BCAA + протеин + L Carnitine това ли е правилната комбинация за моите цели ?

Ще опитам да бъда кратък. Стажът ми е 3 месеца, като през тези 3 месеца нямах определена цел, а просто тренирах за самочувствие и здраве по нормален сплит. Обаче се получи така, че постигнах доста добри резултати и хем се изчистих горе долу, хем качих малко мускулна маса. Преди 3 месеца бях 85 кг, сега съм 80, но предполагам съм качил около 3-4 кг маса, което значи, че съм свалил около 8-9 кг мазнини. По принцип нямам много мазнини, но сега минавам на режим само за чистене. До 3 месеца искам да съм се изчистил на макс, защото пресата ми още не се вижда както ми се иска. Всъщност само в корема и малко в бедрата има да свалям.

Хранителния ми режим :

Закуска - 70 гр овесени ядки, 1/2 кофичка кисело мляко, 1 банан, 2 варени яйца
Преди трен - 150 гр Пилешко + 2 варени яйца + салата
След трен - 200 гр ориз + 200 гр пилешко
Първа вечеря(към 21.00) - 100 гр пилешк(тук съм добавил към 100 гр, защото толкова протеин ми трябва да съм на 20 % дефицит) + 40 гр сурови ядки + салата
Късна вечеря(към 00.00) - 150 гр извара + 2 варени яйца + 1/2 кофичка кисело мляко

Мисля, че съм спазил основните правила, а именно въглените главно сутрин и след трен. Също така във всяко хранене има протеин и се храня 5 пъти през 3 часа в умерени порции. Никога не огладнявам и не преяждам, което е добре.

Сметнал съм си калориите и съм с 20 % дефицит, мисля да си взимам BCAA, Carnitine и Протеин....

Намерил съм си течен карнитин и BCAA SCITEC BCAA Xpress Unflavored 500 gr

Въпросът ми е това добра комбинация ли е за моите цели ?

При положение, че искам да изчистя на макс корема и в същото време да запазя мускулите си или ако може да ги увелича, както правех досега, нужни ли са ми BCAA ?

Мисля да взимам протеина сутрин със закуската и след трен, BCAA по 5 грама преди и 5 грама след трен и карнитин 1/2 час преди трен и преди лягане....това заедно хранителния режим и добри тренировки 5 пъти седмично мисля, че би трябвало до края на юли да съм добре оформен, как мислите ? :)

Благодаря предварително

Темата беше редактирана от Силви Георгиев на 14.04.15 01:55.

14.04.15
11:01

Ако си набавяш достатъчно белтък от храната, както е в случая при теб, протеина е излишен. Аз бих си взел креатин и бета аланин вместо него.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1