Замърсени хранителни добавки

24.03.15
14:05

В последните дни след допинг скандала със щангистите се говори много и от журналята и от спортния министър и други пионки, че едва ли не това си е било нормална практика, как във фитнес залите било пълно със замърсени добавки, под замърсени сещате се за какво говоря, такива в които има анаболни стероиди.

Реших да отворя тази тема и по заопзнатите да си кажат мнението и сега чета една статия, макар и от една медиите които си пишат много често какви ли не глупости, но все пак ще пусна статията. Там се говори за замърсен трибулус, изглежда странно някой да направи това, а пък да не говорим колко е по странно и нещо такова да попадне при щангистите.

http://www.blitz.bg/sport/article/268376

Не мога да не отбележа, че в миналото е имало такива замърсени добавки и то на българска фирма. Мисля, че беше Атлетик, така се казваше фирмата. Но това беше много отдавна. Аз на времето имат един случай, но тогава нямах база за сравнение и сега обаче си мисля, че нещо не беше както трябва. Преди 10 години да е било за пръв път опитах креатин и марката JK и от този креатин направо се издух като балон, гледах как всеки ден набъбвам, качих много килограми за много кратко време,  а аз качвах много трудно.
Много голяма водна задръжка имах и много сила и макар и да не съм взимал стероиди съм чувал, че при някои го има този ефект, мисля метана (дианабол) ако не се лъжа, за него съм чувал такива неща.

Просто съм сигурен, че нещо не беше както трябва с тоя кератин, изведнъж почнах да се надувам като гъба, не можеш да повярвам, че качвах тегло толкова бързо. Имал съм много дълги прекъсвания и без тренировки, след това съм взимал отново вече качествен креатин монохидрат, но такова издуване нямаше от него.

Но дори и да е имало нещо с този кератин, това беше отдавна и сега ми е странно в днешно време да правят такива неща производителите, да лъжат в процентите протеин, вида на протеина това да, те си го правят, но да добавят стероиди ми се струва налудничево.

Не знам, вие какво мислите по този въпрос ?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 24.03.15 14:55.

24.03.15
14:26

Не мисля ,че който и да е производител днес ще ти сложи анаболни стероиди във протеин на прах примерно ... каква му е кирията да речем.Същата работа и със допинг скандала..така мисля аз.

Мнението беше редактирано от Свилен Киров на 24.03.15 14:26.

24.03.15
14:32

“но да добавят стероиди ми се струва налудничево”.
(х2) ;)

24.03.15
14:40

Става въпрос за добавката трайбест на някаква БГ фирма, партидата, в която е имало станозолол вече е изтеглена от пазара...
В тоя ред на мисли, ако някой някакси може да намери поне една опаковка от тази партида  с фактура, да знае, че целия национал и БГ ще са му благодарни, тъй като може да се отмени наказанието ПОНЕ на състезателите.

След скандала никой не може да се свърже с въпросните ‘производители”

https://www.facebook.com/TRYBESTNUTRITION?fref=ts

казано от Хри$то® на 24.03.15, 14:05:


http://www.blitz.bg/sport/article/268376

Това е една от най-жълтите медии,подбирайте си източниците на инфо.

24.03.15
16:04

казано от Queen Cobra на 24.03.15, 14:32:

“но да добавят стероиди ми се струва налудничево”.
(х2) ;)

А Вие защо спите:)

Deadeye

24.03.15
17:00

Блажка, нима наистина смяташ, че националният отбор се е готвил с продукти на тая фирма? Дето сайта им сякаш е правен от някой третокласник?А цените се конкурират или са по-високи с тези на всички доказали се фирми на пазара?Говориш за фактура-за да издаде някой такава, трябва да е търговец по смисъла на закона, а тази фирма не е. Пък и тоя номер със случайно попадналите в продукта стероиди не се ли изтърка? Ако пък случайно тая небивалица се е случила наистина, ръководството на тая федерация трябва не просто да бъде сменено, а публично линчувано.

Мнението беше редактирано от Deadeye на 24.03.15 17:00.

24.03.15
18:01

Не мога да разбера това наистина ли го вярват в отбора? Че са им подменили хапчетата и вместо трибулус с аргинин са получили трибулус с винстрол? Наистина доставчика им е продавал добавката на цена като за винстрол, но според мен партиди от “замърсен” трибестан няма. Друг въпрос е, че самия препарат е безполезен.
Може би има объркване с ‘добавки’, но по-скоро е възможно да са им пробутали евтин винстрол вместо нещо друго. Факт е, че по-леките орални препарати с къс полуживот са по-скъпи и затова над 80% от това, което е на пазара е менте. Вместо по-скъп препарат слагат по-евтин, като осезаемата разлика се изразява в страничните ефекти, сред които е и по-дългия полуживот на препарата. Ако треньора им си е мислил, че им дава X, който се чисти за N време, а вместо това са получили препарат Y, който се чисти за N+1…

Deadeye

24.03.15
18:08

Solomon Kane, всичко което казваш е така, но това “треньорът си мислел” подхожда на треньор в квартален фитнес, не на национално ниво!

24.03.15
18:54

казано от Deadeye на 24.03.15, 18:08:

Solomon Kane, всичко което казваш е така, но това “треньорът си мислел” подхожда на треньор в квартален фитнес, не на национално ниво!

Че то почти всички треньори са така, обаче само в България няма лекарски надзор. Вместо това треньора ти казва какво да пиеш и как да го пиеш, пълен смях. И толкова години в ничия кратуна ли не се зароди идеята да се проверяват и тестват продуктите, които взимат състезателите?!?

24.03.15
19:08

казано от slavko на 24.03.15, 16:04:

казано от Queen Cobra на 24.03.15, 14:32:

“но да добавят стероиди ми се струва налудничево”.
(х2) ;)

А Вие защо спите:)

Нормативна база НАРЕДБА № 47 ОТ 28 ДЕКЕМВРИ 2004 Г. ЗА ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ ХРАНИТЕЛНИТЕ ДОБАВКИ

Когато в резултат на нова информация или преоценка на съществуващата се установи, че дадена хранителна добавка, която съответства на изискванията на наредбата, създава опасност за здравето на потребителите, се прилага разпоредбата по чл. 37 от Закона за храните.

Действия по Закона за храните:

Когато възникне непосредствена и голяма опасност за общественото здраве от консумацията на определени храни, министърът на земеделието и храните и/или министърът на здравеопазването със заповед определя необходимите мерки за отстраняване на опасността.
(2) Мерките по ал. 1 са:
1. забрана за пускане на пазара или нареждане за преустановяване на пускането на пазара на храната;
2. забрана за използването на храната;
3. определяне на специални условия за пускане на пазара на храната;
4. други подходящи мерки в зависимост от ситуацията.
(3) Заповедите по ал. 1 се обнародват в “Държавен вестник”.

1. Нямаме получен сигнал на територията на област Ловеч :)
2. Хранителните добавки се продават само в обекти, регистрирани по реда на чл. 12 от Закона за храните - ДЕМЕК обекти за производство и търговия с храни, предназначени за човешка консумация, както и в аптеки и дрогерии. За стоките, закупени по Интернет, си носите отговорност сами - продажбата на храни по Интернет НЕ Е ПРАВНО РЕГЛАМЕНТИРАНО :)
3. За да има процедура по сигнал - ЕТО ТУКА http://www.babh.government.bg/bg/Page/problem_signal/index/problem_signal/Подай сигнал онлайн
е необходима опаковка със съдържание и касова бележка / фактура за покупката -  всичко друго е празни приказки по форумите.
4. Най-вероятно цитираните добавки дори не са регистрирани за продажба в БГ .
ЕРГО - щом не са пуснати, няма как да бъдат спрени :)

24.03.15
19:33

Няма да споменавам изключително идиотската статия на Блиц.
Замърсяване (???!!!???) на трибулус със станазолол е по-малко вероятно от замърсяване на бебешко пюре с Винстрол.
И каква връзка има АЛФА КЕТО ГЛУТАРАТ с цялата работа, Блиц нещо са се объркали май с химическите понятия.

На всички, които не вярват, мога само да кажа: “Очаквай неочакваното”. :)

Нека не задълбаваме публично с коментари за разни препарати.
Извод от всичко: да не се купуват гаражни продукции.

Нелепа история.

казано от Solomon Kane на 24.03.15, 18:01:

  Вместо по-скъп препарат слагат по-евтин...

Има голяма вероятност да са им пробутали станозолола, вместо оксандролон. То в България пазара на добавки не регулират, какво остава за черния пазар на стероиди, които се бъркат в едни и същи бидони заедно с наркотиците и какво има вътре знае само този, който ги е смесвал.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 24.03.15 20:09.

Темата е интересна и актуална, но заради същността на тази материя е внимателно наблюдавана.
Ще си защитя реномето на ‘черна станция’, обаче, напомняйки за точка 4.7 от правилата на този форум.
Всичко останало е ОК и може да бъде полезно.

(участниците в темата до тук нямат нужда от това напомняне, но...)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.03.15 20:14.

09.04.15
20:38

Има ли въобще някой който да вярва на тази измислица със “замърсени” добавки? Пълна глупост и нагла лъжа. Поредния отчаян опит да се изкарат щангистите че УЖ не знаят че са ползвали винстрол. Мисля че на всеки е ясно че професионалните спортисти съзнателно и умишлено “зобят”. Просто само нашите ги хващат,  което се дължина некопетентноста на лекарите на отборите, ако въобще има такива, говоря не само по документи. И сега си намериха изкупителна жертва - хранителните добавки са им виновни, те добавките май са виновни и за първата и втората световна война, хитлер ги е взимал изперкал - предлагам да се забранят напълно и тогава ще настъпи пълно щастие и мир на земята

10.04.15
00:28

Това, че не знаем какво всъщност има в добавките е факт. Че щангистите зобят, също е факт, както и не само те, а и доста други спортисти, български и чужди. Според мен проблема идва от там, че нашите ги изненадват с допинг тестовете, по каква причина не знам. Дали нашата федерация не си плаща където трябва, или пък искат умишлено да ни прецакат, като пращат изненадващи проверки, а може би истината е някъде по средата :).

казано от Вероника Налбатска на 24.03.15, 19:54:

На всички, които не вярват, мога само да кажа: “Очаквай неочакваното”. :)

Нека не задълбаваме публично с коментари за разни препарати.
Извод от всичко: да не се купуват гаражни продукции.

Нелепа история.

Вече мога да подплатя тези си думи с нещо интересно: ”Агенцията по храните разкри кой е отговорен за допинга у щангистите”

Това не е изненада за мен, но много хора не вярваха.
Повод да се замислим още веднъж за местата, от които пазаруваме и от това, дали производителят е доказана фирма или поредният “гаражен” играч.

Искрено се надявам цялата тази история да се разплете и накрая да има щастлив финал за отбора ни по вдигане на тежести!
Интересно ми е как ще се развият нещата и кой ще се окаже главният виновник.

(Благодаря на Блага за статията)

Остава да разберем чия е гениалната идея и отговорността национален отбор да ползва добавки от този реномиран производител, присъстващ от дълги години на пазара и известен с неизменното качество на продукцията.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1