НВД след гладуване

18.04.15
17:40

Здравейте, изпаднах в положение, от което нямам никаква идея как да се измъкна :(
Тренирам почти всеки ден в седмицата бокс и ходя на фитнес също, от януари насам свалих 7 кг от 64 на 57, 165 см, 20г., но си признавам честно, че беше по възможно най-нездравословния начин - ограничих максималното яденето, не пиех достатъчно вода и тренирах изключително интензивно (още нямам идея, откъде съм намирала сила и енергия). От 2-3 дена реших да нормализирам храната и водата - започнах да хапвам 5-6 пъти на ден (през 2-3 часа), като сутрин половин час преди ядене пия чаша топла вода с лимон и фреш от един портокал, след това през деня ям варени яйца, зеленчуци, сирене, ориз (70-80гр), месо, ядки (в малки количества и ги комбинирам, като междухраненията са ми ядките по около 60-70 гр/ден), относно водата по 1,5 на ден пия минимум, като преди беше чаша-две. Та въпросът ми е дали е нормално да качвам в началото, защото бях стигнала до 56.6, но сега съм 57.5? Не искам да се връщам към нездравословното неядене, но не мога и да си позволя да върна килограмите обратно, защото дори и да съм изкарала водата от себе си, свалих и мазнини, което се вижда в мерките ми...
П.П. Извинявам се, ако мястото на темата не е тук.

Темата беше редактирана от Elina Petkova на 18.04.15 18:16.

Много ми е познато, аз също свалих много килограми с глад и сега дори за 2-3 дни да наруша НВД и веднага качвам килограми.
Според мен ще е най-добре постепенно да се захранваш, като в началото не яж след 18-19:00 и постепенно си позволявай храна и след този час. Все пак се надявам и някой по-опитен от мен да ти даде съвет :) Трябва му време на организма ти, за да свикне с новия начин на хранене.. Успех!

От яйцата яж само белтъка и по 1 жълтък дневно.сиренето го смени с извара.и се погрижи за забързване на метаболизма си.като за начало тичай сутрин ако имаш възможност.
(Дано няма модерация ;) )

18.04.15
21:31

Благодаря за отговорите :) Как да забързам метаболизма си, не става ли това чрез яденето често? А относно изварата има ли някакъв начин да я овкуся, понеже ми е страшно неприятна?

Изварата може да я ядеш с плодове. Аз я ядох с 1 нарязан банан и 1 лъжица какао. Ако не ти харесва идеята да е сладка можеш да я ядеш с нарязани домати, краставички и др. Разгледай рецептите във форума - има много с извара.

Според мен е напълно нормално.
Дай шанс на тялото си да нормализира процесите след гладуването. Здравето е по-важно. :)
А и 2-3 дни са крайно недостатъчен период, за да правиш каквито и да било изводи.

Яж яйцата цели.
2 часа е доста кратък период между храненията и смятам, че няма нужда от такава честота.

18.04.15
21:49

Нищо ти няма на метаболизма. За 2-3 дни, от както си “нормализирала” храненето, не си качила 1 кг. мазнини, че да почваш да се притесняваш. Почни да си броиш калориите и установи на колко поддържаш кг. Ако не ги надвишаваш - няма да качваш.
П.П. 1-2 кила плюс или минус не се броят, това е игра с водния баланс и грешка в кантара.

казано от Тодор Тодоров на 18.04.15, 21:27:

От яйцата яж само белтъка и по 1 жълтък дневно.сиренето го смени с извара.

Няма причина за модерация този път, но съветът ти е крайно некомпетентен.
Нито има проблем с жълтъците, нито се налага да яде извара вместо сирене.
Приемането на достатъчно количество мазнини от качествени източници е важно за поддържане на добро здраве, особено при жените (има и доста други материали по този въпрос).

казано от Elina Petkova на 18.04.15, 21:31:

Как да забързам метаболизма си, не става ли това чрез яденето често? А относно изварата има ли някакъв начин да я овкуся, понеже ми е страшно неприятна?

Честото хранене не е самостоятелно решение и не е свързано само с ползи за здравето.
Трябва ти търпение. Организмът ти бързо се е върнал към познатото му последно равновесно положение (т.е. последните поддържани тегло и композиция). Нормално. Заиграла си се и с водния баланс. Сега търпеливо трябва да достигнеш и стабилизираш ново такова равновесно положение. Нищо не налага да се връщаш към нездравословното хранене - напротив - оптимизирай го максимално. Има доста начини да си овкусиш извара, но тя не е незаменима храна (игнорирай отговора на Тодор Тодоров като ненадежден). Приемай достатъчно качествена храна, осигурявай разумно количество енергия, ако трябва - премисли и тренировъчния план... и нещата ще се нормализират.  Останалото ти е казал Петко К.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.04.15 21:53.

18.04.15
22:26

Много ви благодаря! Значи продължавам да хапвам на често (но не през 2 часа, 3-4 може би) и да пия доста вода. Относно тренировките: наистина може да включа кросче сутрин, а иначе 3-4 пъти в седмицата съм в боксовата залата, където тренировките са доста интензивни, като ходя на фитнес, задължително имам 30тина минути кардио в началото преди силата и се надявам наистина да задържа резултатите, които съм постигнала до момента. Много се притеснявам, защото лятото ще ходя на бригада, а съм чувала толкова лоши неща за храната там...

Кат кажеш бат Кольо ;)

19.04.15
15:52

Отчайвам се напълно... Днес се събудих 57,9, след 40-минутно кардио, силови упражнения за гърди, бицепс и трицепс, 1 литър вода, 300 мл протеин, половин чаша кисело мляко, 1 яйце, половин морков и 50гр. ориз вече съм 58,6. При условие, че свалям по около 400 гр на вечер, се наблюдава трайна тенденция да качвам и наистина ми се пълнят очите със сълзи, като се кача на кантара ;( ;( ;(

Теди Илиева

19.04.15
16:49

1 кг мазнина в човешкото тяло е 7709 kcal
Това, което ти си изяла е под 600 kcal
Съответно си задържала вода. Какво му е страшното?

Ето и още малко сметки:
При 20 год момиче, тежащо 58 кг и високо 165 см, BMR излиза 1350 kcal. Това са калориите, които тялото ти изразходва без да имаш никаква физическа активност. Ако сложиш и коефициент на активност 1,55 се получава, че за да поддържаш теглото си приемът ти на калории може да е 2092,5 kcal на ден. Дори да си изпаднала в “икономичен” режим след гладуване и тялото ти да си пести енергията и да складира, то пак ще гори поне тези 1350 kcal. Недей да се стресираш толкова и остави кантара за едно седмично претегляне, колкото да контролираш нещата. През останалото време приемай поне тези 1350 kcal от качествени източници и засили малко водата.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 19.04.15 16:52.

19.04.15
17:21

Днес си взех и от фет бърнъра на pure nutrition - black fire и имам нова стратегия: освен да се тегля много по-рядко, ще заложа повече на движението на обиколките... Жалко, че не се сетих да се премеря преди да започна този тип хранене... :(
П.П. Имам огромния талант да се филмирам, особено щом става въпрос за килограми... такава съм паника, а и въобще не съобразих, че съм 1 седмица преди цикъл и това също може да е причина да задържам вода. Ще се моля да не надхвърля 59, че ще ми подейства на самочувствието много и ще дам поне седмица-2 на организма ми да свикне, че ще приема храна и много вода :)

Теди Илиева

19.04.15
17:27

:) Всичко ще бъде наред. Само бъди постоянна с тренировките и се стреми да ти е добра и достатъчно храната. Позачети из сайта. Има доста полезни статии.

19.04.15
17:58

Доста четох аз, изчислих всичко, което ми е нужно, но просто ми идва някакси прекалено много храна, за да достигна тези калории - особено белтъците, колкото и да ги смятам и нагаждам, все не мога да го докарам до необходимата доза за НВД, много ми е.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1