Проблем с Tri Creatine Malat. Разтваряне.

21.03.15
19:26

Здравейте, поръчах си от известен български магазин Tri creatine Malat на фирмата Fa Nutrition.
Проблема е, че като го взех, капачката на креатина беше спукана и имаше креатин навсякъде, незнам колко се е изгубило, но здраве да е.

Проблема е, че когато се опитам да го разтворя във 200-300мл. вода, в шейкър и усърдно разбиване, креатина си стои на дъното като пясък и не се разтваря. после го пия без водата и е ужасно на вкус.

Та въпросът ми е, нормално ли е така да се разтваря креатина и има ли шанс да са ми пробутали нещо друго и сега само да си го пия излишно ? Пия го от над седмица, ефект още не съм усетил, но знам че и от хран-добавка няма да усетя кой знае какво.

Има ли някой, който е пил такъв, да каже как се разтваря ?

Също така 5гр след тренировка, а в нетренировъчните дни 5гр сутрин е напълно достатъчно за 75кг човек нали ?

Нищо му няма на креатина, такъв си е три-креатин малатът. И на вкус не е от най-приятните.

Пробвай да го разтваряш в топъл чай.

22.03.15
12:51

Благодаря за коментара!

Имам само още 1 въпрос, не много уместен, но все пак-
Как се комбинира креатина с алкохола ? Има доста мнения дори и статий в интернет, но всичките на различно мнение.
Свикнал съм да пия една-две бири понякога вечер, сега съм ги намалил, да ги спра ли напълно ?

Ако е за една-две бири, би трябвало да нямаш никакви проблеми. Ако ще приемаш креатина през деня, със сигурност не трябва да се притесняваш от такива малки количества алкохол.

22.03.15
16:51

Слагаш дозата в устата и преглъщаш, аз така правя :Д

22.03.15
19:11

Благодаря ви много.

22.03.15
21:40

казано от nasko на 21.03.15, 19:26:

Та въпросът ми е, нормално ли е така да се разтваря креатина и има ли шанс да са ми пробутали нещо друго и сега само да си го пия излишно ? Пия го от над седмица, ефект още не съм усетил, но знам че и от хран-добавка няма да усетя кой знае какво.

Нещо друго трябва да е според мен. Малатът се разтваря отлично и има вкус на малини или вишни, приятен сладко-кисел вкус. Не се разтваря монохидратът, а ужасен вкус има креатин етил естерът, от който нищо не усетих когато вземах.

казано от DEADLIFT на 22.03.15, 16:51:

Слагаш дозата в устата и преглъщаш, аз така правя :Д

Не го прави това, разваля се разтворимостта на креатина , което е есенциален фактор за неговата усвоимост.

26.03.15
17:20

Здравейте, пак съм аз-

Пия една пълна мерителна лъжичка с креатин, но като я загледам посредата на нея има някаква линия. Има ли някой, пил такъв протеин, да ми каже до средата ли се пълни, или цялата ? Че май си пия по 10 грама на доза.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1