19.04.15
20:28
Всеки в живота си достига до моменти, в който разбира,че е време за промяна - сега е моят момент...
Аз съм момиче, на 22 години, висока съм 175см с мерки 83/63/94, и 54кг.
Животът ми е свързан с умерена активност, в седмицата ходя 2 пъти на фитнес (от 2 месеца ходя на фитнес) и 1 път на йога, отделно танцувам и още 2 дни в седмицата ми са свързани с танци по 3-4 часа на ден. Ходя и пеша по 2-3кг, общо взето не е като да съм се обездвижила, но резултатите не са задоволителни. Искам да имам лек релеф и главно да съм стегната и явно някъде бъркам с тренировката във фитнеса.Работя предимно за долна част (понеже тя е най-проблемната) и ползвам уредите,които са за оформяне на дупе и бедра като правя и клекове 3-4 серии по 20 повторения с 5кг тежест. По-рядко тренирам за горна част, която е свързано с това,че ходя само 2 пъти в седмицата,което е крайно недостатъчно, но уча и работя и това е времето,което мога да отделя в момента за тренировки... Кардиото за момента съм го спряла, правя само по 5мин. за загрявка на пътеката и мисля,че това също е грешка- времето се оправя и ще започна да тичам навън. Като цяло ми е трудно с него, лесно вдигам пулса и не мога да тичам дълго време..
Сега за храненето - разбрах колко важно е то за да има ефект от тренировките...
Аз пържено не ям, като изключим че хапвам kfc, mac donalds 2-3 в месеца, преди не можех без сладко, сега и без него мога,дори много рядко да ми се дояде шоколад... Обичам спагети, лазаня,ризото, картофи във всякаква форма. Хляб не ям. Обичам и млечни продукти прясно мляко,кисело, сирене, кашкавал и т.н. Всякакви зелени салати. От месото обичам пилешко и основно това месо ям, понякога и свинско стига да не е тлъсто.
Сега съм решила да започна и хранителен режим, защото няма как без него, но не знам точно какъв.. Понеже никога не съм спазвала диети и мразя да се ограничавам съм решила 6 дни да се храня здравословно и качествено, а на седмия ден да ям каквото искам за да ми е по-лесно да си спазвам режима.
Очаквам насоки относно тренировки и хранене, и не ме съдете прекалено строго - всеки започва от някъде и никой не се е родил научен. Благодаря ви!
Темата беше редактирана от Ana Stankova на 19.04.15 20:35.
20.04.15
19:59
Здравей!
Може би ще трябва да опишеш как точно тренираш и се храниш, защото макар и да си казала доста неща, те са по-скоро от общ характер. :)
Като за начало - тренирай цялото тяло в тези 2 тренировъчни дни. Не е хубаво умишлено системно да избягваш тренирането на дадени мускулни групи за сметка на други.
По отношение на релефа ти по-голяма роля има храненето, а за да имаш релеф трябва да имаш и вече изградена мускулна маса.