24.03.15
00:35
От много време съм фен на форума и ви чета анонимно, дойде време и аз да се включа. :) Теми като моята, с хора, молещи за съвет има бол, но какво пък, с питане до Цариград се стига. :)
На въпроса: 21 г., 170 ръст и 50 кг., много се обичаме с храната, но съм си най- типичният типичен ектоморф. :) В миналото съм имала кратки периоди с ходене на фитнес (несериозна работа като цяло), миналата година ходих около 5 месеца, но се наложи да прекъсна поради пътуване в чужбина. Сега тръгнах наново. Чета доста по темата и като цяло вече се чувствам една идея по- комфортно в залата, но абсолютно съм си наясно, че съм отвсякъде начинаеща и нямам никакви претенции за друго.
Целта ми е покачване на мускулна маса и повече сила, издържливост и атлетизъм ( това в доста дългосрочен план ;) ). Благодарение на чудесните статии в сайта си съставих хранителен режим, с който да се храня здравословно и да приемам над необходимите ми калории, в комбинация с достатъчно протеин. Стремя се да го спазвам максимално и най- вече дори да има отклонения, калориите да са на ниво.
И сега на въпроса: тренировки три пъти седмично. Засега тренирам различните мускулни групи по дни. Но наскоро се замислих, че може би този подход не е правилен, главно повлияяна от разни статии по темата. Замислих се дали по- правилният подход не е в началото да се тренира цялото тяло с базови упражнения. И така, размишлявайки върху въпроса попаднах на следната програмка http://www.bb-team.org/workout/4503_uporita-rabota-varhu-bazovi-uprazhneniya и доста ми допадна. Някои от нещата може би ще ги заменя с дъмбел вместо лост в началото и вероятно упражненията ще са с доста ниски тежести, но ако са подбрани правилно, съобразно възможностите ми, мисля, че ще има доста добри резултати. Като цяло не виждам нещо, което да ме притеснява относно самите упражнения или техниката на изпълнение.
Все пак, ще съм благодарна да чуя мнението на хора с повече опит. Смятате ли, че тази програма е подходяща за нивото и целите ми или да продължа да тренирам, както досега? :)
Модерация: Мнение без връзка с темата!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.03.15 13:24.
25.03.15
08:28
Здравей!
Правилно си се насочила към тренировки за цялото тяло вместо сплит.
Програмата, която си харесала би могла да е подходяща за теб, стига да я направиш според целите и най-вече - да изпълняваш правилно отделните движения.
Как са разпределени 3-те тренировки седмично? Хубаво е да имаш почивен ден между всяка от тях. :)