31.03.15
22:05
Здравейте ! Имам следният проблем : късно вечер, примерно понякога към 12, 1 или през нощта когато се събудя към 3, често ме ударя зверски глад за сладко, както се казва въртя се в нас и ми се хапва нещо сладко, само да залъжа и веднага си лягам спокоен, няма проблем. Два три пъти не успях да заспя и се залъгах с два, три бонбона на Сушард или примерно хапка нещо сладко съвсем малко. Не се случва всеки ден, но се случва понякога и е ужасно. От около 20 дни съм така да го кажа на диета и съм поспрял сладкото и газираното, употребявал съм доста рядко 2,3 пъти за това време, дори не съм прекалявал по съвсем мъничко.
Темата беше редактирана от Павел Иванов на 31.03.15 22:06.
31.03.15
22:55
Когато ти се прияжда сладко по никое време, често причината може да е недостатъчната “качествена” храна, която подаваш на тялото си през деня. Ако тренираш, подложен си на натоварване като цяло, не ядеш достатъчно, отново, качествени продукти, пристъпите за захар не са нетипични.
Обърни внимание на менюто си, преди да се чудиш следващия път, дали да хапнеш сладко или не - и да го направиш, и да не го направиш, все е стрес и все мозъкът няма да е сит. :)
01.04.15
00:15
казано от Димитър Михайлов на 31.03.15, 22:55:
Когато ти се прияжда сладко по никое време, често причината може да е недостатъчната “качествена” храна, която подаваш на тялото си през деня. Ако тренираш, подложен си на натоварване като цяло, не ядеш достатъчно, отново, качествени продукти, пристъпите за захар не са нетипични.
Обърни внимание на менюто си, преди да се чудиш следващия път, дали да хапнеш сладко или не - и да го направиш, и да не го направиш, все е стрес и все мозъкът няма да е сит. :)
Благодаря ти Митко ! Гледам да се храня на ниво и мисля, че се справям що годе добре, мислех друго, тъй като доскоро прекалявах адски много с джънк храните и особено със сладкото, през нощта ми се случваше да стана и да ям 2,3 вафли примерно, организма ми беше свикнал и често хапвах по никое време и сега както го спрях изведнъж и предполагах, че се дължи на това, че му е трудно да привикне така изведнъж, тъй като направих доста рязка промяна ...
Мнението беше редактирано от Павел Иванов на 01.04.15 00:16.
01.04.15
00:46
Аз само допускам за възможната причина. Вероятно има връзка и с резките промени, които са настъпили в режима ти. Трудно се влиза в ритъм, правилния ритъм - но после си бетон. :)
01.04.15
09:37
Ревизирай все пак храненето си, дали си набавяш всичко необходимо+Един съвет хапвай редовно зеленчуци, като:броколи, зеле, карфиол и тн. Следните няма да ти попречат на режима, но ще те държат сит дълго време, освен това има и десетки доказани ползи от редовната им комсумация. (аз например съм мн добро прасе и мога света да изям ако не се ограничавам, но като добавя към останалото по някоя стабилна салата и се засищам перфектно за доста часове напред ) ;) Пробвай и магнезий поне 400+мг като добавка преди лягане, има голям шанс да ти помогне със заспиването
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 01.04.15 09:40.