Високобелтъчна диета и зеленчуците към нея

Здравейте,на всички! Аз съм новинка тука. Търсих но не можах да намеря и реших да попитам. Избрах си ВБД. Ям по 110 грама пилешко филе по 6-7 пъти,но не мога да си избера зеленчуци. Мислех да пробвам с броколите, тука пише че имат 5гр глюкоза. Не мога също да избера нито какви, нито по колко грама. Ако имате идеи много ще се радвам. (63 кг. съм).

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 17.04.15 13:41.

16.04.15
22:21

ВБД няма, по скоро е някаква грешка това. За енергия да се ползват белтъчинни е нерационално и натоварващо организма.

Има статия на Владимир Недков за”отслабване с ВБД”но не знам как да ви я покажа. Май беше в раздел хранителни режими.

На мен не ми трябва енергия. Искам да отсслабна,но само с упражненията ми не се получава. Теорията е че ако ям само протеини,организмът ще ми превръща мазнините в глюкоза,ако не я получава.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.04.15 22:48.

16.04.15
22:46

http://www.bb-team.org/articles/904_otslabvane-s-visoko-beltachna-dieta-vbd

Намерих я, дано и други се включат, но едновременно без мазнини и въглехидрати, ако ще и за седмица за мен е неправилно и нездравословно хранене, най-общо казано.

Мнението беше редактирано от Dale Cooper на 16.04.15 22:48.

Знам, но аз не искам да се храня така постоянно. Там пише от три до шест седмици. Първо ще видя дали има резултат и колко ще мога да издържа. После като свърша ще си ям както преди. Гледах за един китаец дето помага на американските звезди да отслабват. Разказва как трябва да ядем от всичко по малко и какво не трябва да ядем.

Със сладкото ми е много трудно да се сдържам. Мъжът ми постоянно си купува разни бисквити и други нещо. Аз вече смисълът го схванах. Няма просто една. Трябва да не се опитват изобщо. Тогава е по лесно да се сдържам. Общо взето трябва да ям продукти с нисък гликемичен индекс и зеленчуците са много важни. Все пак благодаря за мнението.

Модерация: Моля, използвайте опцията за редактиране когато желаете да добавите нещо към мнението си. Това е форум, а не чат.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.04.15 10:56.

казано от Севда Господинова на 16.04.15, 22:58:

Там пише от три до шест седмици. Първо ще видя дали има резултат и колко ще мога да издържа. После като свърша ще си ям както преди.

Ако ще е така - изобщо не се захващай - след още няколко седмици ще си отново в днешното положение.
Премисли и оптимизирай храната си - без екстремности и тотални дисбаланси, с идеята за промяна завинаги.

Докато поставяш срокове - ще имаш и временни резултати (когато изобщо имаш резултати!).

Ето ти посоки за размисъл:
- храниш ли се достатъчно? Осигуряваш ли нужната енергия на тялото си, за да поддържа метаболизъм с нормална активност и ефективност?
- храната ти качествена ли е? Източниците на макронутриенти (белтъчини, мазнини и въглехидрати) какви са?
- сигурно ли е, че си осигурила достатъчно мазнини от качествени източници?
- тренировъчният ти режим наистина ли е толкова добър, че няма нужда от корекция?
- осигуряваш ли си достатъчно сън?

17.04.15
18:19

казано от Севда Господинова на 16.04.15, 22:28:

На мен не ми трябва енергия. Искам да отсслабна,но само с упражненията ми не се получава. Теорията е че ако ям само протеини,организмът ще ми превръща мазнините в глюкоза,ако не я получава.

Е как да не ти трябва енергия? Да ходиш, да работиш, да тренираш, абе да се наведеш едно боклуче от земята да вземеш, пак ти трябва енергия. Ако ядеш само протеини, едно, че ще си натовариш бъбреците, второ, ще използваш тях за енергия, което не е оптимално. Отделно, ще те повлече към дисбаланси на хормонално ниво.

17.04.15
18:41

Натоварващ е режима, но е ефективен. Освен пилето вкарай и 3-4 яйца на ден. Зеленчуците нямат особено значение, разнообразявай си ги - различни салати, броколи. Първо ги ядеш тях и после пак салата с протеините, гладът е голям :D Комбинирай с някакъв мултивитамин поне, след тренировка може да си позволиш 20-30гр въглехидрат, 1-2 банана примерно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1