За здравите тренировки и нервната система

13.05.04
10:12

Вси4ки казват, 4е е най-добре да се тренира на макс всеки път, но предупреждават за изхабяване на нервната система.До тук добре, но едно не ми е ясно - как то4но става това.Според мен е важно да се знае и да се обръща внимание на този проблем, защото освен 4е няма резервни 4асти за тялото, няма и резервна нервна система :wink: .Аз примерно след работния ден като влезна в залата и все едно влизам в друг свят, няма ги шефовете и зада4ите и си мисля само за това как мускулните влакна се съкращават е се пълнят с кръв :lol: Ще е интересно според мен да се споделят разли4ни мнения, за да се пообразоваме още малко :wink: Прогрес!

14.05.04
10:22

Никой ли не е на ясно с тази тема???Айде де,мом4ета, то не е само да се огъват железата, то трябва да се мисли кое защо и по какъв на4ин. Ясно е, 4е е много противоре4ив въпрос,но според мен е важен - ли4но аз не искам да се превръщам в огромно назобено същество с една мозъ4на клетка-самотник :lol:, което не може да заспи нощем от изхабени нерви. Призовавам всеки, който поназнайва нещо или пък е 4увал от приятели, на които са им казали пък други хора, да понапише нещо, най-ве4е се обръщам към организаторите за този форум и на сайта, защото смятам 4е са сериозни хора.Прогрес, но не за сметка на вси4ко!

14.05.04
12:36

Здрсати!
При тренировките се изтощава нервната система, особено ако тренираш често до отказ. Това не е добре, тъй като възтановяването на нервната система е по-бавно от това на мускулите. Ако си увредиш нервите това, че няма да можеш да заспиш ще ти е най-малкият проблем - вероятно е да се появят болки в засегнатите участъци, а предполагам, че ше имаш проблем и с контрома на въпросните.
Важно е да не се ретоварва нервната система. По тази причина след тренировка лично аз избягвам всяка дайност, която може да я натовари. Това значи никаква силна музика, силни емоции и други подобни.
Не забравяй, че ключов фактор в тренировката е и нервната система, не само мускулите. Ще дам един пример - направих грешката след един важен изпита да отида на тренировка, уж да се разтоваря. Резултатът беше, че не успях да направя серия клякане с повече от 50 килограма...

14.05.04
12:47

Eclipse, искам да те питам( и не само тебе ) какво то4но е до отказ - да се изцеждаш до край на работните серии или да не можеш да ходиш като излезнеш от залата? Питам, защото на мен ми се слу4ват и двете неща и ще те помоля да ги разграни4и6 по някакав на4ин. Winstrol беше писал някаде из форума за 100% натоварване и кофи за повръщане в разли4ни ъгли на залата - това ли е до отказ?

14.05.04
14:17

Серия до отказ означава да направиш всичко по силите си с тежестта, която си сложил - демек спираш чак когато си сигурен, че няма да можеш да направиш следващото повторение! А за 100-те % натоварване аз ги разбирам по особен начин - не тренирам до отказ но изтощавам тялото си много повече отколкото с отказа! Това става като изпълнявам упражненията изключително бавно и съсредоточено - вярвайте ми, там е истината! Съчетавам го с една трениривка на 80-90% тежести и експлозивни повторения (веднъж или два пъти в месеца за всяка мускулна група)!
За прегарянето на нервната система - ами тренировката е огромен стрес за тялото като цяло! Затова мисля, че периодичните едноседмични почивки са задължителни!

BA

14.05.04
21:01

Според мен до отказ е да не можеш да направиш повече повторения, даже последното да е с чиитинг. Еклипс е прав за изтощаването на нервната система. Аз не съм привърженик на тренирането до отказ. Защото много по-бързо се уморява нервната система и от там и цялото тяло. Ако имате желание и мерак мога да напиша цяла тема за тренирането до отказ... (имам я тука на компютъра) само да ви се чете.
Но извода е - НИКОГА ДА НЕ СЕ ТРЕНИРА ДО ОТКАЗ!

14.05.04
21:09

Лошо момче, отказа е когато ме можеш да направиш нито едно повторение повече с правилна техника.
Чийтинг използваш когато си стигнал до отказ и така се преминава отвъд отказа.
Когато стигаш и преминаваш отказа, нервната ти система буквално прегаря. По тази причина ако си натурален билдер, честите тренировки до отказ се обезсмислят, тъй като не можеш да се възстановиш и претренираш.

EL

14.05.04
22:26

Bad_boy няма да е ло6о да я пратиш тази статия за тренирането до отказ !
И искам да кажа още нещо ! Гледах филм как Рони Колман провежда тренировката си. Мога да кажа че той тренира наистина до отказа,че понякога и след него. А пък нищо му няма на човека! Вярно е че взима какви ли не неща за да се възтанови до следващия ден, но като се има в предвид колко много години вече тренира така. Според мен не е толкова страшно !

15.05.04
17:21

na roni colman godi6nata podrujka na tqloto struva nqkude 60 000$ taka 4e nz kvo se sravnqva s nego

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1