Искам да отслабна!

Здравейте,
Аз съм на 27г до този момент не съм имала проблеми с килограмите. Винаги съм се хранила с каквото ми душа иска...
Сега обаче имам проблем с теглото си, не само килограмите, а и цялостно се чувствам много зле,изпадам в ужас от безсилието ми,че нямам волята да съм на диета и да тренирам. От доста време опитвам, но без особен упех.(от месец)
На кратко,
Сутрин:  пия протеинов шейк, фреш,кафе(черно)
Тренирам 45,50мин упражнения за корем,ръце,крака от youtube
След тренировка допивам шейка и обядвам 2 сварени яйца,понякога ям супа(зеленчукова) ,шунка или салата.
След обяд към 16ч пия шейк, след което вечерям, месо и салата предимно..
През целят ден пия много вода,чай,фреш.
Всеки ден ходя минимум 1 ч.
Сега съм 79кг ,175см искам да съм 68кг
Ако има значение,напълнях по време на бременността ми достигнах 94кг преди да родя. След раждането бях 85 кг от тогава до сега едвам свалих тези 5,6 кг .
Моля, помогнете със съвети ,много искам да си върна старото “аз” !! :)

Темата беше редактирана от Алекс Валева на 21.03.15 00:47.

21.03.15
05:56

Този фреш е излишен. Само захар. От друга страна нямаш други въглехидрати. Вместо шунка, яж месо (пържола или готвено). Въобще менюто ти изглежда бедно, еднообразно, недостатъчно и скучно. Прегледай това четиво на Ронката.

21.03.15
08:09

На първо място какъв е протеиновият шейк - протеинова пудра? Тя е ок, но на теб защо ти е с такава честота? Изглежда сякаш заместваш пълноценна храна, което на този етап в твоя случай е ненужно.

Подкрепям Ани и добавям - хранителни режими и тренировъчни програми. Тук ще намериш всичко, което ти е необходимо. Започни, бъди последователна и упорита. Ако нямаш воля, от което се оплакваш, този проблем ние не можем да решим нито да ти помогнем ти да го решиш, докато не осъзнаеш колко е важно и не предприемеш сама действия, никой не може да ти помогне. Ако ти трябва “вдъхновение” - разгледай дамските дневници, има какво да прочетеш. Ако решиш - направи си и ти дневник, вписвай в него храненето и тренировките си, това би помогнало на теб да следиш прогреса си, а също може би и да бъдеш по-постоянна. Също така би могло да помогне да получиш някакви насоки, под формата вече на корекции.

Поздрави и успех!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 21.03.15 08:10.

Теди Илиева

21.03.15
18:34

Според мен безсилието и нежеланието ти се дължат на това, че правиш нещо, което не ти харесва и нямаш подходяща мотивация. Споко, доста хора сме минали по този път :)

Ако ходенето пеша и домашните тренировки от youtube ти харесват, продължавай ги. Ако ли не, опитай някакво друго занимание/спорт, каквото и да е, докато не откриеш това, което ти харесва - тенис, плуване, фитнес, каквото се сетиш.... Движението ти дава нужния енергоразход и ще ти донесе в дългосрочен план единствено позитиви. Нужно е само постоянство (3-5 занимания седмично), което не се получава, ако не ти харесва това, което правиш.

Относно мотивацията: външният вид според мен е слаба мотивация. Опитай с мотивацията “здраве” на първо място - здраве за теб и за детето ти, защото ти си му пример.

Към полезните статии за начинаещи по-горе ти давам и тази Абстрахирай се от това, че е писана за абитуриенти.

Конкретно шейка можеш да го оставиш само за след тренировка и то ако ти е вкусен. Фреша сутрин ако е от грейпфрут/лимон ,аз съм ЗА. Ако е от сладки плодове - не. По-добре плодовете цели и в ограничено количество, ако искаш да сваляш. Вместо фреш, по-добре чаша смути/пасирани плодове.

Разпределението на храната през деня е въпрос на лично предпочитание. Важно е просто да спазваш лек калориен дефицит (до към -20% от неутралния баланс) и да си постоянна с тренировките/движението. Сваляне на 2-4 килограма месечно е о.к. Твоята цел от -10/11кг си е напълно постижима без излишен стрес за половин година, например.
Започни да преглеждаш бавно и методично статиите в сайта. Доста са полезни и ще ти отговорят на много въпроси. Успех!

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 21.03.15 18:42.

Благодаря ви за съветите,
Ще опитам да прочета инфото, което ми препоръчвате.(не ми остава много време за четене )
А за волята,мотивацията и т.н. откровено, ми е най-трудно,защото никога не съм имала проблеми с килограмите. Сега ми се отразява зле може би и от факта,че след като родих тялото ми много се промени. Искам да изглежда и да се чувствам добре ,а сега това не е така.
Тренировките ги правя доката спинка бебчето ми, не са ми неприятни. За спорт,плуване,фитнес нямам възможност да започна на този етап, може би след време,когато ще мога да ходя с детето. Определено ще запозная със спорта един ден!
За храната се старая да е ниско калорична, наблягам на зелечуци,яйца,месо,паста.
Фреша е винаги от грейпфрут.
Шейка е Diet whey, на прах е разтварям го във вода, вкуса е ок,  по съвет на един приятел го пия преди тренировка и замествам едно хранене(закуска), и след тренировка изпивам една част.
Много ми се иска да имам режим, който да следва,, опитвам да си направя, но не е сполучлив. ..

Няколко въпроса,
Каква да бъде закуската ми,защото реших, че обядът ще е яйца,вечерята месо със салатка,но за закуска си мисля да е мюсли?
Също ми се иска да правя пивече упражнения за корем и ханш,ако някой може да даде предложения, моля.
Също искам да питам,ако спра протеиновият шейк, дали ще продалжи отслабването ми...
За сега го пия от месец и от тогава започнах да отслабвам реално...

казано от Алекс Валева на 23.03.15, 21:03:

Също искам да питам,ако спра протеиновият шейк, дали ще продалжи отслабването ми...
За сега го пия от месец и от тогава започнах да отслабвам реално...

Започнала си да отслабваш защото си намалила енергийния прием за деня, а не от шейка.
Той съвсем не е задължителен и съвсем не е причината за отслабването ти.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.03.15 21:41.

В шейка има л-карнитин,зелен чай,и т.н съставки,които спомагат за отслабването,за това си мисля, че той е причината, дали да го пия или не?

Мнението беше редактирано от Алекс Валева на 23.03.15 21:53.

В една доза от твоя протеин има:
CLA powder (mg) 375
Green tea extract (mg) 100
Acetyl-L-Carnitine (mg) 125
Гарантирано тези количества от тези съставки нямат отношение към отслабването.
Протеина си го пий, но не той е причината. С него заместваш ядене, т.е. вместо поне 300 kcal приемаш по-малко от 100 за въпросното хранене. .

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.03.15 22:06.

Теди Илиева

23.03.15
22:04

Колето вече ти написа за шейка по-горе. Ако имаш някакъв пакет, който искаш да употребиш можеш например да си разнообразяваш закуската с него. Между другото колко мъничко ти е детенцето. Кърмиш ли?

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 23.03.15 22:05.

Детето ми е на 10 месеца, да ми жива и здрава, кърмих си я до скоро,но спрях и точно това е причината да започна чак сега опити за отслабване. През времето, което я кърмих изключително внимателно си подбирах храната и т.н знам,че всичко се отразява на кърмата!
Сега малкото ми бебче започва да ходи,тъй че аз съм в постоянно движение,единствено по обед спинка,но тогава правя 1 час тренировка.

Мнението беше редактирано от Алекс Валева на 24.03.15 00:53.

А относно шейка, ще си довърша опаковката и мисля да не си взимам пак.
Но все пак има ли нещо ,като добавка, което да пия за да ми ускори отслабването?

Теди Илиева

24.03.15
12:00

казано от Алекс Валева на 23.03.15, 23:56:

Но все пак има ли нещо ,като добавка, което да пия за да ми ускори отслабването?

Оф, не залитай в тази посока. Има всякакви хапчета, но не си струват парите, а ефекта е минимален/пренебрежим.
По-добре посрещни евентуалните дефицити - вземи си хубави мултивитамини, започни прием на рибено масло (есенциални мазнини), прилична хидратация. Не бързай.

Любим пример за жена свалила мнооого килограми без каквито и да е добавки е Ина. Почети за нейния опит тук.

Търся съвет за ръцете,
Горе долу отслабвамето ми върви ок,но ръцете са ми проблем,правя 10 мин упражнения за бицепс,трицепс,рамена,..лицевите са ми трудни,но ги мъча...
Някой съвет моля,как да ги стегна тея ръце?!!! :)

казано от Алекс Валева на 23.03.15, 23:56:

А относно шейка, ще си довърша опаковката и мисля да не си взимам пак.

С малко закъснение, но и аз да се включа :)
И аз като повечето пробвах куп режими и добавки, съчетани със спорт, но всеки път, рано или късно килограмите се връщаха. Преди година една позната ми препоръча своя треньор и съвсем скептична реших да направя пореден опит.Цената на тренировките ми се стори много висока, но всички консултации и режими влизаха в нея и в последствие ми излезе дори по-евтино.
За първи път видях толкова професионално отношение, направихме кръвна картина и BIM изследвания.Пих само фетбърнър и витамини , но тренировките бяха убиец !!! (muscle) Метаболизмът ми се засили значително и сега спокойно мога да си позволявам и доста шоколадови изкушения без да се притеснявам от последствията.Така че моят опит с добавки и режим е много добър, но ти е нужен истински професионалист с образование и опит.

Поздрави

Мнението беше редактирано от Мария Йорданова на 28.12.15 12:56.

27.12.15
20:29

Никакъв професионалист не й е нужен, за да отслабне, а само малко четене и повечко мераци. Баси, не казвай на никого, че ако не отиде на “професионалист” едва ли не никога няма да отслабне, че едно 90% от хората в тоя форум ще спрат да слабеят. :D А това да се буди тема след 8 месеца за явна реклама е супер нагло :D

Мнението беше редактирано от Pleasure на 27.12.15 20:30.

Спрях да пиша тук,от време на време чета ако нещо ме интересува,но искам да ви кажа,че имах моменти, в които бях готова на всичко само да отслабна. Много е трудно след раждамето,вероятно само жените ще разберат!
Продължавам с тренировките, 5 дни 45мин ,тежестите ми са по 5кг всяка, тренирам ръце,корем,крака,кардио.
За съжаление много бавно свалям, започнах преди почти година и като цяло свалих от 85кг сега съм 72кг.
Режим и диети нямам,храня се нормално,с малки ограничения и с вина кога прекаля....
Не търся вече съвети,сама виждам къде греша и как трудно се постига всичко...
Благодара все пак за коментарите,всичко би било от полза! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1