02.04.15
15:49
Предпочитам да тренирам сутрин преди работа,защото след нея съм доста умалял,а и залите пълни с хора. :) Обаче ми излиза един проблем с храненето....мога да се храня само около 13:00 и след 19:00 Дайте ми съвет как да разпределя храната. Колко е зле ако ям само 2 пъти на ден
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 02.04.15 20:56.
Ако тренираш преди работа и ядеш чак на обед ще се отвори много голям прозорец без храна, точно когато е най-необходима. Следтренировъчното ти ядене трябва да е до 1 час след тренировката и да има протеин. Може и с протеинова пудра да закърпиш нещата предполагам, но не знам подробности
казано от христо вълков на 02.04.15, 15:49:
Колко е зле ако ям само 2 пъти на ден
Не е зле.
Зависи все пак от количеството и качеството.
Яж след тренировка, макар и един домашно приготвен сандвич по път за работа. Към 10 - 11 доза протеин и в 13 часа обядвай. В 19 и 22 още 2 хранения. Ето станаха 4 :) след обяд ако имаш възможност може да вкараш малко ядки. В твоя случай преди тренировка също е добре да пиеш протеин.
03.04.15
01:50
Да варианта с протеина е доста добър преди и след тренировка....обяд и бързо хапване към 17:00 евентуално ;) в 19:30 и към 22;00 така ще да е
Естествено, ако споделия целите си, ще е по-вероятно да получиш конкретни съвети, но принципно изобщо не е зле ако ядеш два пъти на ден, стига да си набавяш необходимите калории. Даже бих казал, че тренировка в седем и хранене в 13 и след това в 18 часа е прекрасен вариант. Протеинът след тренировка също е вариант, но все пак зависи от целите ти, а те са ???
03.04.15
20:01
Целите не са кой знае какви . Да сваля още няколко килограма и да оформя малко тялото,но нямам фикс идея да изписвам тялото си . Повече за тонус и добра кондиция и разбира се малко визия :)
При това положение спокойно можеш да си тренираш сутрин и да си хапваш на обяд и вечерта. Няма нищо опасно или нездравословно в това. Ще се повторя, но е важно да си набавяш необходимите калории в тези две хранения. Не е задължително да ядеш след тренировка, даже и протеинът не е задължителен. Ако ще сваляш даже не е и препоръчително, но ако си гладен не е пречка да хапваш/пийваш протеин след тренировката, просто изчакай поне 30-40 минути и буди сигурен, че в протеинът няма въглехидрати и други излишности. При тази схема на тренировки и хранене, според мен, най-добрият вариант е белтъчини и мазнини на обяд, а вечер белтъчини и въглехидрати.
казано от Маданеца на 04.04.15, 13:36:
Ако ще сваляш даже не е и препоръчително
Я разясни малко това твое твърдение, ако е удобно разбира се :)
06.04.15
12:42
За храненето ми е ясно и съм решил как да бъде вече благодаря ви !! Ако може едно друго по - лесно въпросче ...... фат бърнар или л- карнити е по - подходящо ?
казано от deqn91 на 06.04.15, 00:04:
казано от Маданеца на 04.04.15, 13:36:
Ако ще сваляш даже не е и препоръчително
Я разясни малко това твое твърдение, ако е удобно разбира се :)
Имам предвид, че не е задължително да ядеш веднага след тренировката. Нито ще умреш, нито ще загубиш мускулна маса, нито ще ти се случи нещо лошо. Ще се изкажа смело и еретично и ще кажа, че дори да целиш покачване на мускулна маса не е фатално, ако не захапеш протеиновата вафла и бананите още преди да си излязъл от залата ;)
Ако целта е да се топят мазнини е хубаво да не ядеш веднага след тренировка, за да не прекъсваш започналите процеси на разграждане, които продължават след натоварването. Времевият прозорец е различен в зависимост от тренировката. При монотонна тренировка горенето на мазнини продължава малко след приключването ѝ, но при високоинтензивна такава, нещата са съвсем различни. Според някои източници процесът на разграждане на мазнини достига до час след края на тренировката. Има достатъчно материали за четене на тази тема, но не смятам, че е редно да ги преразказвам тук. Ще кажа само, че след като ги изчетох внимателно, ги приложих в няколко различни варианта и смело мога да заявя, че според мен информацията е коректна. В моя случай такъв тип схема на хранене и тренировки работи, както за регулиране на тегло, така и за повишаване на постиженията.
казано от христо вълков на 06.04.15, 12:42:
За храненето ми е ясно и съм решил как да бъде вече благодаря ви !! Ако може едно друго по - лесно въпросче ...... фат бърнар или л- карнити е по - подходящо ?
Ни едното, ни другото ;)
07.04.15
00:25
Благодаря за мненията , но аз реших за себе си да ям два пъти на ден , да тренирам сутрин и да подпомогна топенето с l-carnitin :) :) :) и да видя след няколко седмици дали ще има ефект :) :) Стига почивка !! Започвам в понеделник с тегло 95 кг
Ако може напиши какви ще са ти двете хранения, интересно ми е как 95 килограмов човек си набавя всичката храна с 2 хранения само.
08.04.15
00:59
Над това ще умувам до неделя вечерта :) дано успея да намеря точните храни , които да са достатъчни и да са най - удобни финансово :) Но пак казвам не се вманиячавам
Две хранения са абсолютно достатъчни за набавяне на необходимите калории.
Христо, не очаквай кой знае какви резултати за две-три седмици. Това обикновено е времето за адаптация и то минималното - дай си го и започни да чакаш резултатите след това ;)
09.04.15
12:00
Ооо запознат съм с ефекта УаУ за две три седмици няма да има кой знай какво :) :) освен два три килограма течност които ще “сваля” но ще се тегла след два месеца да видим