21.03.15
19:26
Здравейте, поръчах си от известен български магазин Tri creatine Malat на фирмата Fa Nutrition.
Проблема е, че като го взех, капачката на креатина беше спукана и имаше креатин навсякъде, незнам колко се е изгубило, но здраве да е.
Проблема е, че когато се опитам да го разтворя във 200-300мл. вода, в шейкър и усърдно разбиване, креатина си стои на дъното като пясък и не се разтваря. после го пия без водата и е ужасно на вкус.
Та въпросът ми е, нормално ли е така да се разтваря креатина и има ли шанс да са ми пробутали нещо друго и сега само да си го пия излишно ? Пия го от над седмица, ефект още не съм усетил, но знам че и от хран-добавка няма да усетя кой знае какво.
Има ли някой, който е пил такъв, да каже как се разтваря ?
Също така 5гр след тренировка, а в нетренировъчните дни 5гр сутрин е напълно достатъчно за 75кг човек нали ?
21.03.15
19:54
Нищо му няма на креатина, такъв си е три-креатин малатът. И на вкус не е от най-приятните.
Пробвай да го разтваряш в топъл чай.
Благодаря за коментара!
Имам само още 1 въпрос, не много уместен, но все пак-
Как се комбинира креатина с алкохола ? Има доста мнения дори и статий в интернет, но всичките на различно мнение.
Свикнал съм да пия една-две бири понякога вечер, сега съм ги намалил, да ги спра ли напълно ?
22.03.15
16:32
Ако е за една-две бири, би трябвало да нямаш никакви проблеми. Ако ще приемаш креатина през деня, със сигурност не трябва да се притесняваш от такива малки количества алкохол.
казано от nasko на 21.03.15, 19:26:
Та въпросът ми е, нормално ли е така да се разтваря креатина и има ли шанс да са ми пробутали нещо друго и сега само да си го пия излишно ? Пия го от над седмица, ефект още не съм усетил, но знам че и от хран-добавка няма да усетя кой знае какво.
Нещо друго трябва да е според мен. Малатът се разтваря отлично и има вкус на малини или вишни, приятен сладко-кисел вкус. Не се разтваря монохидратът, а ужасен вкус има креатин етил естерът, от който нищо не усетих когато вземах.
22.03.15
22:19
казано от DEADLIFT на 22.03.15, 16:51:
Слагаш дозата в устата и преглъщаш, аз така правя :Д
Не го прави това, разваля се разтворимостта на креатина , което е есенциален фактор за неговата усвоимост.