дебела на 36

16.03.15
19:18

Здравейте! Регистрирах се тук с надежда да намеря полезни съвети и насоки :)
За мен- 36 годишна съм, 170 см, 80 кг |-). След раждането си останаха едни 20 кг, които така и не успях да сваля...Водя заседнал начин на живот, по цял ден съм на бюро, дори и в свободното си време не се движа кой знае колко... За храненето- ям много нередовно, отскоро се старая да закусвам, но основното ми хранене е около 18 ч. Старая се да избягвам въглехидратите, но имам огромен порок-МНОГО обичам бира .
След тази зима , просто не мога да се понасям вече. За огромно мое щастие, на мястото, където работя отскоро има фитнес зала. Имам възможност да я посещавам и мисля да го направя...искам да направя нещо хубаво за тялото си, колкото и незабележимо да е..
Много ще съм благодарна на всеки, който би ме насочил с какво да започна и на какво да наблегна!

16.03.15
20:02

Здравей и добре дошла :)

Отговорът на въпроса с какво да започнеш се крие още в твоя пост - споменаваш заседнал начин на живот..ами започни с това. Споменаваш нередовно хранене, поправи него. Надявам се не търсиш мигновени резултати :)

Кога си родила и тези 20кг придобивка на бременността ли са?

16.03.15
20:13

преди 10 години родих....и, да оттогава са килограмите (blush). Имам чувството, че след раждането метаболизмът ми умря...
Искам да започна с този фитнес, който ми е под носа, пък кой знае... :)

16.03.15
20:57

казано от Искра Колева на 16.03.15, 20:13:

Имам чувството, че след раждането метаболизмът ми умря...

Какво имаш предвид?

Както казах, отговорите са в твоя собствен пост. Ти очевидно виждаш къде са проблемите - нередовно, а предполагам и не съвсем чисто откъм хранене и заседнал начин на живот. Значи започваш оттам.

Bb-team е изключително богато откъм информация издание. С оглед на това за отговор на въпросите ти е необходимо само четене. Тук можеш да намериш богат избор от различни програми според избрани от теб критерии. Тук пък можеш да намериш видове хранителни режими и да избереш кой е най-подходящия за твоите цели.

Поздрави и успех :)

16.03.15
21:15

Благодаря ти за отговора :), но е доста объркващо за лаик да се ориентира в многообразието от теми...

“.......Смолов - специализация на клека.....Сила и хипертрофия за един месец.......Четиридневен сплит за маса при ектоморфи.....”
Звучи ми като арамейски...нямам представа за какво става дума, към някоя за начинаещи поне да ме насочите?!?

16.03.15
21:24

казано от Искра Колева на 16.03.15, 21:15:

“.......Смолов - специализация на клека.....Сила и хипертрофия за един месец.......Четиридневен сплит за маса при ектоморфи.....”
Звучи ми като арамейски...нямам представа за какво става дума, към някоя за начинаещи поне да ме насочите?!?

Лявата лента на страницата, която отваря посочения от мен линк представлява търсачка, която ти дава възможност да въведеш критерии, на база които да бъдат сортирани съответните подходящи за теб програми. Мисля, че “Смолов” не излиза при задаване на търсачката на критерии “жена -> напълно начинаеща -> искаща да отслабне -> разполагаща с фитнес зала -> можеща да отдели (да кажем) 3 дни в седмицата”.

16.03.15
21:37

Честно казано, въобще не погледнах вляво...само темите :) Благодаря още веднъж!

16.03.15
21:47

Моля, пак заповядай :)

Ако си харесаш програма, можеш да си направиш дневник, в който да вписваш храната и тренировките си. Така ще можеш да следиш развитието си, а също вече би могла да получиш някакви конкретни напътствия и корекции от съфорумците.

Избери си програма, която да е за начинаещи и да тренира цялото тяло в един ден (може би в сайта ще ги срещнеш като “кръгови” или “първи стъпки във фитнеса”).
Опиши 1-2 твои дни като меню - какво точно ядеш и в какви приблизителни количества.

Имаш ли здравословни проблеми, които имат отношение по темата?
За 10 години е можело отдавна да си свалила килограмите, ако няма по-сериозна причина, която да налага по-специфични действия.
Но най-вероятно обездвижването и по-лошата храна са си казали думата + кръговрата на ежедневието.

Хубаво е, че си решила да направиш промяната и вярвам, че можеш да постигнеш много.
Чети внимателно всичко - в сайта има необходимата информация. Ползвай и търсачката, за да си изясниш нови неща, които биха се появили, докато четеш статиите. :)

Успех и от мен!

16.03.15
23:12

Благодаря още веднъж, karfichka и на Вероника също!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1