Помощ за Високомазнинна Нисковъглехидратна Диета

16.04.15
20:07

Реших да пробвам високомазнинната нисковъглехидратна диета , но не в оригиналният и вариант- искам да добавя и зареждащи дни,
като целта ми е покачване на мускулна маса и сваляне на мазнини.

разход на калории : 3000 като смятам да ги набавям както следва -
протеин - 250 гр.
мазнини - 210 гр
въглехидрати - ще гледам да ги държа под 100 гр.

та въпроса ми е за зареждащите дни, през колко времем, как да разпределя пропорциите и т.н.
благодаря

Темата беше редактирана от K G на 17.04.15 00:07.

Не съм сигурен, че разбираш идеята.

Първо и преди всичко - как изчисли този колосален прием на белтъчини? Това количество протеин е адекватно за бодибилдъл или пауърлифтър, тежащ около или повече от 140-150 kg. Ти такъв ли си?

Второ - говориш за високомазнинно хранене. Това означава да ползваш предимно мазнини като източник на енергия. При теб така ли е?

Трето - искаш храненето да е нисковъглехидратно... това значи въглехидратите в храната ти да са 1 g/kg. При теб така ли е?

Зареждащите дни се различават от останалите по баланса между мазнини и въглехидрати, т.е. в тях основният ти източник на енергия ще са те при същия общ енергиен прием. Изобщо... не си много описателен за ситуацията, но аз настроение за разпит нямам. Това ти е предложено преди публикуването на твоята тема и то не случайно...

16.04.15
20:53

грешката е моя и при пресмятането

протеин - 250 гр.
мазнини - 210 гр

съотношението ми е горе долу 30/60/10 (в проценти)

185 см/85 кг

Мнението беше редактирано от K G на 16.04.15 20:59.

Ти хубаво го редактира, та сега не е ясно аз какво съм имал предвид в предишното си мнение, ама карай, няма чак такова значение... :)

Не те съветвам да работиш с относителни величини (%), по-практично е с абсолютни (g/kg).

Спокойно можеш да намалиш белтъчините на около 200 g (не повече от 2.5 g/kg), а въглехидратите нека не са повече от 100 g (около 1 g/kg). Остатъкът от енергията до 3000 kcal - мазнини.

В зареждащите дни белтъчините са ти пак толкова, но въглехидратите ги правиш 3 g/kg и остатъкът от енергията (до 3000 kcal) е за мазнините. Трудничко е да се прецени колко често ще имаш нужда от зареждащ ден - от веднъж седмично до веднъж на 2-3 седмици.

18.04.15
10:09

Извинявам се още веднъж, просто в екселската табличка бях разменил местата на белтъчините и мазнините.
Благодаря за изчерпателния отговор.
А за зареждащите дни преди време бях чел и ми е останало в съзнанието, че препоръчваха от веднъж на 4 дни до веднъж на 7.

Случва се на всеки да направи техническа грешка, не е грижа това...
За честотата на зареждащите дни, обаче, не се наемам с конкретен отговор, защото зависи от много параметри на режима.

19.04.15
21:49

Както си казал, че целта ти е мускулна маса и чистене на мазнини, аз искам да попитам дали с тази диета, това е възможно? Благодаря :).

02.05.15
14:26

Това е хранителния режим към който се придържам от няколко дни...

[таблица]

зареждам на 5-6 дни с по 250 гр  въглехидрат, като тогава не ям кашкавала , сиренето и маслото.

тахана е след тренировка, също така взимам бцаа, рибено масло и витамини.

Мнения?

02.05.15
14:46

Здравей. Как се чувстваш с тази диета, качваш ли?
Виждам, че не си смятал салатата, ако слагаш зехтин или олио и там има мазнини и калориите ти ще се увеличат. Според мен може да намалиш малко протеина ( да махнеш едното ядене с месо и да сложиш някакъв въглехидрат ), че като гледам е доста малко.

11.05.15
14:05

Здравейте, тази диета на @KG ми допадна, може ли да споделите някакви мнения за нея?
Аз мисля да махна месото от едното ядене и да сложа въглехидрат, вие какво мислите?

казано от Бастуна на 11.05.15, 14:05:

Здравейте, тази диета на @KG ми допадна, може ли да споделите някакви мнения за нея?
Аз мисля да махна месото от едното ядене и да сложа въглехидрат, вие какво мислите?

Мисля, че не е удачно да се сменя месо (белтъчна храна) с въглехидрат, още повече, че говорим за нисковъглехидратна диета.

11.05.15
17:39

Виждам, че протеина му е 225, а въглехидратите само 25, затова.

17.05.15
16:05

казано от Иван Благов на 11.05.15, 15:54:

казано от Бастуна на 11.05.15, 14:05:

Мисля, че не е удачно да се сменя месо (белтъчна храна) с въглехидрат, още повече, че говорим за нисковъглехидратна диета.

Нали въглехидратът трябва да е 1гр/1кг тегло, значи той трябва да приема 85гр въглехидрати, а не само 25. Протеина май ще му дойде в повечко, защо да не го намали, и да не увеличи въглехидрата? А и не е броил зехтина/олиото ( ако слага на салатата ), това също са калории, така че не виждам проблем да намали протеина и да сложи някакъв въглехидрат, пък и да не е толкова калорично, то ще си ги набави от зехтина в салатата?

Мнението беше редактирано от DEADLIFT на 17.05.15 16:08.

24.05.15
10:32

Салатата ми е без дресинг,  намалил съм порциите на 2 от храненията с месо от 250 на 200 гр. / забравил съм да отбележа банана преди тренировка

24.05.15
10:36

казано от K G на 24.05.15, 10:32:

Салатата ми е без дресинг,  намалил съм порциите на 2 от храненията с месо от 250 на 200 гр. / забравил съм да отбележа банана преди тренировка

И как се чувстваш? Някаква промяна има ли? :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1