30.03.15
13:12
Здравейте,
Изправен съм пред сериозната дилема какъв суроватъчен протеин да си избера.До момента съм опитвал Комбат и Голд , но и двата ми бяха донесени от САЩ. От Комбат-а бях очарован уникален протеин , може би ми е фаворит.Но пък съм чел доста и съответно съм чувал да говорят , добавките който са внос от ЕС имат доста разлика с САЩ. Затова след като изпих двата протеина , реших да почина малко ... Но дойде време пак да си взимам протеин и ми предложиха изгодно -Be Strong Dimitar Dimitrov’s Whey protein 1kg - за 29 лв. Тъй че си взех две кофи от този протеин въпреки , че бях доста скептичен. И разбира се скептицизма ми се оправда отравратителен боклук , газове много , болки в корема ужас и даже ме омазни доста този протеин. След това един колега и подари на ЕverBuild -whey build вкус ягодка , като цяло този протеин го чувствам доста по добре от предния боклук , но пък прочетох доста негативни мнение за него.Но и той е на свършване и затова започнах да издървам “добрия” протеин.След доста питане на приятели и познати занимаващи се с фитнес , бях ориентирам към Now Foods whey protein - пък цената му е доста солена.Питането ми е следното заслужава ли си протеина на NOW или може би има някой други , който са му достойни съперници по честота на съставките. Като цяло в момента търся ниско калорично и въглехидратно съдържание в протеина , защото идеята ми е да “чистя” , както и да е възможно най-чисти и добри съставки , а не с разни ГМО боклуци.
П.С
Извинявам се ако има подобна тема но търсих доста и немога да намеря конкретен отговор на моята дилема.
Модерация: Коментарът съдържа забранено съдържание съгласно условия за ползване.
Темата беше редактирана от Десимир Петров на 30.03.15 13:32.
30.03.15
13:46
Изборът на NOW Foods никога не може да се определени като грешен. Цената е по-висока, но пък качеството е безупречно. Стандартният им Whey е с повече въглехидрати, но изолатът е първокласен.
30.03.15
14:07
За мен е странно следното от прочетеното, как се усеща протеин, как се почива от протеин, защо се “омазнява” от прием на протеин, защо е необходимо да се приема протеин на прах. Като марки бих ти препоръчал now, optimum, bulk powders, myprotein, syntrax. Ако имаш воля за неовкусените версии най-добре.
Мнението беше редактирано от Dale Cooper на 30.03.15 14:08.
Щом се двуомиш толкова, най- лесното решение е изобщо да не си взимаш протеин като добавка.
Като цяло имаш ли нужда от тази добавка като допълнение към менюто. Не можеш ли да си набавяш достатъчно количество белтъчини само от храната. Като цяло трябва да си зададеш тези въпроси.
От една страна ако приемаш достатъчно белтъчини чрез храната, нямаш нужда от протеин на прах. От друга страна пък ако белтъчините в храненията ти са супер малко, то с някакви си 20- 25 гр. белтъчини (от добавката) нищо няма да закърпиш.
Пил съм няколко протеини на няколко марки, и от повечето получавам газове, дискомфорт и тн. Но при протеина на Amix “whey pure fusion” нямам такива проблеми и мисля, че е качествен.
30.03.15
15:42
казано от Десимир Петров на 30.03.15, 13:46:
Изборът на NOW Foods никога не може да се определени като грешен. Цената е по-висока, но пък качеството е безупречно. Стандартният им Whey е с повече въглехидрати, но изолатът е първокласен.
Може би това ще е Протеинът , пък какво от това , че е по-скъп
казано от Dale Cooper на 30.03.15, 13:46:
За мен е странно следното от прочетеното, как се усеща протеин, как се почива от протеин, защо се “омазнява” от прием на протеин, защо е необходимо да се приема протеин на прах. Като марки бих ти препоръчал now, optimum, bulk powders, myprotein, syntrax. Ако имаш воля за неовкусените версии най-добре.
Еми усещам , имаш право досега никога не съм могал да усетя който и да е протеин. :D
казано от avitohol на 30.03.15, 13:46:
Щом се двуомиш толкова, най- лесното решение е изобщо да не си взимаш протеин като добавка.
Като цяло имаш ли нужда от тази добавка като допълнение към менюто. Не можеш ли да си набавяш достатъчно количество белтъчини само от храната. Като цяло трябва да си зададеш тези въпроси.
От една страна ако приемаш достатъчно белтъчини чрез храната, нямаш нужда от протеин на прах. От друга страна пък ако белтъчините в храненията ти са супер малко, то с някакви си 20- 25 гр. белтъчини (от добавката) нищо няма да закърпиш.
Пил съм няколко протеини на няколко марки, и от повечето получавам газове, дискомфорт и тн. Но при протеина на Amix “whey pure fusion” нямам такива проблеми и мисля, че е качествен.
Като цяло не ми е нисък приема на белтъчини - но не и голям , а имам нужда да е на прах защото немога да си я набавя от храна , нямам нужния апетит.А амикс от каде според теб е най-качествен , от кой магазин имам предвид.
А иначе благодаря за мненията имам някаква идея вече.
Мнението беше редактирано от daniel9012 на 30.03.15 15:43.
казано от daniel9012 на 30.03.15, 15:42:
Като цяло не ми е нисък приема на белтъчини - но не и голям , а имам нужда да е на прах защото немога да си я набавя от храна , нямам нужния апетит.А амикс от каде според теб е най-качествен , от кой магазин имам предвид.
А иначе благодаря за мненията имам някаква идея вече.
1. По схема приемат ти на белтъчини трябва да 2,2 грама на 1 кг. телесна маса. Грубо казано, ако си 80кг. трябва да приемаш по 160гр. белтъчини на ден. Иначе аз за себе си съм се убедил, че дори и да съм малко под тия 2,2гр. пак си запазвам мускулната маса. Но това е строго индивидуално все пак. Изчисляваш ли си калориите и белтъчините, ще знаеш дали в съответния ден ще имаш нужда от допълнителен шейк или не.
2. Не съм казал, че Амикс е най- добрият протеин. “Най- добър” е много субективно понятие. Просто казах, че на мен не ми причинява стомашен дискомфорт и заради това го предпочитам пред останалите. Закупих си продукта онлайн, от един сайт за добавки. Не знам дали е редно да пиша името на сайта.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.03.15 16:59.
30.03.15
18:03
Принципно съм против протеиновите пудри. Искам все пак да ти кажа нещо за въглехидратите и мазнините в протеиновата пудра. Не гледай дали в един има 1гр. или 2гр. в доза... в 2 шоколадови вафли има въглехидрати колкото в 2кг протеинова пудра, та това, което искам да кажа е да изчистиш храненето от към такива храни, а не да оправдаваш омазняването с 1-2-3те грама захар в доза.
Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 30.03.15 18:05.