17.04.15
10:48
Здравейте, искам да попитам взимам си изварата на Маджаров (тази която е все едно от кофичка за кисело мляко ) и като притегля съдържанието вътре ми го изкавра 375 грама ,вече 3 кофички претеглям . Има ли вероятност кантарът ми да нее верен или наистина съдържанието е повече ?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 17.04.15 10:49.
17.04.15
10:49
Повече от кое?
Колко трябва да бъде?
Какво е отбелязано на опаковката?
350 гр. е отбелязано.
казано от aestethicsdedication на 17.04.15, 10:48:
Има ли вероятност кантарът ми да нее верен или наистина съдържанието е повече ?
Може да е повече, и аз съм я мерил.
А относно кантара - лесно можеш да си го свериш, като премериш примерно 1 литър вода.
Мнението беше редактирано от Петко К на 17.04.15 10:56.
Яна, опаковката не се взима предвид по принцип в грамажа на продукта, щом е храна или хранителна добавка. Сега направих една бърза справка за млечните продукти и отклонения +- 5% са допустими :)
казано от Владимир92 на 17.04.15, 11:12:
Яна, опаковката не се взима предвид по принцип в грамажа на продукта, щом е храна или хранителна добавка. Сега направих една бърза справка за млечните продукти и отклонения +- 5% са допустими :)
точно . грамажът на продукта според производителя е 350гр ,ако се претегли заедно с кофичката (която явно е около 25 гр) е нормално да е повече (375гр)
17.04.15
13:51
Човекът е писал, че притегля съдържанието.
На каква везна го мериш? На електронна или механична?
тегля на електронна (преди два дни я взех) .тегля само съдържанието .Един литър вода на едно кило ли е равно?
17.04.15
14:59
казано от aestethicsdedication на 17.04.15, 14:37:
Един литър вода на едно кило ли е равно?
Обемното тегло на водата се знае, но за твоите нужди спокойно можеш да приемеш, че 1 литър е 1 kg.
казано от aestethicsdedication на 17.04.15, 14:37:
тегля на електронна (преди два дни я взех) .тегля само съдържанието .Един литър вода на едно кило ли е равно?
Да, при 4°C. При 20°C е с около 2 гр. по-малко.
значи някаква тенджерка слагам и нулирам и така отмервам един литър вода
сега отмерих 1 литър студена вода 997 грама ми излезе
Модерация: Моля, ползвайте опцията за редактиране - това е форум, а не чат!
Грамотното писане и използването на пунктуация са много повече от препоръчителни!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.04.15 15:27.
Отклонения от +/- 5%, в някои случаи и +/- х гр са нормални, дори на някои пакетирани продукти пише колко може да е отклонението.
аз мислех че кантарчето не е вярно и за това най-вече пуснах темата .Но изглежда наистина е имало 370-375 грама извара в кофичката .