Съвети при стрийт фитнес програма и хранителен режим на момиче?

17.04.15
15:43

Здравейте! :) Пише ви 16-годишно момиче, 162 см, 42 кг. с добре познатата история на глупост - бях дебела, подложих се на много фитнес тренировки с много малко храна, загубих 20 кг и сега се опитвам да кача мускулна маса и реших да постигна целта си като започна със стрийт фитнеса :) Принципно краката ми са по-добре развити, мускулатурата ми в горната част на тялото.. ами няма я :D :D Искам да постигна качване на мускулна маса най-вече в горната част на тялото и оформяне на краката, но тъй като не мога да направя и едно набиране и даже и една лицева даже не знам от къде да започна :D Спряла съм се на тази програма и такъв хранителен режим:  /наблягам, че метаболизмът ми принципно е изключително бавен, досега най-вече съм гладувала и стомахът ми е адски свит/. Споделяйте критики и съвети, разместване на упражненията, добавяне на такива, регулиране количеството храна и тн, моля :)
П: горна част: (3x6 кофички на пейка, 3х6 лицеви опори на колене, 3х10 гребане назад с гирички - 2кг, 3 серии: 10-12-15 повторения коремни преси под наклон, 3х8 вдигане на краката от вис)
В: долна част (15 мин тичане, 3 серии 8-10-12 клекове с гири 4кг, 2х10 напади с 4 кг, повдигане на дупето - мост 2х15, leg extenxion-и - 2х15)
С: горна част
Ч:долна
П: тичане
С и Н: почивка
Хранителен режим:
7-8 ч. - препечена филия Вита със сирене/извара/варено яйце
към 10 ч. - някакъв плод, половин салата /цялата е около 300 г/ - айсберг, пилешко месо, печено, домати, краставици, царевица, извара
към 12-13 ч. - останалата половин салата
към 16 ч.- печена пържола на скара+салата
към 18 ч. - 30 г ядки
към 20 ч. - салата - зеле/домати и краставици/ или печени гъби
Принципно качвам доста бързо, заради бавния метаболизъм, но искам сега да кача мускулна маса и да оформя, досега също спазвах подобен хранителен режим, но в много по-малки количества, равняващи се на глад.  Слушам критики :)

22.05.15
18:06

Има неща които хората не споменават, защото не смятат че са част от хранителния режим, като в твоя случай какво пиеш? Ако пиеш безалкохолни напитки, включително и купени “натурални” сокове, поемаш предостатъчно въглехидрати за да си съсипваш диетата. Същото се отнася и за солети, бисквитки и чипсове. Между другото не прекалявай с глада на твоите килограми. Яж редовно, спортувай редовно.
Колкото до невъзможността ти за набиране, прави негативни такива - хващаш се на лоста, скачаш до горе и почваш бавно (колкото можеш да задържаш) да спускаш.
Помни 1 - единствената причина мускулите ти да станат по-силни, могат да бъдат само тренировките. Без тренировки, нямат причина да стават такива. Просто трябва да ги вкарваш повече време в условията на тренировки, т.е. да си постоянна от тук нататък. Не се притеснявай че може да тренираш грешно, а че си си пропуснала тренировката.
Успех

Мнението беше редактирано от Dymag на 22.05.15 18:10.

08.08.16
16:39

То на момиче изключително трябва да му приляга мускулатура... Преди не бях запознат с въпроса, гдето по турнирите се оценяват маса и релеф - гледам тук снимките, ми то си личи, кога някой му приляга!
По-рядко би трябвало у отсрещния пол. Хората са най-различни, който му приляга мускулатура, не би ми доскучало да си бъбрим. Че аз какво толкоз да чиня, когато си повиша натоварването.
Че са най-различни забелязвам и от факта, че при лицеви опори и подобни не се постига набиране. Учудващо. За мен половин дузина се равнява на едно тук, макар че преди бях много зле в съотношението набирания и кофички с лицеви. Учудващ наобратно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1