26.03.15
20:47
Здравейте ! Казвам се Павел на 21 години съм. Правил съм 2,3 дневника, но определено не съм от сериозните със записките ( силно се надявам този път да го променя, от което се подразбира, че от доста време чета какво се пише тук, като ту се поява и съм редовен ту изчезна за дълго време ). Една от причините да започна отново сериозно е именно хората, които са тук, виждам че има доста хора със знания и мотивация, определено от такива от които мога да науча доста неща, а аз съм доста ученолюбив, винаги искам да знам - нови и нови неща в тази сфера и не само :D ! Претендирам, че имам ‘’ някакви ‘’ познания в тази сфера, относно тренировките и храненето. Приемам критики, дори ВИ ЗАДЪЛЖАВАМ ДА ГО ПРАВИТЕ, тъй като това е начина за прогрес !!! Понякога мога и да се сърдя и да се правя на интересен, но не ми обръщайте внимание, многознайко си падам понякога ....
Относно мен, както казах 22 години - 184 съм висок, 78-79 кг. От малък съм спортист, минал съм през няколко спорта. В момента играя футбол на аматьорско ниво, като правя тренировки 2,3 пъти в седмицата. Нямам ден почивка почти, като често тичам, скачам на въже, тренировките по футбол, бокс рядко, и напоследък съм редовен в залата във фитнеса.(отскоро започнах да правя сериозно базовите упражнения и както се казва направо се влюбих в тях ...) Теглото винаги ми е било окей, спортна натура съм, вече трябва да е станало ясно. Спазвал съм хранителни режими и преди и имам известен опит във фитнеса, но съм от групата на начинаещите по-скоро. Покрай празниците зимата качих 2,3 кг, като си проличаха.
От 17 дни съм така да го кажем на режим, спазвам някакви норми, като се старая доста. Наблягам на кафявия ориз, изварата, овесени ядки, яйцата, месо и т.н. Калории не смятам, като досега никога не съм го правил, малко съм против това така да се каже. Относно джънк храните имам известен проблем, като се опитвам да ги намаля драстично, много обичам кока кола и се боря така да се каже и за сладкото положението е същото. От 10 дни приемам добавки а те са :
1. Витамини на Сан - DR. FEEL GOOD
2. yok3d - USP LAPS
3. OMEGA 3 - ALL MAX
4. POWERFULL - USP LABS (GH STIMULATOR)
5. АМИНОКИСЕЛИНИ НА САН - BCAA PRO RELOADED
6. Oxyelite pro - Usp labs
7. SAN 100% Pure Platinum Whey
Тренировките в залата :
Понеделник - крака и рамо
Сряда - гръб и бицепс
Петък - гърди и трицепс
корем след тренировките по футбол правя, но не често.
Целите ми са да имам здраво и хармонично тяло, освен на външен вид да изглеждам добре, да имам сила на базовите упражнения и да се чувствам добре и пълноценен. Както виждате режима ми е доста натоварен и приемам не малко добавки за възстановяване. Силно се надявам да критикувате храненето и да ми давате съвети с нещата, които не съм наясно ! Прилагам и бележка от кантар на който се мерих на 23.03.2015 (преди три дни). Общи данни - така да кажем, ако имате въпроси питайте смело !!! : )
Темата беше редактирана от Павел Иванов на 09.04.15 20:03.
26.03.15
21:40
Честит дневник!
Успех с всички цели. Въпросите ще идват, когато започнеш да описваш конкретни дни.
Аз мога да давам идеи за здравословни десерти.
Премахването на колата ще е от теб. :)
28.03.15
00:07
казано от Вероника Налбатска на 26.03.15, 21:40:
Честит дневник!
Успех с всички цели. Въпросите ще идват, когато започнеш да описваш конкретни дни.
Аз мога да давам идеи за здравословни десерти.
Премахването на колата ще е от теб. :)
Благодаря !
Днес като за първи ден откакто водя дневника нещата не вървяха по мед и масло но бутахме до някъде ...
Ставане в 09;00
Закуска една доза протеин и 1 банан, нямаше време да овесени ядки
10;00 - тренировка по футбол, имаше кардио - да кажем, че добре се изпотихме
13;00 - обяд - кюфтета по чирпански с кафяв ориз, лютеничка, млечна салата и доматка :D
Последва 1 час сън, пих yok3da, амино и към 3 и 30 фитнес - тренировката беше гърди и трицепс - Като преди фитнеса, не бях особено гладен и изядох един банан само с една ябълка.
след фитнеса веднага един банан с доза амино и протеин ;30 мин след това около 17;40- кафяв ориз с доматка и 4 кюфтета - 20% Свинско 80% телешка кайма -
21;20 - правих омлет с извара и кашкавал, обаче не се получи пригади ми се и го оставих изядох два сандвича на скарата с пак такава кайма и 3 белтъка, дори и тях едвам изядох, не се чувствах добре въобще (ясно ми е за въглехидратите късно вечер и то бързият какъвто е хляба, но беше малко и не ми се ядеше направо отврат)
по-късно 200 грама извара преди лягане, свършил съм суровите бадеми, утре ще се пазарува ....
гърди
1-во - упражнението бутане на машина за гърди в седнало положение, не мога да намеря названието на уреда точно 1 серия загрявка - 3 x10 - 25 кг. и след последната пак с първата тежест до отказ - 8 повторения
2-ро лежанка 3 серии x10 повторения x 60 кг - обикновенно положение
лежанка горна част 4 серии x 10 повторения x50 кг; 1 x 60 - 6 повторения
3-то с кабели движението е от отпуснати ръце към гърдите и двете ръце едновременно, не мога да намеря названието точно 4 серии с тежест 10-тки и 2 с по-малка една в началото за загрявка и една накрая до отказ
4-то повдигане на дъмбели от горен лег 4 x 10 - 16 кг.
трицепс - 4 x 10 - 12кг.
Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава
машина в седнало положение бутане на ръцете - стандартен уред, често срещан 4 x 10
Кик-бек 4 x 10 - 5 кг.
Мнението беше редактирано от Павел Иванов на 28.03.15 03:31.
29.03.15
19:09
Събота
Здравейте, вчера чувствах доста мускулната треска в гърдите особено във външната част към рамото, трицепсчето същото болеше - доволен съм от себе си.
Иначе деня започна мълниеносно, успах се за тренировка по футбол и станах направо за нея от 10 часът - общо взето беше лека, без особени натоварвания, само се изпотихме лекичко. След тренировката изпих един протеин, като не съм пил аминото, щото не бяха в мен изцяло моя грешка.
Към 13;00 един сандвич с пържола, телешко кюфте, питка, малко лютеница, картофено пюре и зеле с едно кенче кока кола, не бях пил от 13 дни.
Около 17;00 - пържола с кюфте от телешка кайма, зеле, лютеница, картофено пюре и доматка.
20;00 - три шницела - бяха пържени и не особено полезни - обаче така се получи, салата от маруля и 3 белтъка
23;00 - 250 Грама извара, разбита с вода и кисело мляко 0.1 процент, като го пих доста време поне 2 часа с 3 жълтъка.
Общо взето слабичко откъм храна и възстановяване, но се засилваме !!! Използвах хималайска сол и зехтин. Изпих около 3 литра вода.
Добавките бяха изпити всичките !
Мнението беше редактирано от Павел Иванов на 29.03.15 19:21.
30.03.15
09:33
Неделя
Станах късно малко и както смениха времето с 1 час то 12 ...
БЯх тръгнал до магазина и вътре ми се зави рязко свят, май защото не бях закусил, взех си нещо сладко веднага за да оправя положението един nestle lion малък, за да оправя кръвното ...
12;30 - Протеин, банан и овесени ядки - разбивам всичко в кухненски робот и става кашичка много добре - около 100 грама овесени ядки.
16;30 - Съвсем малко натоварване колкото да раздвижа тичане
17;10 - банан и ябълка и 20 мин. по-късно протеин и амино
18;00 - пържола с кафяв ориз, млечна салата и домата.
21;00 - пържола с кафяв ориз, салата от маруля със зехтин, 2 белтъка. (знам за въглехидратите късно вечер - ориза, но беше малко количество и реших да го хапна, че се чувствах доста гладен.)
23;00 - 120 - грама извара и 30 грама сурови бадеми.
P.S - Сега се сещам, че забравих да си изпия добавките—пълен смотаняк ...
Мнението беше редактирано от Павел Иванов на 30.03.15 12:46.
31.03.15
17:36
Понеделник
Здравейте, деня мина горе долу добре, бях задължен да променя малко сплита, че в сряда имаме мач и вместо крака + рамо - тренирах рамо + бицепс и трапец
Станах в 10;00 -
10;30 - една доза протеин, банан и овесени ядки - всичко в блендера една кашичка
13;30 - един сандвич - питка, две шишчета, малко картофено пюре - доста малко дори, зеле, лютеница + кафяв ориз
не съм пил yok3da и oxyelite pro - пропуснах ги днес, защото не бяха в мен в момента
преди тренировката една доза амино само
15;00 - Тренировка - рамо, трапец и бицепс
16;40 - един банан и 15 мин по-късно протеин и амино
17;30 - леща, 4 белтъка, домата, краставица и зехтин = салатка - не ми се ядеше месо нещо.
21;00 - 4 телешки кюфтета, кафяв ориз, лютеница, 40 грама маслини, млечна салата.
23;00 - 30 грама бадеми, изварата не се получи за пореден път.
01;00 - малко преди лягане ми се прияде рязко и само залъгах апетита - една яйце, малко лютеница и малко млечна салата.
Тренировка - рамо, бицепс, трапец
Арнолд - раменни преси с дъмбел 4 серии без загрявката като достигнах 17 кг на серия x 10 повторения
Раменна преса с щанга - 4 x 10
Чукчета за бицепс - 4 x 10 x 14 кг
Сгъване с дъмбели за бицепс от седнало положение - 4 x 10 x 12 кг
Задно рамо с дъмбел 4 x 10 x 8кг.
за трапец на машина повдигане 4 x 10 x 130 кг - с една 90-тка x 10
с дъмбели повдигане за трапец 4 x 10 - 21 кг
концентрирано сгъване на бицепс от седеж 4 x 10 x 10 Кг
Днес отново се мерих на кантара, като видях известна промяна, пише че съм свалил 300 грама мазнини в сравнение с миналия понеделник, като не бях перфектен откъм храна, но се стараех доста. Иначе пише, че и теглого е променено с 1 кг и 400 грама по-малко, но факторите са няколко, бях в различен час на деня при двете премервания, с и без суичер, и различни маратонки.
01.04.15
00:28
Вторник
Ставане около 09;00
09;30 - Един протеин и една ябълка
13;15 - една порция мусака в студентския стол, ориз с месо - месото беше под въпрос :D
17;30 - 4 телешки кюфтета с кафяв ориз, лютеница и млечна салата
18;30 - футбол 1 час, малки вратички - поизпотихме се добре, поскачах и после на въже, но не беше много ....
мина време като се прибера, трябваше да си взема протеина с мен май по-добре ....
21;00 - След футбола една доза протеин
22;30 - пилешка пържола, 60 грама маслини, 2 цели яйца, лютеница и млечна салата
Живот и здраве и 30 грама сурови бадеми в близките 30 минути ...
от добавките, съм пил - протеина, витамините, omega 3 и 2 хапчета от gh stimulatora.
02.04.15
12:04
Сряда
Ставане към 10;00 - Овесени ядки, банан, протеин
13;30 - питка, пилешка пържола, лютеница, зеле и картофено пюре съвсем малко.
16;00 - банан, ябълка
18;00 - протеин и аминокиселини
18;30 - пилешка пържола със сос и 50 грама пържени картофи
22;30 - 5 телешки кюфтета, 2 яйца, салата - домати, краставици, сирене.
Нямаше натоварване, само съвсем малко кардио, колкото да раздвижа ... Фитнеса го пропуснах, за утре четвъртък ...
03.04.15
10:01
Четвъртък
Ставане рано, рано за лекции - 08;30 - един банан и ябълка
13;00 - 2 пържоли с кафяв ориз, лютеница и млечна салата
16;30 - 40 грама сурови бадеми с ябълка
18;00 - фитнес - тренировка само за гръб, като се наблегна на тягата и нейното правилно изпълнение плюс набирания, Придърпване на долен скрипец и придърпване на скрипец зад врат.
19;15 - Един банан и направо на стадиона за кардио - около 13 серии по 50 секунди скачане на въже + 14 спринта x 40 метра ....
един протеин веднага след тренировката
21;35 - една пържола, 2 яйца, овче сирене, домата, краставица - салата с олио ...
04.04.15
12:22
Петък
Ставане около 10;00 - овесени ядки, протеин, банан
13;15 - една порция ориз - който беше отвратителен, нещо направено от кайма и едно яйце, боб малко, лютеница и таратор в студентския стол.
15;30 - една голяма ябълка
16;00 - тренировка по футбол - след нея 10 ускорения на стълбичка за бързи крачета - след тренировката протеин и амино
19;00 - реших да чийтна малко 4 сандвича с телешка кайма и малко кашкавал и едно кенче кока кола.
22;30 - пилешка супа, 2 големи яйца, 40 грама боб с лютеница
След тренировката по футбол се чувствах парцал около 2,3 часа, направо бях смазан - не съм си пил всички добавки в последните 5 дни тъй като нямах просто възможност - gh stimulatora, аминото, yok3da, oxyelite. - но сега пак започвам сериозно и с тях. Изпих и два разтворими упсарина с витамин ц - като мярка да не се разболея, а и помагат за мускулната треска. Сетих се нещо друго странно, че всъщност до 19;00 бях изпил не повече от 700 мл. вода, ако не и по-малко, всъщност рядко май ми се случва на ден да изпия 3-4 литра вода. Може би и това е една от причините вчера да се чувствах така след тренировката ....
Вчера пушихме и наргиле с приятелите вечерта, като пълним каничката с вино, отдолу откъдето се дърпат изпаренията и с нормалните си плодове, получава се много готино ...
Мнението беше редактирано от Павел Иванов на 04.04.15 13:16.
07.04.15
22:29
Изгубих се няколко дни, като гледам какво се пишеше във форума, но нямах особено много време да пиша по дневника - накратко дните преминаха не много добре с доста чийт хранения, но спазваме някакъв режим
Събота - като цяло добро хранене с изключения на вечерта 2 парчета пица с 1 чаша кока кола и преди това 4 принцеси с телешка кайма. Не тренирах че този ден си го бях решил без никаква физическа дейност.
Неделя - Като цяло добро хранене като изключим - закуската 2 парчета пица с 1 чаша кока кола и вечерта 200 мл бира, половинка кола 1 парче пица - 20 мин. кардио
Понеделник - Всичко по план с изключение на 1 голяма палачинка следобяда - правих и тренировка като направих 4 упражнения за крака и трябваше да напусна фитнеса набързо поради лични причини.
Вторник - Ставане около 12:00 (заради късното лягане вечерта) - закуска - един банан, две кивита, 100 грама овесени ядки, протеин и малко вода - с кухненски робот се получава перфектна каша !
14;00 - тренировка - комбинирах - бицепс, гръб и довърших някое упражнение за крака
Започнах с тяга - 4 x 10 x 60 кг
Клек - дълбок - 4 x 10 x 50 кг.
Придърпване на долен скрипец - 4 сериозни серии
Придърпване на горен скрипец с различен хват, не мога точно да обясня упражнението не го намира никъде 4 серии
Чукчета за бицепс - 4 Серии x 13 Кг.
Сгъване на бицепс от седнало положение 4 x 10 x 12 кг.
Концентрирано сгъване на дъмбел от седеш - 4 x 10 x 10 кг.
Напади 4 x 5 на крак x 14 кг. - с това завърших тренировката с тежести
Последва 4 км. бягане на пътека при високо темпо, та като излязох бях гроги общо взето.
След фитнеса амино + Протеин
1 час по-късно печени картофи със 1 белтък + руло Стефани + млечна салата + кенче кока кола.
250 Грама извара вечерта, като пак вечеря руло Стефани + Салата от 3 белтъка, домати, краставици, може и съвсем малко картофи за наяждане, като внимавам с тях като знам, че са бърз въглехидрат и при чистене ги няма почти де, пък камоли особено вечер.
Не съм пил добавките последните дни, но от днес всичко е окей.
Мнението беше редактирано от Павел Иванов на 07.04.15 22:32.
09.04.15
14:38
Сряда
Късно ставане - нещо тотално обърнах часовите си зони станах в 12;30
13:00 - около 100 грама овесени ядки, протеин, банан, две кивита
15;35 - амино
16;00 - тренировка по футбол като натоварването беше добро да кажем. - след тренировката амино и протеин
приключихме към 17;40 - а яденето ми беше доста късно, сгреших тук доста
19;20 - бял ориз с пилешко и 2 парченца руло стефани.
Около 23;30 - си излъгах с едно парче пица + половинка кока кола, като си изгубих останали пари след това, това си беше чист знак че съм избрал грешното :D.
На тренировката по футбол, краката ми бяха тежки, но добре да кажа така, но след това като се прибрах в нас направо ми тежаха адски много едвам ходех (Понеделник и вторник правих крака, съвсем нормално е). От към добавки не бях сериозен не ги изпих. Хран. Режим беше доста зле този ден, като ще оправя всичко за утре !
11.04.15
00:19
Четвъртък
Късно ставане 12;00 - протеин, овесени ядки, банан, две кивита
15;00 - пържола с кафяв ориз
16;15 - Тренировка - футбол
18;00 - протеин и амино
19;00 - кафяв ориз със задушени пържоли
23;00 - Задушени пържоли - свински с домата и 40 грама ориз
01;00 - 30 грама сурови бадеми ...
11.04.15
00:24
Петък
Ставане 09;00 - една ябълка, че нямаше време имах тренировка по футбол от 10;00
12;10 - една питка, пилешка пържола, телешко кюфте, люта чушка за забързване на метаболизма :D, малко лютеница, картофено пюре и зеле
около 15;00 - изпих yok3da и към 16;00 - кафяв ориз със задушени свински пържоли и гъби.
16;55 - фитнес като комбинирах рамо, гърди, трицепс - утре ще опиша упражненията - около 2 часа тренировка (така се получи, тъй като се разбърка програмата още в началото на седмицата, иначе сплита не е такъв)
След нея амино и протеин
и към 19;30 - пилешка пържола със гювеч от картофи и зелен боб
22;00 - две принцеси с телешка кайма, 3 яйца, домата, краставица
12;00 - направих си извара 200 грама с кисело мляко и вода = айран + 30 грама сурови бадеми
Днес за първи път от около 10 дни си изпих всички добавки само без охиелита.
След фитнеса се чувствах доста уморен, днес изпих и доста количество вода.
12.04.15
12:34
Първо Христос Воскресе !
Нека великденските празници,
ви дарят с много надежди и мечти.
Нека в семейството ви да има мир и разбирателство.
Нека трапезата ви бъде пълна
и сърцата ви изпълнени с любов.
Спокойствие да царува в душите ви
и здраве нека ви крепи.
Честит Великден !!!
Събота беше ден като ден, само че доста зле за мен откъм каквото и да било правилно ...
Ставане около 11;30 - протеин, овесения ядки, портокал и киви
14;10 - супа от коприва - имаше и малко ориз в нея, 1 цяло яйце, салата от домата, маруля и краставица.
17;30 - 30 мин- малко кардио - леко натоварване.
18;30 - супа от коприва с малко ориз с 2 цели яйца и 7 маслинки.
и вече всичко се обърка
20;30 - събиране със стари приятели - 1 ракия - не бях пил твърд алкохол повече от 3 месеца, салата овчарска, съвсем малко пържени картофи със сирене, пилешки хапки. После пушихме с приятели (забранени неща), колкото да се развеселим и посмеем - обаче нормално след това ме хвана зверският глад - та 2 пици и кока кола ... късно вечерта.
Общо взето доста слабо от към хранене и същото с добавките ...
Тренировка с тежести нямаше. Имахме мач където съм го описал като кардио, като влязох по-късно и бях доста уморен, краката ми бяха доста тежки, като цяло бях уморен, може би от тежката тренировка от петък, 6 тренировки тази седмица за 6 дни, а явно не бях подготвен - за добавките и храната за възстановяне.
Мнението беше редактирано от Павел Иванов на 12.04.15 12:39.