05.04.15
19:56
Здравейте, казвам се Жулиета, на 26 г. съм. Зная, че това е форум за фитнес програми и проблеми, но в страданието си реших и тук да поместя болката си, може някой да ми помогне с някакъв съвет. Страдам от невралгия на троичен нерв от 6 г., като отначало започна да ме боли само от едната страна, след година вече и другата. Болят ме зъбите - горната и долната челюст и окото, неописуема болка, бих казала денонощна, отчаяна съм до крайност, от болката нямам сили нито да работя, нито да общувам .... вече даже и да съществувам.
Правила съм 5 ЯМР, от които един в София в Правителствена болница, един в Русе и 3 във Варна, като последният ми е от преди една седмица във Варна. На всички ЯМР - нормална образна картина, без абсолютно нищо обезпокоително.
Правила съм 3 скенера - резултат: всичко нормално. Няколко ЕЕГ-та, ЕМГ, доплерово изследване 3пъти, кръвни изследвания - много, като всяко изследване е перфектно. Редовно посещавам зъболекар, нямам проблемни зъби, правих и панорамна снимка на всички зъби - и там нямам проблем. Ходих и на лицево-челюстен хирург, той ме отпрати при невролог. Посетих и УНГ - б.о.
Посетила съм доста невролози основно във Варна, направих и един преглед в София в “Токуда”, навсякъде резултатът е един и същ - предписват ми куп лекарства /таблетки и инжекции/, бях стигнала да пия по 25 таблетки на ден, но без никакъв резултат.
Въпросът ми е мислите ли, че с някаква алтернативна медицина, билки, упражнения, движения, режим ще може да ми успокои болката? Знаете ли някой специалист /име/, който да е съвестен и знаещ ? Чета из интернет, че на някои са правели операции - прекъсвали са нерва, но с лоши последици, тъй като, ако се прекъсне нерва в областта на окото, тогава клепачът губел сетивност и провисвал. По същият начин ако се прекъсне нерва в областта на горната или долната челюст, съответно се губела чувствителността и сетивността на устната, при което и тя висвала и човек остава с полуотворена уста, това са доста случаи на пострадали от интернет.
Просто ми е нужно средство или метод, с което да успокоя нерва или да излекувам възпалението.
За мен - водя нормален начин на живот, в смисъл не толкова нормален защото не спортувам, работя на бюро /компютър/, нямам определен режим на хранене, малко съм пълничка, висока съм 165 см. , 65 кг. никога не съм опитвала алкохол, никога не съм опитвала цигара, не съм изпила даже и едно кафе през живота си, за разлика от лекарствата с които се тъпча.
Ще съм Ви много благодарна, ако някой с нещо ми помогне. Предварително благодаря!
Привет!
Всичко, което ни се случва идва дълбоко от нас, от нашите мисли, целия ни живот се остовава върху нашите мисли и решения. Голямата част от проблемите на човек идват от прекаленото мислене, защото човек се пристрастява най - много към мисленето, не към наркотиците, алхокохола, цигарите и ли яденето. Проблемите ни идват точно от това, неспокойствието на ума ни..
Хората се отчуждават от природата и от себе си чрез днешната медицина. Ума ни е най - силното оръжие, което имаме, чрез него ние се разболяване и еквивалентно на това може да се излекуваме.
Това, което бих ти препоръчал на първо време.
Сядаш в някоя стая, която е тихо и си пускаш любимата ти музика, която те успокоява. След това по 15 минути, което обикновенно се равнява на 3 - 4 песни, започваш да си представяш как живееш без тази болка, как правиш всичките онези неща, без нея, без никакъв проблем. Също така си държиш дланите върху болните зони, защото тялото ни има силна лечителна енергия(Някой биха ми се смяли ама когато те заболи дадено място първото нещо е да си сложиш дланнта върху болното място.) Това го правиш всеки ден!
Не се съмнявай в собствените си способности, дори и да не виждаш прогрес и развитие, не спирай да правиш това упражнение на визуализация! Понякога ни е нужно повече време от това, което ние си даваме...
Казвам това от опит, защото така си лекувам рамото в момента, точно по този начин с визуализацията + нагряване с бездимна мокса.
Другото, което бих ти препоръчал е следната книга - Излекувай живота си - Луйз Хей
Също така тя е създала и една таблица в която описва вероятните причини и начините за справяне с определени травми, като невралгията я има също.
Ако ти е интересно за ароматерапиите може да прочетеш тук за тяхната полза - http://www.bb-team.org/articles/3273_aromaterapiya
Тук може да видиш начин, по който да използваш лавандулата - http://www.zdrava.bg/bilki/lavandula/
Рецептите на Петър Дънов
Но докато не промениш патерна на мислене, каквото и да направиш няма да има същия ефект като изкореняването на проблема.
Желая ти успех!
06.04.15
14:10
S M ти изобщо знаешли го този проблем, за който тя пише... ?! Гледах 2,3 руски предавания със лекари по руската( има ги тубата)... серьозна работа е това...има доста хора, които не можаха да се справят с болката и се .... знаете какво...
До колкото разбрах, заболяването е две групи. При едната трябва хирургическа намеса, а при другата може да се тушира с хапчета за епилепсия и т.н. Но с времето привикваш и към тях....