Проблем от протеин

20.04.15
18:19

Здравейте момци , имам следният проблем дайте мнения.
От доста време зимам хранителни добавки като предимно си цъкам протеинче на 26 г съм с добре развита физика (105кг) и никога не съм имал проблеми с приемът на протеини като предимно зимам суроватки.
Обикновенно се спирам на OPTIMUM NUTRITION , UNIVERSAL , или нещо от високия клас протеини на пазара.
Скоро реших да пробвам MUSCLEPHARM ARNOLD WHEY като ме привлече името на арнолд разбира се и реших да го пробвам. Зех си бидонче 2.3кг и си почнах да си го пия в дните с тренировка по 3 дози дните без тр по 1 и сичко си беше наред .
Нито ми се е подувал коррма нито ме е болял. Останаха накрая около 10 тина дози и започнах да си го пия само след тр. Като след една тренировка корема започна да ме боли и то бая ,свиваше ме стягаше ме и сякаш буца ми се беше спряла в корема след секи прием. Спрях да го пия за 7 дена някъде и се оправих. Пийнах пак наскоро 1 доза от оставащите на дъното и пак ме преряза корема тежест напрежение първо горе после ниско доло в коремната област.
какво мислите че може да е станалп изведнъж при положение че го пиех преди по 3 и нищо нямаше а сега.....

20.04.15
22:18

- Доста вероятно е да е стар. Тази марка няма кой знае колко добър пазар у нас и често продуктите седят по рафтовете, макар и да се предлагат на скандално добри цени за нещо минало океана. Доколкото съм наясно MusclePharm нямат EU заводи и продукция, както ON, BSN, Muscletech и други марки които шматароците изповядват и признават, като единствени.
- Предвид горното имай в предвид, че всяка една пудра било то и протеинова най-често е комбинация от суроватъчни филтрации + нещо. В това число влизат овкусители, сгъстители и една кофти практика, която MusclePharm не пропускат , а именно amino spiking-a. Излиза, че на доста производители им е по-изгодно да слагат евтини аминокиселини, които да вдигат белтъчното съдържание отколкото високобелтъчни филтрации, като изолата/хидролизата. В случая има не малко таурин и глицин, които наравно с аланина са най-евтините аминокиселини на прах - и нямат вкус. Та , защо го изписах всичкото това...защото, ако не друсваш всеки път кутията преди употреба, която сигурно и на рафта в склада/магазина също си е седяла е доста вероятно част от активните съставки да са отишли горе, а друга долу...и в момента да си гребеш стабилно пудра с повече овкусител, или сгъстител, или таурин ... просто предположение защо в началото си нямал оплаквания, а към края си имал проблеми.

21.04.15
00:18

Има логика , доста е вероятно.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1