21.03.15
19:37
Случва ми се последно време често да приемам доста въглехидрат на ден говорим за ~200гр даже и някой път повече .. чувал съм ,че такава е границата и че ако се приеме повече организма го “складира” като мазнини в корем и прочее ... вярно ли е ?
Като не знаем колко тежиш, колко си висок, по какъв начин, колко време и колко често тренираш, ако щеш и мазен ли си, мускулест ли си - как да ти отговорим тези 200 гр ОК ли са, или не? За моите 45 кила ще са много, за някой 100 кг мъжага ще са напълно в рамките на разумното. Без данни, конкретно за теб самия, освен боб да хвърлим...
21.03.15
20:09
Ех и аз като типичен новак си пуснах темата и свърших работата си като кучето на нивата.Извини ме
84кг съм към 1.87 висок тренирам 4-5 пъти в седмицата.Бих казал ,че съм доста изчистен но във корема малко изтървам положението.Особено като се надуя със 5 кила вода на ден и все едно имам бирен корем иначе рано сутрин бих казал ,че не е плосък но има какво да чистя и в паласките също.
А иначе за другите мускулни групи особено в ръцете примерно хич не съм мазен ..краката трябва да ги оформя и така.Общо взето не бих казал ,че съм мазен.
Те първа си връщам формата и изобщо наново във залата съм от 2 седмици но се старая да правя със едва ли не макс килограми на разумните упражнения на тяга ,клек,Т-гребане (мечката) слагам по малко кила докато навляза.Старая се да кача 4-5 кг това ми е целта и после да си тренирам просто за спорта.
Това мисля ,че е достатъчно вече.
Мнението беше редактирано от Свилен Киров на 21.03.15 20:12.
Нищо особено. Просто като сваляш, сваляш мускул не мазнина, панкреасчето и то няма да се радва много, мозъка и той няма да вдига банкет.
Направо може да си ги спреш, да пробваш какво ще стане.
Пък ако си решил друго може да пробваш някоя друга по-сериозна тренировка за ядро, да вдигнеш белтъчинния пример и да побягаш малко също.
21.03.15
20:30
Пауло, не знам ти дали знаеш какво искаше да кажеш, ама аз грам не мога да схвана какво си искал да кажеш.... :)
Херцоже, исках да кажа, че приема на 200гр. въглен на ден няма да се отрази много добре на здравословното му състояние. Ще е по офертно според мен просто да вдигне енергоразхода като промени тренировъчни си режим и го допълни с интензивно кардио. :)
Мнението беше редактирано от Nachev на 21.03.15 20:34.
21.03.15
22:38
Да като вляза във форма ще правя по тежки тренировки нормално ... и да ще правя интензивно кардио мерси за съвета.Ще се старая да пробягвам поне 6-7км ... мерси.
Иначе не казвам ,че всеки ден приемам 200 или повече .. но да кажем за последната седмица - две ми се събра доста ... особено с картофите много прекалявам . Иначе нормално бих казал не повече от 150
Мнението беше редактирано от Свилен Киров на 21.03.15 22:44.
21.03.15
23:34
Айде на влакчето с “въглените убиват” :D
21.03.15
23:41
казано от Херцог Трън на 21.03.15, 23:34:
Айде на влакчето с “въглените убиват” :D
Непросветен съм Херцог за това и пуснах тема. :)
/ Редакция : http:// m m a . b g /statii/hranene-i-vazstanovyavane/tolkova-loshi-li-sa-vaglehidratite
...вярно,вярно колко да е вярно ??
Мнението беше редактирано от Свилен Киров на 22.03.15 00:06.
казано от retaer retaer на 21.03.15, 19:37:
... вярно ли е ?
Да, вярно е, но само ако не ги изгориш, т.е., ако надвишаваш нужните ти калории. 200 гр. са 800 ккал., но тъй като обаче не ядеш само това, няма как да се каже дали са много или малко.
22.03.15
01:43
Тая статия е отчасти вярна. Само отчасти. Частта с 5гр/кг телесно тегло за “Средно-натоварен мъж Работа на бюро, тренира три до четири пъти в седмицата” ще го направи от 80кг на 100кг за нула време ;) 5гр/кг тегло може да е нужно на някой културист, или в краен случай на някой, който се СЦЕПВА ОТ ТРЕНИРОВКИ. И дори това е да стреляш врабче с балистична ракета, ако ми позволиш метафора. Иначе предното ми мнение беше ирония към това на Пауло Начефф, но който както си иска го тълкува :)
22.03.15
07:40
Мхм ... да в крайна сметка категорично мнение не може да има за това ще се постараем да правим и добро кардио преди или след тренировка .
22.03.15
18:01
казано от Paulo Nacheff на 21.03.15, 20:33:
Херцоже, исках да кажа, че приема на 200гр. въглен на ден няма да се отрази много добре на здравословното му състояние.
200 грама въглехидрат са 800 калории. Не знам какво се опитваш да кажеш. Много неясно се изразяваш.
Мнението беше редактирано от Антон Батбаянов на 22.03.15 18:04.
22.03.15
18:09
Случва ми се последно време често да приемам доста въглехидрат на ден говорим за ~200гр даже и някой път повече .. чувал съм ,че такава е границата и че ако се приеме повече организма го “складира” като мазнини в корем и прочее ... вярно ли е ?
Няма такова общо правило, къде си ги чел тези глупости?
23.03.15
09:07
казано от Dale Cooper на 22.03.15, 18:09:
Няма такова общо правило, къде си ги чел тези глупости?
От уста на уста всеки си казва мнението и не случайно пуснах темата .. за това и писах “чувал съм” :)
казано от Херцог Трън на 22.03.15, 01:43:
Частта с 5гр/кг телесно тегло за “Средно-натоварен мъж Работа на бюро, тренира три до четири пъти в седмицата” ще го направи от 80кг на 100кг за нула време ;)
5х80=400 гр. или 1600 ккал. На същия този човек му трябват макс. 160 гр. протеин и да кажем, 80 гр. мазнини. Това са общо 2960 ккал. Сега, един здрав, без наднормено тегло и с голям процент мускулна маса (все пак тренира) човек едва ли ще стане 100 кг. за НУЛА време с няма и 3000 ккал. Всъщност, във форума има доста примери за хора с подобно или по-ниско тегло, хранещи се доста повече, които не качват нищо. Естествено, ако вместо 80 гр. мазнини, вкарва по 200, при същото количество въглехидрати, картинката става друга.
Статията като цяло е доста постно написана и не отчита тия неща.
Та, искам да кажа, че не е добре да се правят глобални изводи и да се дават препоръки, при недостатъчно данни.
Мнението беше редактирано от Петко К на 23.03.15 14:45.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече