Силна болка в лакътя, проявяваща се от различни упражнения.

18.03.15
17:01

Травмата се получи преди повече от 2 години. Правех набирания широк хват.  Последна серия реших да направя макс повторения.  И така в края, с последни сили се мъчех да се набера, и изведнъж усетих силна болка в левият лакът. Като грешка прецених, че не съм в правилна поза, може би заради умората и бях издал лакътя по-напред.

В следващи тренировки за гръб на лостовете пак усещах силна болка която не позволява да продължиш да тренираш. Следователно реших да почина седмица две.  След този период при първа-втора серия всичко беше наред. Но по време на тренировката отново лакътя страшно много ме заболя. По стечение на различни обстоятелства трябваше да спра тренировки 3-4 месеца.

След завръщане на лостовете обаче за най-голяма моя изненада болката продължи . И така повече от 2 години продължава да ме мъчи.

Болката се появява след 3-4-то набиране и я чувствам 1 момент след като почна да вдигам тялото си от начална позиция. Най-горе вече не ме боли и отшумява. Като почна да връщам(слизам), от момента когато лакътя ми е на 90градуса до крайно положение отново има много силна болка.

Чувства се много силна режеща болка. Няма пукания в лакътя или др звуци.

Най-странното е кога се проявява болката, а именно при набирания тесен и широк хват за гръб и наклонена лежанка с лост. При поза за наклонена лежанка, но с дъмбели чувствам по-лека болка понякога при последните серии и повторения.  При придърпване на горен скрипец съм усещал болката много рядко и то когато съм слагал повече кг последните серии.
Нямам никаква болка при изпълнение на кофи, лицеви опори, хоризонтална лежанка, всякакви упражнения за трецепс и бицепс, долен скрипец, “мечка”, набирания с хват за бицепс, вдигане на тежко или тежка физическа работа

Не съм ходил на лекар защото не вярвам, че ще ми помогне по някакъв начин. Нито ще ме разбере кога се появява болката, нито какво  му обяснявам. От сега знам, че ще ми каже да почивам ,което съм правил, или просто да спра да се набирам(тренирам). Мазал съм се с различни загряващи/охлаждащи гелове, но ефект няма!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1