг отгоре за по малко от  3 месеца.(въпреки, че пълнеех и изнемогвах с тези хапчета не спях да ходя на фитнес и се мъчех по 3 часа, голяма глупост, която осъзнах много по късно)
  Започнах наново, през фервуари 2014 с ясната цел да скрия грубите стрий, да разбия целулита който получих и най-вече да сваля тези килограми, който ми донесоха освен психично разтройство, ниска самооценка, дискомфорт и агресивно отношение спрямо себе си.

Почти спрях приемането на храна, опитах разни крайни диети, ходене на фитнес по два пъти на ден, беспирно обикаляне с цел да изгоря и някоя друга калория, все по често посещаване на йогата за да ми доне малко или много вътрешна хармония, която тогава ми липсваше.Дори си бях взела л карнитин, както и неопренов клин за отслабване. Буквално се счупвах, дори отказвах да спя, понеже знам, че безсънието топи килограмите.
Тази визия ме бе унищожила, от момиче което цял живот обикаля горите, не стой на едно място, енергично и обичащо живота, се превърнах в маниак мразещ храната, киснещ по 3 часа на тренировка във фитнеса и себеунищожаващо се човече, което дори заряза всички контакти, понеже ми бе удобно да се скрия а и не желаех познатите ми да разберат, че аз не просто съм напълняла, а аз съм НАДЕБЕЛЯЛА.Никой не го интересуваше причината, а само факта, че аз съм дебела. Усетих подигравките на свой гръб.
Стигна се до психолог, понеже бях на прага да развия анорексия, която майка ми си бе внушила, че вече имам, защото признавам след като ме принудеше да хапна нещо,.... да знаете какво правят побъркано вманиачените момичета в банята :Х.....Отказах психолога понеже реших да се изправя сама пред проблема си.Бих си два психични шамара, спрях да наранявам себе си и близките си. Сестегнах се, започнах да се храня вече със тегло от 56 кг. Посещаваща сутрин и вечер залата, а зад гърба си имах 3 празни вече флакона л-карнитин.Минаха още 2-3 мсеца ожесточена борба. Но.....резултат йо-йо.Свалях бавно, а за седмица 3 кг минимум отгоре.
Отчаяна...
Не спрях и фитнеса, просто си изградих режим на хранене главно с протеини. Т.Е. се поставих с главен и ежеседмичен прием само на мляко-никомалено, яйца, соя и доста риба.(в ограничени количества).Всичко вървеше повече от перфектно за около 2 месеца бях станала 53-52кг.Но всичко бе до тук.
  Дойде време на ваканцията, летните забавления и не на последно място мамините вкусни гозби, който не се съобразяваха с моя хранителен режим.
Осъзнавам отново грешките си, а именно липсата на въглехидрат.От момента в който започнах да приемам разни супи и други варива, корема ми направо експлоадира.Отново за 3 месеца, в който отново ходех почти всеки ден на фитнес, и от време на време т,е, една седмица режим друга седмица не аз стана 56 кг.
Всичко се бе сринало за едно лято отново, мотивацията ми, желанието ми, тялото ми.Трябваха ми само още 3 кг - а не +.
С започването на новата семестриална година започнах и отново наново.С изготвен вече фитнес режим от професионален интруктор съобразен и с хранителен режим.Начало към сбъдване на целта си- 49кг и без грам повече.Просто искам тези килограми, искам предишната си удобна кожа.
Реално погледнато забелязвам, че за две седмици, с големи ограничения свалям 3 кг, но......
И ето го следващия проблем в момента в който се завърна при семейството си и започна отново да хапвам каквото маминка ми сготви аз качвах и така до ден днешен в който вече, ще поставя едно много по сигурно начало.С подкрепата на хората около мен.
Чела съм разни неща относно йо-йо ефекта, както и разни други теми, който ме вълнуват.За това мисля, че този път вече, не само ще отслабна, а и ще запазя килограмите си!....Което е най-важното, понеже се убедих, че мога да отслабвам, но не трайно.

Ето изготвения хранителен режим който спазвам вече около 6 месеца, впрочем от този режим получих и колит при който искаха отново да ме натикат в болница, но този път вече отказах.Нямам намерение да съм поредната клинична пътека от която да се изкара и някой друг лев.Лекувам се с чай, специално за колит със запек.Който имам аз.И честно казано съм повече от доволна.Подуването ми спря, корема ми се прибра, което ми даде възможността да забележа, че отново съм напълняла и то точно в тази област.

Всеки ден приемам необходимите витамини при отслабване, а именно витамин А, Б, Ц (по 7на ден, понеже съм пушач, по време на разочарование,т.е. по две цигари на седмица ), Д, Магнезий, Цинк, Желязо и Омега 3.

ЗАКУСКА:
(1) 2яйца-1 жълтък
(2) 4л.овесени ядки накиснати във вода с лъжичка мед и канела (в дните без кардио)

СЛЕОБЕДНА ЗАКУСКА:
(1) Черен хляб с обезмаслена извара и половин плод.
(2) 130гр. Пилешко месо и половинка черен хляб.
(3) 4-5 лъжички мляко 2% масленост

ОБЯД:
(1) 100гр. пилешко
(2) 100гр. пуешко
(3) 110гр. телешко
(4) 170-180гр. риба
(5) 100гр. риба тон / консерва-половината в собствен сос.
(6) 40гр. извара-обезмаслена
(7) боб, леща, грах с месо. (един път седмично преди 14часа.)

Гарнитури:
Ориз-кафяв или 4-5л. се варят с малко сол,
1-картоф
Салати-неограничено с ограничени овкусители

ВЕЧЕРЯ:
като обяда, но без въглехидрати.

ЕДИН ден зареждащ-нишестени въглехидрати.

От януари месец 2015 спазвам този режим на хранене с прекъсване, понеже се прибирам в моя сладък дом.Там всичките тези ограничения се избягват рязко и се започва едно главозамайващо хапване на всичко.Една огромна грешка, която вече, ще положа нечовешки усилия да избегна.Иначе съм доста доволна от храната и особено от фигурата си по-време на режима.Проблема е там, че не знам как правилно да излезна от подобен тип хранене.А моите некомпетентни опити водят до обратното раздразнение на корема-поява отново на колита, подуване и нечовешки болки съпътствани с 3кг отгоре и разбира се, отчаяние и апатия към себе си.
Все още водя ожесточената борба с мотивацията си.

Ето и фитнес режима ми, към който вече доста отдавна съм увеличила първоначалните минимални тежести със средните, както и на места ако разполагам с повече енергия или прибавям още една серия или пък и някое друго повторение.

ТРЕНИРОВЪЧЕН ПЛАН:

Загрявка!!! пътека, повдигане на пръсти, лицеви опори-амааматьорски и разни други  упражнения.
1.ДЕН-Горна част.

1.Гърди
-горни гърди (машина) 2х10
-пек дек 2х8

2.Гръб
-набиране 2х10/ горен скрипец 2х12
-долен скрипец 2х10

3.Рамо
-избутване на Хамър 2х10
-разтваряне на машина 2х10

4.Ръце
-разгъване на машина с въже 2х8 /суперсерии
-сгъване с въже 2х8 /суперсерии

5.Корем
-долна част 2х до отказ
-горна част 2х до отказ

6.
-колело 3 мин.
-пътека 4 мин.
-колело 2мин.
Всяка седмица с 1 минута повече.

2.ДЕН
Долна част

Загряване: 10 мин. колело

1.Крака-леко без тежести.
-предно бедро 12
-задно бедро 10
-напади 20
-римска мъртва тяга 20
-клекове (без тежест 12) с тежест 15
-глутеус 25

2.Рекомб-4 мин (всяка седмица - 1 минута)

3.Повтаря се серията с краката.

4.Корем
-долна: до отказ
-горна:до отказ

5.Рекомб 3 мин(с всяка седмица +2 мин)

Питанка? Дали ако случайно увеличавам сериите и килограмите, ще наедрея в краката си, понеже мин. година бях качила доста в бедрата си от тези упражнения, но изпълнявани в пълна бепорядъчност.

3ДЕН:
Загравяне–//–

1.Кардио 45 мин с различни степени.

2.Корем
-до изнемогване серии с коремни преси, лост и повдигане на крака от вис.

И отново се връщаме на ден 1, като си оставям въглехидратния ден, за почивка от фитнеса, понеже се отдавам само на глезотия. ??? ГРЕШНО ли е точно в този ден, да не тренирам.

Ето това е моя план за идните месеци.Надявам се този път с ваша помощ и мотивация да постигна така мечтаните резултати.
Впрочем откакто започнах да тренирам неистово пожелах да имам и коремна преса.Така, че още една недостъпна, но не за дълго надявам се цел за мен. :)

Благодаря за отделеното време и искрено се извинявам ако съм досадила на някого. Успех на всички трениращи и ЗДРАВОСЛОВНО живеещи(нещо което аз дълго избягвах.)
П.П. Чух от разни “приятелчета” за Анавара. Поразрових се и доста бих желала да го взема, но все още не съм достатъчно убедена за него.

Приемам всякакви критики, нападки и помощ от ваша страна.Ще се старая повече от всичко този път да не се проваля, понеже провала ми вече, ще е публичен.

Добре де,хем искаш по-здравословен начин на живот,хем ще си взимаш анавар.Съвсем друг е въпроса,че през ден имплицитно “следящи” форума хора питат едни и същи въпроси,който са дъвкани стотици пъти.
ПП: Съветвам те да не взимаш под внимание “професиналните” съвети на този фитнес инструктор,бас ловя че ако прегледаш сайта по-задълбочено,ще се справиш с пъти по-добре от него.

16.03.15
07:31

Az в случая не мога да кажа нищо полезно, защото явно ще трябва да напиша само критика.
Пожелавам ти успех с целите ти и дано преобърнеш нещата на 180 градуса, защото точно това ти трябва.
Само да спомена, че теглото от 49 кг което търсиш, не е реално, нито в здравословни граници. Едни от най-здравите потребителки тук Вероника е 78кг на този ръст, Juls - 67 поне. (Другите здрави каки да не се обиждат, че не съм наясно с теглото им : )) Преосмисли теглото като крайна цел и постави здравето на организма си на първо място, после и как изглежда това тегло.
Не знам какво да кажа за анавара - дали изобщо имаш представа какво представлява, за какво и как се ползва - не само че си чела де.
Нито тренировъчният ти опит - 1 година кардио и 12 клека без тежест, нито храненето ти, нито целите ти, нищо не подкрепя ползването на анавар (разбира се, ти си решаваш, но само ще го изхабиш :) )

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1