19.03.15
21:22
Здравейте,
Тренирам от почти година, има няма 1-2 месеца още и до сега съм тренирал така:
3 дена тренирам като редувам, ръце, гърди,гръб,рамо и крака и 1 ден почивам.
Не знаех какво правя като цяло и един приятел ми каза да почна да тренирам така :D
на 16 години съм, ще ставам скоро на 17 и за тази година има промяна, но не е такава каквато очаквах, смисъл че някои мускули не растат толкова и почти няма промяна, а други имат но не е кои знае каква.
Въпроса ми е, каква точно програма трябва да следвам и дали трябва да сам на специфичен режим, ям си месо, яйца, мляко, ориз, овес и т.н пробвал сам различни програми за по месец да видя дали има ефект но даже тогава не се чувствам натоварен :D
И в момента съм малко загубен и затова реших да питам тук.
19.03.15
22:41
Ако целта ти е покачване на мускулна маса ( с такова впечатление оставам) - започни да тренираш 3 пъти седмчно, най-добре с кръгови тренировки, като наблягаш на основни базови упражнения(клек, лег, тяга,набирания,кофи,преси) и тренирай почти изцяло само със свободни тежести(щанги, дъмбели). Относно храненето - както и да тренираш ако не се храниш правилно нищо няма да направиш. В твоя случай, щом искаш да качваш, калориите ти трябва да са малко повече от колкото гориш и да приемаш на ден по 2гр. протеин за килограм телесно тегло. Това е много на кратко обобщено, затова чети тук http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742 .
Мнението беше редактирано от Gainz Gainz на 19.03.15 22:50.